افغانستانجهان

تداوم فشار طالبان بر شیعیان هزاره؛ از کوچ اجباری در دایکندی تا تلاشی خانه‌به‌خانه در بهسود

از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، فشارهای این گروه بر شیعیان هزاره در این کشور، همه روزه در حال افزایش بوده است. در روزهای اخیر یکبار دیگر این گروه فشارها بر شیعیان هزاره را در بخش‌های از افغانستان افزایش داده‌اند و به آزار و اذیت آنها می‌پردازند.

فشارهای طالبان بر شعیان هزاره افغانستان، شامل «بازداشت‌های خود‌ سرانه»، «کوچ اجباری»، «کشتار بی‌رحمانه»، «لشکرکشی» و آزار و اذیت به بهانه‌های مختلف بوده است.

بسیاری از فعالین هزاره در افغانستان به این باور هستند که آنها به دلیل «شیعه بودن» و «هزاره بودن» از سوی گروه طالبان تحت فشار قرار می‌گیرند.

طالبان با وجود اینکه در ظاهر می‌گویند که هیچ کسی را به دلایل قومی، مذهبی و زبانی، هدف قرار نمی‌دهند، اما رفتارهای آنها نشانه‌های واضحی از «تبعیض» علیه سایر اقوام و مذاهب افغانستان را در خود دارد.

در روزهای اخیر و در راستای تداوم فشار بر شیعیان هزاره در افغانستان، طالبان اقدام به کوچ اجباری چندین خانواده در ولایت دایکندی و تلاشی خانه به خانه در ولسوالی های حصه اول و دوم بهسود میدان وردک، کرده‌اند.

کوچ اجباری در دایکندی
طالبان در دو هفته اخیر در ولسوالی خدیر ولایت دایکندی، دست کم ۱۰ خانواده از شیعیان هزاره را مجبور به کوچ اجباری و ترک خانه‌های شان کرده‌اند.

طالبان این اقدام را پس از آن روی دست گرفته‌اند که در پی یک دعوای حقوقی، میان دو نفر از ساکنان ولسوالی خدیر درگیری مسلحانه رخ داده و هنگامی که طالبان وارد عمل شده‌اند، یکی از طرف‌ها بر نیروهای این گروه شلیک کرده و خودش متواری شده است.

پس از این ماجرا، طالبان دو نفر از ساکنان یکی از روستاهای ولسوالی خدیر را گیروگان می‌گیرند و ده ها نفر از بزرگان این ولسوالی را احضار می‌کنند که و دستور می‌دهند که فرد متواری را پیدا کرده تحویل و خانواده‌اش را کوچ دهند.

منابع محلی گفته‌اند که مردم محل به‌دلیل ترس از طالبان، خانواده فردی که دست به شلیک زده بود را کوچ داده که ۱۰ خانواده از نزدیکانش نیز از ترس خانه‌های‌شان را ترک کرده‌اند.

این اولین بار نیست که طالبان ساکنان ولایت دایکندی را مجبور به کوچ اجباری می‌کنند‌. آنها در آغازین روزهای تسلط بر افغانستان، ساکنان ولسوالی پاتوی دایکندی را نیز از خانه‌های شان کوچ داده بودند.

علاوه بر این، طالبان در آغازین روزها به ولسوالی خدیر هجوم بردند و ۱۴ تن از افراد نظامی در حکومت پیشین را دستگیر و تیرباران کردند.

جدا از این، طالبان در این ولایت همواره از ادعاهای بی‌اساس کوچی‌های مسلح حمایت کرده‌ا‌ند و در پی ادعاهای آنها، جریمه‌های سنگین بر شیعیان هزاره وضع کرده‌اند.

تلاشی خانه به خانه در بهسود
منابع مردمی در ولسوالی‌های حصه اول و دوم بهسود میدان وردک می‌گویند که نیروهای طالبان تلاشی خانه‌به‌خانه را در این منطقه آغاز کرده‌اند.

این منابع به خبرنگار شفقنا گفته‌اند که برخورد نیروهای طالبان با شیعیان هزاره در این ولسوالی‌ها «خشن» و «غیرانسانی» است.

آنها گفته‌اند که نیروهای طالبان به حریم خصوصی خانواده‌ها احترام نمی‌گذارند و حتی «لباس‌ها و صندوقچه‌های زنان» را تلاشی می‌کنند.

علاوه بر این، منابع می‌گویند که طالبان از مردم می‌خواهند که در مورد افرادی که در سال‌های گذشته عضو «نیروهای خیزش مردمی» بوده‌اند معلومات بدهند و آنها را معرفی کنند.

منابع مردمی می‌گویند که از یک سال گذشته که طالبان بر افغانستان تسلط یافته‌اند، هیچ نوع درگیری در ولسوالی‌های حصه اول و دوم بهسود رخ نداده است، اما با وجود آن هم، طالبان به دنبال نظامیان سابق هستند و آنها را تحت تعقیب قرار داده‌اند.

طالبان این روزها تلاشی‌های خانه به خانه را به صورت گسترده در بخش‌های مختلف افغانستان راه اندازی کرده‌اند، اما برخورد نیروهای این گروه با شیعیان هزاره در جریان این برنامه، همواره «خشونت آمیز» و حتی «انتقامجویانه» گفته شده است.

از زمان تسلط طالبان بر افغانستان، شیعیان هزاره بسیاری از حقوق خود را از دست داده‌اند و با چالش‌های متعدد دست و پنجه نرم می‌کنند.

یکی از اساسی ترین حقوق آنها که تحت سلطه طالبان محدود شده است، آزادی مذهبی است و طالبان در موارد متعدد مانع برپایی مراسم‌های مذهبی شیعیان و یا وضع محدودیت بر آنها شده است.


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا