افغانستانجهان

اروپا خشک ترین دوره ۵۰۰ سال اخیر را تجربه می کند

کارشناسان مرکز تحقیقات مشترک کمیسیون اتحادیه اروپا (EU) گزارش دادند که اروپا خشک‌ترین دوره در 500 سال گذشته را تجربه می‌کند.

گزارش “خشکسالی در اروپا – آگوست ۲۰۲۲” که توسط مرکز تحقیقات مشترک (JRC) بر اساس تحلیل و داده های رصدخانه خشکسالی اروپا تهیه شده است، منتشر شد.

در این گزارش که خشکسالی نگران کننده در ماه ژوئیه ادامه دارد، خاطرنشان شد که ۴۷ درصد از اراضی اتحادیه اروپا همچنان با وضعیت “هشدار” روبرو هستند، در حالی که ۱۷ درصد از اتحادیه اروپا دارای خشکسالی “هشدارکننده” هستند.

کارشناسان JCR گزارش دادند که خشکسالی جاری خشک ترین دوره ۵۰۰ سال اخیر در نظر گرفته شده است.

پیش بینی می شود با توجه به خشکسالی، محصولات ذرت، سویا و آفتابگردان ۱۵ درصد کمتر از میانگین ۵ سال گذشته باشد.

بیان شد که کمبود بارندگی باعث کاهش سطح آب رودخانه‌های سراسر اروپا، کاهش تولید در نیروگاه‌های برق آبی، سیستم‌های خنک‌کننده در سایر نیروگاه‌ها و بخش حمل و نقل رودخانه‌ای شده است.

در این گزارش تاکید شده است که هوای گرمتر و خشک تر از حد معمول ممکن است تا نوامبر ۲۰۲۲ به ویژه برای منطقه مدیترانه غربی ادامه داشته باشد.

تا ۲۰۵۰، تقریباً ۲۱۶ میلیون نفر تحت تأثیر قرار خواهند گرفت

خشکسالی در کشورهای ایتالیا، اسپانیا، فرانسه، آلمان و انگلیس در اروپا که در ماه های تابستان از گرمای شدید و آتش سوزی جنگل ها به ویژه در اسپانیا، پرتغال، فرانسه و ایتالیا رنج می برند، مسئولان و مردم را نگران کرده است.

بر اساس گزارش “خشکسالی در اروپا ۲۰۲۲” که توسط مرکز تحقیقات مشترک اتحادیه اروپا (EU) تهیه شده است، بر احتمال بدترین خشکسالی در ۵۰۰ سال اخیر در سراسر این قاره متمرکز شده است.

بر اساس گزارش خشکسالی ژوئیه ۲۰۲۲ منتشر شده توسط مرکز، از جمله انگلستان، ۴۴ درصد از اراضی اروپا در معرض خطر خشکسالی قرار دارند.

در حالی که ۴۴ درصد از اراضی اتحادیه اروپا در سطح «هشدار» و ۹ درصد در سطح «هشدار» قرار دارند، ایتالیا بیشترین آسیب را از خشکسالی در اروپا دارد. شدیدترین خشکسالی در این قاره در حوضه رودخانه پو در این کشور تجربه شده است.

بر اساس این گزارش، ضریب اشغال ذخایر آبی در اسپانیا نیز ۳۱ درصد کمتر از میانگین ده سال گذشته اندازه گیری شده است.

قابل ذکر است که آب مصرفی برای تولید انرژی برق آبی در پرتغال در ۷ سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.

گرمای شدید بر کشاورزی، به ویژه در فرانسه، رومانی، اسپانیا، پرتغال و ایتالیا تأثیر منفی می گذارد.

بر اساس گزارش «خشکسالی به تعداد ۲۰۲۲» منتشر شده توسط سازمان ملل، اثرات منفی خشکسالی در مقیاس جهانی به سرعت در حال تشدید است.

از طریق آب است که مردم در سراسر جهان بیشترین تأثیرات آب و هوا و بحران های زیست محیطی را احساس می کنند. خاطرنشان شد که از سال ۱۹۷۰، مخاطرات هوا، آب و هوا و آب ۵۰ درصد کل بلایا و ۴۵ درصد از کل مرگ و میرها را تشکیل می دهند.

اشاره شد که ۹۰ درصد از تلفات مرتبط با محیط زیست در این دوره در کشورهای در حال توسعه رخ داده است.

۲.۳ میلیارد نفر با خشکسالی زندگی می کنند

با تاکید بر اینکه خشکسالی یکی از بزرگترین تهدیدات توسعه پایدار به ویژه در کشورهای در حال توسعه است، بیان شد که حدود ۲.۳ میلیارد نفر در مناطقی زندگی می کنند که از خشکسالی رنج می برند.

تخمین زده می شود که تا سال ۲۰۴۰، از هر چهار کودک در سراسر جهان، یک کودک با کمبود آب مواجه خواهد شد.

خاطرنشان شد که خشکسالی از سال ۱۹۷۰ تا ۲۰۱۹ به طور مستقیم باعث مرگ حدود ۶۵۰ هزار نفر شد و تقریباً ۵۵ میلیون نفر در سطح جهان به طور مستقیم تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفتند.

گفته شد که حدود ۱۶۰ میلیون کودک در حال حاضر در معرض خشکسالی شدید و طولانی مدت قرار دارند و این وضعیت تهدیدی جدی برای آموزش، سلامت و ایمنی به ویژه زنان و دختران در کشورهای در حال توسعه است.

اقدامات را می توان با احیای زمین انجام داد

در چارچوب مبارزه با این تهدیدات، خواستار اقدامات فوری در مقیاس جهانی شد و ارزیابی شد که سیاست‌های احیای پایدار اراضی و احیای اکوسیستم در مبارزه با خشکسالی از اهمیت حیاتی برخوردار است.

کشورهایی که در سال‌های ۲۰۲۰-۲۰۲۰ با خشکسالی مواجه هستند افغانستان، آنگولا، برزیل، بورکینافاسو، شیلی، اتیوپی، عراق، ایران، قزاقستان، کنیا، لسوتو، مالی، موریتانی، ماداگاسکار، مالاوی، موزامبیک، نیجر، سومالی، جنوبی سودان، سوریه، پاکستان، ایالات متحده آمریکا و زامبیا.

بیان شد که بیش از ۱.۴ میلیارد نفر در دوره ۲۰۰۰-۲۰۱۹ تحت تأثیر خشکسالی قرار گرفتند و خشکسالی به عنوان یک بلای طبیعی توصیف شد که بیشترین تأثیر منفی را در جهان پس از سیل داشته است.

هر سال ۱۲ میلیون هکتار بیابان هستند

در این گزارش همچنین به اثرات مخرب مشکل خشکسالی بر اکوسیستم اشاره شده است. گزارش شده است که سالانه بیش از ۱۲ میلیون هکتار زمین در معرض بیابان زایی قرار می گیرد.

در حالی که انتظار می رود تغییرات آب و هوایی خطر خشکسالی را به ویژه در بسیاری از مناطق حساس جهان افزایش دهد، تخمین زده می شود که تقریباً ۲۱۶ میلیون نفر تا سال ۲۰۵۰ به همین دلیل مجبور به مهاجرت شوند.

از دست دادن زمین می تواند ۵ برابر افزایش یابد

پیش‌بینی می‌شود که ۱۲۹ کشور در چند دهه آینده افزایش مواجهه با خشکسالی ناشی از تغییرات آب و هوایی را تجربه کنند. اگر گرمایش زمین تا سال ۲۱۰۰ به ۳ درجه سانتیگراد برسد، همانطور که پیش بینی می شد، تلفات زمین های کشاورزی به دلیل خشکسالی می تواند ۵ برابر بیشتر از امروز باشد.

پیش‌بینی می‌شود که تا ۲۰۵۰، ۴.۸ تا ۵.۷ میلیارد نفر ممکن است برای حداقل یک ماه با کمبود آب مواجه شوند.

شایان ذکر است که خشکسالی بیش از هر قاره دیگری بر آفریقا تأثیر می گذارد و مشاهده می شود که این قاره ۴۴ درصد از مناطقی را تشکیل می دهد که با بحران خشکسالی جهانی مواجه هستند. زیان اقتصادی سالانه ناشی از خشکسالی در اتحادیه اروپا و بریتانیا در حال حاضر ۹ میلیارد یورو برآورد شده است. در صورت عدم اجرای یک برنامه موثر اقلیمی، این رقم می تواند بیش از ۶۵ میلیارد یورو باشد.
منبع: آژانس خبری بین‌المللی کوکچه

دکمه بازگشت به بالا