افغانستانجهان

سفارت امریکا: حدود ۶۰۰ نظامی امریکایی در کابل می‌مانند

راس ویلسن؛ کاردار سفارت امریکا در کابل گفته است که شماری از سربازان امریکایی برای تأمین امنیت سفارت، کارمندان و تجهیزات این کشور در کابل می‌مانند.

ویلسن کاردار سفارت امریکا در کابل در یک بحث آنلاین با رسانه‌ها که روز گذشته (شنبه، ۵ سرطان) انجام شده، گفته است که در حال حاضر صحبت در مورد قابلیت‌های بعدی و آمار مشخص این سربازان را مناسب نمی‌داند، اما «بحث دسترسی به حدود ۶۰۰ نظامی مطرح است».

ویلسن در عین حال گفته است که ضرور است امریکا از کارمندان و تجهیزات خود در کابل در برابر حملات بالقوه‌ی احتمالی طالبان، داعش و دیگر گروه‌ها که قبلا به این کشور آسیب زده‌اند، حفاظت کند.

او در این بحث علاوه کرده است که امریکا با مقام‌های ترکی درباره‌ی تأمین امنیت میدان هوایی کابل گفت‌وگو می‌کند، اما تا آن زمان نیروهای امریکایی «عجالتا» از تسهیلات خود در این میدان محافظت می‌کنند.

سرپرست سفارت امریکا گفته است که نیروهای ترکی بخش بزرگی از این مأموریت است که انتظار می‌رود امنیت و مصونیت پروازها را تضمین کنند. او در عین حال گفته است که تصمیم ترکیه مبنی بر گرفتن مسئولیت تأمین امنیت میدان هوایی کابل هنوز نهایی نشده است.

به‌گفته‌ او، امنیت و مصونیت پرواز در میدان هوایی کابل برای تمامی افغان‌ها، سفارت‌خانه‌ها و دیپلمات‌ها مهم است.

راس ویلسن گفته است که فصل جدید روابط امریکا با افغانستان خیلی شبیه فصل گذشته‌ی روابط دو کشور است، اما با این تفاوت که نیروهای امریکایی به پیمانه‌ی زیادی در افغانستان حضور نخواهند داشت و تنها یک نیروی کوچک از سفارت و تسهیلات امریکا در افغانستان حفاظت می‌کنند.

آقای ویلسن تأکید کرده است که کمک‌های اقتصادی، بشردوستانه و سیاسی امریکا به افغانستان مانند گذشته ادامه خواهد داشت.

او در این بحث آنلاین با رسانه‌ها افزوده است که رییس‌جمهور غنی در سفرش به واشنگتن، با مسئولان سازمان اطلاعات مرکزی (سی آی ای) دیدار مهم داشته است. به‌گفته‌ی او، امریکا منافع قابل توجه در امر مبارزه‌ی مشترک با تروریسم با ریاست امنیت ملی افغانستان و دیگر نهادهای این کشور دارد.

کاردار سفارت امریکا در کابل در ادامه علاوه کرده است که کشورش با شرکای منطقه‌ای خود از جمله پاکستان، روسیه و چین تلاش می‌کند تا این کشورها با استفاده از نفوذشان طالبان را به سهیم‌شدن در گفت‌وگوهای معنادار صلح وادار کنند.

این درحالی است که در چهارم سرطان خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از مقام‌های امریکایی گزارش کرده بود که خروج بیشتر نظامیان امریکایی از افغانستان تا دو هفته‌ی دیگر تکمیل می‌شود و در حدود ۶۵۰ سرباز برای تأمین امنیت سفارت و دیپلمات‌های امریکایی در افغانستان باقی خواهند ماند.

در این گزارش آمده بود که چند صد نیروی دیگر امریکایی ممکن است تا ماه سپتامبر به‌منظور کمک به نیروهای ترکیه برای محافظت از میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی، باقی بمانند.

مقام‌های امریکایی همچنین گفته بودند که امریکا و ترکیه توافق کرده‌اند که سامانه ضدموشک و راکت (C-RAM) را در میدان هوایی کابل نصب و شماری از نیروها را برای راه‌اندازی این سیستم در این میدان جابه‌جا کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا