جهان

اردوغان: آمریکا در جنگ علیه گروه‌های تروریستی با ما همکاری کند

رئیس‌جمهوری ترکیه گفت، کشورش از آمریکا انتظار دارد در مبارزه با گروه‌های "تروریستی" مانند پ.ک.ک، یگان‌های مدافع خلق کرد و "سازمان فتح‌الله گولن (فتو) با آن همکاری کند.

به گزارش ایسنا،‌ به نقل از خبرگزاری آناتولی، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه در صحبت‌هایش در یک مراسم شام که توسط کمیته راهبری ملی ترکیه- آمریکا (TASC) در “مرکز راکفلر” در شهر نیویورک برگزار شد، گفت: ما از دوستان آمریکایی خود انتظار داریم در مبارزه ما علیه “پ.ک.ک”، “یگان‌های مدافع خلق کرد” و “فتو” به شیوه‌ای متناسب با روح اتحاد عمل و با ما همکاری کنند.

اردوغان اظهار کرد که مقامات ترکیه “با دقت” با همتایان آمریکایی خود همکاری کرده‌اند تا فتح‌الله گولن، رهبر سازمان “فتو” و دیگر اعضای این گروه را به دستگاه قضایی ترکیه بسپارند.

رئیس‌جمهوری ترکیه تاکید کرد، کشورش به جنگ با گروه‌های فتو، پ.ک.ک و داعش ادامه خواهد داد . وی افزود: ما سایه تاریک تروریسم را از منطقه خود حذف خواهیم کرد.

ترکیه سازمان وابسته به فتح‌الله گولن، روحانی ترک‌تبار ساکن آمریکا یا همان سازمان “فتو” را به عنوان عامل سازماندهی کودتای نافرجام ۱۵ ژوئیه ۲۰۱۶ در ترکیه که در آن ۲۵۲ تن کشته و ۲۷۳۴ تن زخمی شدند، معرفی کرده است.

رئیس‌جمهوری ترکیه تاکید کرد، امیدوار است مسائل میان ترکیه و آمریکا “بر مبنای منافع مشترک” در ضمن گسترش همکاری با واشنگتن حل شوند. اردوغان ادعا کرد، هیچ مشکلی بین آمریکا و ترکیه وجود ندارد که دو طرف با داشتن اتحاد و شراکتی قوی به مدت ۷۰ سال نتوانند حل کنند و افزود که هر دو کشور در ناتو با هم هستند.

رئیس جمهوری ترکیه گفت: ترکیه چه از جنبه تامین بودجه، چه تامین نیروی زمینی، یکی از پنج شریک پشتیبان مهم در ناتو است. بنابراین موضع ترکیه باید به خوبی شناخته و درک شده و بر این اساس تصمیمات و گام‌هایی برداشته شود.

اردوغان با اشاره به جنگ روسیه در اوکراین هم گفت که ترکیه به تلاش‌ها برای پایان دادن به این جنگ از طریق دیپلماسی و از بین بردن تأثیرات منطقه‌ای و جهانی آن ادامه خواهد داد.

رئیس‌جمهوری ترکیه تصریح کرد: توافق استانبول (بر سر خروج غلات اوکراین) که در نتیجه تلاش‌های ما در همکاری با سازمان ملل برای صادرات غلات اوکراین در دریای سیاه به دست آمد، ملموس‌ترین نمونه از این تلاش‌هاست.

وی افزود: می‌خواهیم فضای مثبتی را که در این مورد حاصل کرده‌ایم به آتش‌بس و سپس صلح پایدار تبدیل کنیم.

همچنین رئیس‌جمهوری ترکیه با بیان اینکه نفرت‌پراکنی، اسلام‌هراسی و تعصبات علیه مسلمانان در سراسر جهان افزایش یافته، گفت: جامعه ترکیه‌ای-آمریکایی و مسلمانان آمریکا گاهی در معرض چنین حملاتی قرار می‌گیرند.

اردوغان همچنین از آمریکا خواست تا اقدامات احتیاطی “قوی” در برابر ذهنیت تحریف شده‌ای که اسلام را به “تروریسم” تشبیه می‌کند و به “نفرت علیه مسلمانان” دامن می‌زند، اتخاذ کند.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا