افغانستان

نگرانی شدید نمایندگان امریکا و اروپا از وضعیت حقوق بشر در افغانستان

نمایندگان کشورهای اروپایی و ایالات متحده امریکا برای افغانستان نگرانی شدید خود را در مورد تضعیف مداوم حقوق بشر در افغانستان ابراز کرده و با اشاره به حداقل ۱۶ اعلامیه و خط مشی سیاسی طالبان که از آگست ۲۰۲۱ تاکنون منتشر شده تاکید کردند که طالبان استفاده زنان و دختران افغانستان را از حقوق اساسی‌شان محدود کرده‌اند.

 

آنها خواستار لغو فوری ممنوعیت حضور دختران در مکاتب بالاتر از صنف ششم توسط طالبان شدند و خاطرنشان کردند که دختران در سال گذشته در اکثر نقاط افغانستان در این سطح تحصیلی به مکتب نرفتند.

در بیانیه وزارت خارجه ایالات متحده آمده است که نمایندگان ویژه اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ناروی، بریتانیا و امریکا برای افغانستان در ۱۵ سپتامبر در واشنگتن دی سی دیدار کردند تا در مورد وضعیت فعلی افغانستان گفتگو کنند.

در این بیانیه آمده است که مقامات دیگری از کشورهای ژاپن، قطر، سوئیس و یوناما نیز به عنوان ناظر در این نشست اشتراک داشتند.

حاضران در این نشست نگرانی‌های شدید خود را در مورد تضعیف مداوم حقوق بشر و آزادی‌های اساسی شهروندان افغانستان ابراز کرده و نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و نقض حقوق محافظت شده تحت معاهدات و کنوانسیون‌های بین‌المللی حقوق بشر که افغانستان یکی از کشورهای عضو آن است را محکوم کردند.

آنها افزایش محدودیت‌ها بر آزادی عقیده و بیان به ویژه از طریق سرکوب رسانه‌ها از جمله خبرنگاران زن را محکوم کرده و بازداشت روزنامه‌نگاران افغانستانی و خارجی را محکوم کردند.

این نمایندگان بر ادامه رسیدگی به بحران شدید بشری در افغانستان تاکید کردند و خواستار روی دست‌گیری اقداماتی برای آماده سازی مردم افغانستان برای زمستان پیشرو شدند.

حاضران در این نشست با ابراز نگرانی از ادامه حضور گروه‌های تروریستی در افغانستان از جمله القاعده و سایر گروه‌ها که هدف‌شان حمله به کشورهای منطقه و فراتر از آن است ابراز نگرانی کردند.

آنها افزودند که طالبان باید گام‌های پایدار، مطابق با تعهدات و قوانین بین‌المللی قابل اجرا از جمله رعایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه و جلوگیری از فعالیت همه گروه‌های تروریستی در افغانستان را روی دست گیرند.

آنها حملات اخیر داعش علیه غیرنظامیان، دیپلومات‌‌ها و مناطقی که غیرنظامیان در آن تجمع می‌کنند را محکوم کرده و تأکید کردند که پایداری صلح و ثبات در افغانستان نیازمند یک گفت‌وگوی ملی معتبر و فراگیر است تا منجر به ایجاد قانون اساسی و یک نظام سیاسی شود.

نمایندگان کشورهای اروپایی و امریکا که در این نشست حضور داشتند همچنین خاطرنشان کردند که خطر درگیری‌های مسلحانه بدون اینکه یک دولت نماینده گسترده و پاسخگو از طریق یک روند معتبر انتخاب شود که در آن همه زنان و مردان بالغ افغانستان بتوانند شرکت کنند، به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد و از طالبان خواستند تا به تعهدات خود در توافقنامه دوحه که در آن بر مشارکت در گفتگوها و مذاکرات بین الافغانی بر سر یک نقشه راه سیاسی که منجر به تشکیل دولت جدید اسلامی افغانستان می‌شود، عمل کنند.

این نمایندگان در ادامه بر اهمیت اجرای تعهدات طالبان برای مقابله با تولید و قاچاق مواد مخدر تاکید کردند.

آنها خاطرنشان کردند که طالبان متعهد شده‌اند که اجازه عبور امن و منظم را به اتباع خارجی و شهروندان افغانستان (اعم از زن و مرد) که اسناد و مدارک سفر دارند بدهند.

 

دکمه بازگشت به بالا