توانمندسازی زنان: فرصت ها را آزاد کنید
نادیا ندیم نمونه ای از توانمندسازی زنان از طریق آموزش است. او در افغانستان متولد شد و در دانمارک فوتبالیست و پزشک شد.

داستان زندگی خیره کننده نادیا ندیم او را از افغانستان به یک کمپ پناهندگان در دانمارک آورد، سپس به عنوان یک فوتبالیست نخبه و اکنون یک پزشک واجد شرایط زندگی کرد. او همچنین قهرمان یونسکو برای آموزش دختران و زنان است.
نادیا ندیم پس از بزرگ شدن در کشوری که در آن زنان بدون داشتن خویشاوند مرد اجازه خروج از خانه را نداشتند، با ناملایمات و تبعیض ها مبارزه کرد تا به رویاهای خود دست یابد. تجربه او از از دست دادن آزادی تحت طالبان و زندگی در فقر در یک اردوگاه پناهندگان در دانمارک، تمایل شدید او را برای موفقیت تقویت کرد.
فوتبال مرا از این بچه خارجی بیچاره نجات داد و باعث شد قبول شوم
هنگامی که درخواست پناهندگی خانواده او توسط دانمارک پذیرفته شد، جایی که دختران برای ورزش کردن قدرت پیدا می کنند، حرفه حرفه ای ندیم آغاز شد.
امروزه، ندیم به الگوی بسیاری از دختران و زنانی تبدیل شده است که در آرزوی رهایی و آزادسازی پتانسیل خود در برابر هنجارهای جنسیتی و تبعیض هستد.
با بدتر شدن مداوم وضعیت امنیتی در افغانستان، خشونت و بی ثباتی بسیاری از زنان و دختران را از دسترسی به مکاتب و آموزش باز داشته است. اخیراً نگرش رهبران طالبان نسبت به آموزش زنان به طور جدی بر ثبت نام دانش آموزان دختر و فرصت های موفقیت آنها تأثیر می گذارد.
من در دوم جنوری ۱۹۸۸ در هرات افغانستان به دنیا آمدم و در آنجا توسط مادر و پدرم به همراه چهار خواهرم بزرگ شدم. وقتی جوان بودم، خبر دلخراشی دریافت کردم که طالبان پدرم را اعدام کرده اند. پس از آن، خانواده من تصمیم به فرار از افغانستان گرفتند، زیرا برای یک خانواده ۶ زن جای امنی نبود.
نادیا ندیم
بسیاری از دختران و زنان در سراسر جهان هنوز تحت تأثیر هنجارهای اجتماعی و شیوه های سنتی مدرسه هستند که حق و فرصت های آموزشی آنها را محدود می کند. با این حال، آموزش آنها قدرتمندترین سرمایه گذاری برای آینده جمعی جامعه است.
در طول همهگیری کووید-۱۹، تعطیلی مدارس کار مراقبتی بدون مزد دختران و زنان را تشدید کرده و زمان یادگیری در خانه را محدود کرده است. در میان این اختلال بیسابقه در آموزش، یونسکو تخمین میزند که ۱۱ میلیون دختر ممکن است به مدرسه باز نگردند. دختران ۱۲ تا ۱۷ ساله در کشورهای کم درآمد و کم درآمد در معرض خطر ترک تحصیل هستند.
بدون مدارس به عنوان فضاهای امن، دختران نوجوان در معرض خطر افزایش خشونت مبتنی بر جنسیت، ازدواج زودهنگام و بارداری ناخواسته و همچنین بهرهکشی و سوء استفاده جنسی قرار دارند.
تحصیلات او، آینده ما، مأموریت یونسکو برای تسریع اقدامات برای آموزش دختران و زنان با استفاده از تعهدات سیاسی و مالی و همچنین رهبری برای زنان و دختران است.
این به استراتژی یونسکو برای برابری جنسیتی در آموزش و از طریق آموزش (۲۰۱۹-۲۰۲۵) و سه ستون آن با هدف داده های بهتر برای اطلاع رسانی اقدام برای برابری جنسیتی در آموزش و پرورش و از طریق آن کمک خواهد کرد. چارچوب های حقوقی، سیاستی و برنامه ریزی بهتر برای پیشبرد حقوق؛ و فرصت های یادگیری با کیفیت بهتر برای توانمندسازی دختران و زنان.
تأثیر مثبتی که ورزش می تواند بر رهایی دختران و زنان جوان داشته باشد، دهه هاست که تایید شده است.
شرکت در ورزش می تواند به شکستن کلیشه های جنسیتی کمک کند، عزت نفس دختران و زنان را بهبود بخشد و به توسعه مهارت های رهبری و تفکر استراتژیک کمک کند.
زنان در ورزش این تصور نادرست که ضعیف یا ناتوان هستند را از بین می برند.
این واقعیت که برخی گروههای سیاسی یا مذهبی میخواهند همچنان فعالیت زنان یا حضور زنان در استادیومها را ممنوع یا محدود کنند، گواه بر اهمیت و تأثیر اجتماعی ورزش است.
به لطف بازی ایران و اسپانیا در جام جهانی ۲۰۱۸ بود که بانوان ایرانی توانستند برای اولین بار از سال ۱۹۷۹ به طور رسمی وارد ورزشگاه ها شوند. این نمونه ای از ورزش – در این مورد فوتبال – به عنوان تسریع کننده تغییرات اجتماعی به نفع آزادی دختران و زنان جوان است.
ما را قاچاقی به دانمارک بردند، جایی که من به مدت شش ماه در کمپ پناهندگان زندگی کردم. یک روز دختر جوانی را دیدم که فوتبال بازی می کند. میدونستم چیه ولی تا حالا ندیده بودم دخترا بازی کنن. حتی نمی دانستم این کاری است که می توانم انجام دهم. وقتی بازی این دختره رو دیدم انگار وای! من می خواهم این بازی را انجام دهم. حالا من اینجا هستم.
نادیا ندیم
او بازی برای تیم های محلی دانمارک را آغاز کرد و اولین بازی خود را با تیم ملی در سال ۲۰۰۹ انجام داد و با تیم های مطرحی مانند منچسترسیتی و پاری سن ژرمن بازی کرد.
برای حمایت از دختران و زنانی مانند نادیا ندیم، یونسکو برنامههایی را آغاز کرده است تا حق دختران و زنان را برای مشارکت در تربیت بدنی، فعالیت بدنی و ورزش در تمام سطوح اعمال کند. هدف از این ماموریت ها محافظت از دختران و زنان شرکت کننده در برابر آزار، بدرفتاری و سوء استفاده و همچنین استفاده از ورزش برای ترویج برابری جنسیتی و توانمندسازی دختران و زنان است.
با حمایت یونسکو، رصدخانه جهانی زنان، ورزش، تربیت بدنی و فعالیت بدنی به عنوان یک انجمن جوجه کشی در لوزان، سوئیس تأسیس شده است.
هدف آن غلبه بر نابرابری های جهانی و سیستمی برای دختران و زنان در ورزش است. به عنوان مثال، در اروپا، ۴۵ درصد از مردان حداقل یک بار در هفته ورزش می کنند در حالی که ۳۷ درصد از زنان.
مقابله با تعصب جنسیتی در ورزش
در سال ۱۹۲۴، زنان تنها ۴ درصد از کل ورزشکاران المپیک را تشکیل می دادند. از آن زمان خیلی چیزها تغییر کرده است. امروزه زنان ورزشکار به طور منظم در مسابقات شرکت می کنند و بسیاری از آنها به زنان ورزشکار نخبه تبدیل می شوند. در واقع، یک قرن بعد، بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس قرار است برای اولین بار در تاریخ المپیک، تعادل جنسیتی کامل در تعداد ورزشکاران شرکت کننده به دست آورد.
با این حال، چیزی که تغییر نکرده است علاقه رسانه ها است.
هنوز تفاوتها و نابرابریهای زیادی وجود دارد. اکثر مردم به بازی مردان علاقه مند هستند و هیچ سرنخی از اتفاقاتی که در سمت زنان در حال رخ دادن است ندارند. اما این در حال تغییر است. از زمانی که من شروع کردم تا به امروز، تغییر بزرگی در بازی زنان ایجاد شده است و این در مسیر درستی است. اگر می خواهید تغییر کنید، باید از صدای خود استفاده کنید. این اتفاق می افتد، اما یک شبه اتفاق نمی افتد.
نادیا ندیم
زنان تنها ۴ درصد از پوشش رسانههای ورزشی را دریافت میکنند و از این پوشش، ظاهر فیزیکی، زندگی خانوادگی و زندگی عاشقانه آنها بیش از توانایی ورزشی آنها مورد اشاره قرار میگیرد، در حالی که مردان به عنوان ورزشکاران قدرتمند، مستقل و ارزشمند معرفی میشوند.
این به دلیل درصد پایین زنان در روزنامه نگاری ورزشی است. اگرچه این حوزه برای زنان بیشتر شده است، اما اعداد و ارقام نشان می دهد که هنوز شکاف محسوسی وجود دارد. در حال حاضر درصد پایینی از گویندگان ورزشی را زنان تشکیل میدهند، در حالی که تعداد زنانی که وارد روزنامهنگاری ورزشی میشوند نسبتاً کم است. این حوزه خاص گزارشدهی همچنان یک تخصص عمدتاً مردانه در کشورهای سراسر جهان است.
#HerMomentsMatter برگرفته از کمپین روز جهانی رادیو یونسکو است که پوشش عادلانه تری از زنان ورزشکار را تبلیغ می کند. این شرکت کنندگان را تشویق می کند تا فیلم ها و تصاویر زنان ورزشکار را در شبکه های اجتماعی شما به اشتراک بگذارند و به افزایش آگاهی برای پوشش عادلانه زنان ورزشکار کمک کند.
به منظور ترویج برابری جنسیتی در پوشش رسانهای، مأموریت ارتباطات و اطلاعات یونسکو ابتکارات بسیاری را برای توانمندسازی زنان و دختران، مانند توسعه شاخصهای حساس جنسیتی برای رسانهها (GSIM) و ارتقای سیاستهای منابع آموزشی حساس به جنسیت، رهبری کرده است.
شکستن سقف شیشه ای برای زنان در علم
ندیم در حالی که به عنوان یک فوتبالیست حرفه ای بازی می کرد، تصمیم گرفت در رشته پزشکی تحصیل کند. او از دانشگاه آرهوس دانمارک با مدرک پزشکی فارغ التحصیل شد و بر جراحی ترمیمی تمرکز کرد. هنگامی که حرفه ورزشی او در نهایت به پایان می رسد، ندیم قصد دارد به پزشکان بدون مرز، سازمان غیر دولتی پزشکی بشردوستانه بین المللی بپیوندد که به دلیل پروژه های خود در مناطق درگیری و در کشورهایی که تحت تأثیر بیماری های بومی هستند، شناخته شده است.
مشخصات ندیم به عنوان یک ورزشکار حرفه ای به او کمک می کند تا بستری برای افزایش آگاهی در مورد کمبود منابع پزشکی در بسیاری از کشورهای جهان به دست آورد.
من به عنوان یک پزشک بستری خواهم داشت تا بتوانم به افرادی که نیاز دارند دسترسی داشته باشم. من فوتبال بازی کردن را دوست دارم، اما همیشه می خواستم چیزی را پس بدهم. اینکه بتوانم به عنوان یک پزشک این کار را انجام دهم با کاری که من به عنوان یک فوتبالیست انجام داده ام متفاوت خواهد بود.
نادیا ندیم
با این حال، برای بسیاری از زنانی که تلاش میکنند در علم شغلی داشته باشند، موانع زیادی وجود دارد که باید بر آن غلبه کنند، و حتی قبل از اینکه بخواهند بین کار و زندگی خانوادگی تعادل برقرار کنند.
اغلب، یک فرهنگ مردسالار مانع از آن می شود که برخی از زنان حتی به پست های رهبری در دانشگاه فکر کنند یا از دستاوردهای خود راضی باشند.
در طول سال ها، زنان شاغل در علوم، فناوری، مهندسی و ریاضیات (STEM) با شکاف جنسیتی قابل توجهی در این رشته ها در سراسر جهان مواجه بوده اند. با وجود اینکه زنان پیشرفت های عمده ای در جهت افزایش مشارکت خود در آموزش عالی داشته اند، هنوز در این زمینه ها کمتر حضور دارند.
طبق گزارش موسسه آمار یونسکو، کمتر از ۳۰ درصد از محققان جهان را زنان تشکیل می دهند. زنانی که در زمینههای STEM فعال هستند، کمتر منتشر میکنند، برای تحقیقات خود دستمزد کمتری دریافت میکنند و در شغل خود به اندازه مردان پیشرفت نمیکنند.
دستیابی به برابری جنسیتی در STEM فقط یک موضوع انصاف یا یک حق اولیه انسانی نیست. این واقعیت که دختران و زنان باهوش زیادی وجود دارند که ممکن است به STEM علاقه مند باشند، اما به دلیل موانع مختلفی که ممکن است با آن مواجه شوند، شغل خود را در جای دیگری دنبال کنند، یک فرصت از دست رفته است – هم برای خود زنان و هم برای کل جامعه.
یونسکو برای برجسته کردن و حمایت از کار دانشمندان زن در سراسر جهان با به رسمیت شناختن برتری کار آنها تلاش کرده است.
جوایز بین المللی L’Oréal-UNESCO For Women in Science هر ساله به پنج زن دانشمند برجسته اهدا می شود – یکی در هر یک از مناطق زیر: آفریقا و کشورهای عربی، آسیا و اقیانوسیه، اروپا، آمریکای لاتین و دریای کارائیب، شمال. آمریکا – به قدردانی از دستاوردهای علمی آنها. رشته های علمی در نظر گرفته شده برای جوایز هر سال به طور متناوب بین علوم زیستی و علوم فیزیک، ریاضیات و علوم کامپیوتر تغییر می کنند.
برای تشویق زنان در مراحل اولیه علم خود یونسکو و لورآل همچنین ابتکار استعدادهای در حال ظهور بینالمللی را راهاندازی کردهاند که ۱۵ دانشمند زن آیندهدار را از میان ۲۷۵ عضو ملی و منطقهای برنامه L’Oréal-UNESCO برای زنان در علم انتخاب میکند. از آنجایی که این زنان جوان نماینده آینده علم هستند، شناخت برتری آنها به اطمینان از دستیابی آنها به پتانسیل کامل خود کمک می کند.
توانمندسازی زنان: تحقق رویای برابری
تداوم به حاشیه راندن و استفاده ناکافی از استعدادها، تخصص و منابع زنان در سراسر جهان نشان دهنده از دست دادن فرصت های جدی برای جامعه به عنوان یک کل است، نه فقط برای زنانی که در کنار راه مانده اند.
به خودتان ایمان داشته باشید، حتی اگر افراد زیادی به شما می گویند این کار را نکنید. و دوم اینکه همیشه به یاد داشته باشید که یک رویا داشته باشید. چون اینها چیزهایی هستند که همیشه با من بوده اند. اول از همه خواب دیدم. و ثانیاً، من باور داشتم که رویاهایم به حقیقت می پیوندند.
نادیا ندیم
بحران کووید-۱۹ زنان را به طور نامتناسبی تحت تأثیر قرار داده است. آنها در خط مقدم همه گیری هستند در حالی که نیروهای محافظه کار تلاش می کنند تا حقوق به دست آمده پس از چندین دهه پیشرفت را تضعیف کنند.
در این زمینه، مشارکت کامل زنان در توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی – و در فرآیندهای دموکراتیک در همه سطوح – یک امر اخلاقی، یک موضوع حقوق بشری و یک اولویت سیاسی است.
برابری نسل ها یک ابتکار مهم جهانی است که توسط یونسکو حمایت می شود و تعهداتی را در شش حوزه موضوعی – ائتلاف های اقدام – که شامل برابری جنسیتی برای ایجاد تغییرات قابل توجه و پایدار برای نسل های بعدی زنان می شود، انجام می دهد.
I am curious to find out what blog platform you happen to be working with? I’m having some small security issues with my latest site and I would like to find something more safe. Do you have any recommendations?
Heya i’m for the primary time here. I came across this board and I in finding It really useful & it helped me out much. I am hoping to present something again and help others like you helped me.
I was just looking for this info for some time. After six hours of continuous Googleing, at last I got it in your site. I wonder what’s the lack of Google strategy that don’t rank this type of informative sites in top of the list. Normally the top sites are full of garbage.