نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی ایران، در واکنش به کشه شدن دختر جوان ایرانی توسط پلیس گفت: ما باید به مطلبی را توجه داشته باشیم که به طور کلی زنان چه با حجاب، چه بد حجاب و چه بی حجاب باید مورد احترام باشند
علی مطهری نایب رئیس سابق مجلس شورای اسلامی ایران با اشاره به اینکه در خصوص پرونده مهسا امینی قوه قضائیه می تواند علیه نیروی انتظامی کیفرخواست صادر کند، گفت: این طور حوادث دو اثر بد دارد. یکی اثری است که در نگاه دنیا به ما می گذارد؛ که یک چهره ای مثل طالبان از ما در دنیا نشان می دهد. دیگری هم عکس العملی است که در جامعه ایجاد می کند و ممکن است به عنوان یک عکس العمل سیاسی و اجتماعی، بعضی خانم ها را تشویق به رعایت نکردن حجاب کند؛ و این خیلی بد است.
وی همچنین افزود: اینجا باید در درجه اول نیروی انتظامی به مردم توضیح بدهد؛ یعنی کاملا موضوع را روشن کند که چه اتفاقی افتاده تا از سوء استفاده ها هم جلوگیری شود. متأسفانه نیروی انتظامی توضیح کاملی نمی دهد و فقط یک مطلب سربسته و مجملی را بیان می کند که انسان نمی فهمد واقعیت قضیه چه چیزی بوده است.
شماری از فعالان سیاسی و مدنی کردستان ایران در بیانیهای با فراخواندن مردم ایران به یک اعتصاب عمومی گفتند مهسا امینی، اولین قربانی سیاستهای ضدزن و ضدانسان جمهوری اسلامی نیست و آخرین آن هم نخواهد بود.
این فعالان در بیانیه خود گفتهاند «خیابانهای شهرهای ما برای زنان امن نیستند و اصلیترین عامل این عدم امنیت همین گشتهای ارشاد هستند.»
آنها گفتهاند حکومت جمهوری اسلامی پرچم اقتدار خود را « بر روی تلی از اجساد صدها و هزاران زن قربانی خشونتهای سازمان یافتە حکومتی و اجتماعی برافراشتە است.»
فعالان سیاسی و مدنی کردستان به «استیصال ایدئولوژیک حکومت در مقابل زنان ایران» اشاره کرده و خواهان شکسته شدن سکوت مردم در ایران شدهاند.
پیکر مهسا امینی، دختر ۲۲ سالهای که پس بازداشت توسط گشت ارشاد به کما رفت و جان باخت، در آرامستان آیچی سقز به خاک به شمار حاضران در مراسم خاکسپاری مهسا امینی چند هزار نفر اعلام شده است. مردم حاضر به جز شعار مرگ بر دیکتاتور، شعارهایی مانند «کشتن به خاطر روسری؟ / تا کی خاک بر سری» و شهید نمیمیرد، سر دادهاند.
نیروهای امنیتی و نیروهای لباس شخصی در این مراسم حضور دارند.
سازمان حقوق بشری هەنگاو میگوید نیروهای امنیتی راههای منتهی به شهر سقز را مسدود کردهاند.
حزب اعتماد ملی ایران، از احزاب اصلاح طلب در ایران، رفتار غیر انسانی با مهسا امینی را که منجر به جان باختن او شد محکوم کرده و از مقامات بلندپایه و «در رأس آنها دستگاه رهبری» خواسته «هر چه سریعتر به این ستم آشکار پایان دهند.»
این حزب در بیانیهای از مجلس شورای اسلامی خواسته «هر چه سریعتر قانون حجاب اجباری را لغو کند» و گفته « این قانون به ضد خودش تبدیل شده است.»
حزب اعتماد ملی که مهدی کروبی بنیانگذار آن بود همچنین از ابراهیم رئیسی خواسته گشت ارشاد را از سطح شهرها جمع کند.