افغانستانویدئو

نسل‌کشی هزاره‌ها در افغانستان؛ «مهاجمان در بغلان کارکنان هزاره را جدا و با خونسردی به قتل رساندند»

رییس موسسه ماین‌روبی هلوتراست می‌گوید حمله سه شنبه شب به کارکنان این موسسه در ولایت بغلان «قتل عمد» بوده است و مهاجمان کارمندان قوم خاص را هدف قرار داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری کوکچه، جیمز کوان؛ رییس اجرایی این نهاد در مصاحبه با بی‌بی‌سی در کابل گفته است آنچه که در بغلان اتفاق افتاد قتل عمد بوده، گروهی از مردان مسلح به اردوگاه ما آمدند و «افراد هزاره را جدا کرده و به قتل رساندند. ما انتظار چنین چیزی را نداشتیم».

آقای کوان به شبکه ۴ رادیو بی‌بی‌سی نیز گفته که مهاجمان با خونسردی کارکنان این موسسه را کشته‌اند. آقای کوان از افسران ارشد ارتش بریتانیا بوده است.

در کلیپی که پولیس بغلان نشر کرده، نیز یکی از نجات یافتگان این حمله گفته که افراد مسلح پیش از تیراندازی از آنها پرسیدند که کسی از آنها از قوم هزاره است.

این ویدیو واکنش‌های گسترده‌ای در شبکه های اجتماعی برانگیخته است.

عارف رحمانی؛ نماینده غزنی در مجلس نمایندگان در توییتی نوشته است که «با کشتار کارمندان هزاره موسسه ماین پاکی بر اوراق پرونده نسل کشی افزوده گشت و از میزان امنیت جمعی کاسته شد».

رحمانی گفته است که «جدا کردن کشتن ۱۰ نفر از یک قوم خاص از میان جمعی براساس ماده ۲ کنوانسیون منع و مجازات نسل کشی و ماده ۳۳۳ کد جزا مصداق بارز نسل کشی است».

عزیز رویش؛ نویسنده و کنشگر فعال در صفحه فیسبوک خود نوشته است که اگر دولت افغانستان، و تمام وجدان‌های بیدار و آگاه کشور، به مسوولیت قانونی خود مبنی بر دفاع از شهروندان هزاره‌ کشور در برابر «نسل‌کشی» رسیدگی نکند، کشور را به پرتگاه نابودی سقوط خواهد داد.

گفتنی است که مسئولیت کشتار کارمندان ماین پاکی را هیچ گروهی به عهده نگرفته است؛ اما برخی گزارش‌ها حاکی است که داعش مسئولیت را پذیرفته است.

حکومت طالبان را مسئول شناخته است؛ اما این گروه می‌گوید هنگام حمله به کمک کارمندان ماین پاکی شتافته است. ذبیح الله مجاهد؛ سخنگوی طالبان این حمله را محکوم کرده است.

گفتنی است که طی هفته‌های اخیر حملات زنجیره‌ای در غرب کابل که بیشتر از قوم هزاره قربانی می‌گیرد، به شدت افزایش یافته است. فعالان این حملات را «نسل‌کشی» می‌دانند و خواهان به رسمیت شناختن آن از سوی حکومت و سازمان ملل هستند.

در روزهای اخیر، شماری از افغان‌ها با هشتگ «نسل‌‌کشی هزاره‌ها را متوقف کنید» (StopHazaraGenocide #) طوفان توییتری به راه انداختند که ترند توییتر در افغانستان و شماری از کشورها شد.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا