مقام های اندونیزیا روز یکشنبه اعلام کردند که در جریان خشونت و آشوب پس از پایان یک بازی فوتبال، دست کم ۱۷۴ نفر شامل دو عضو نیروهای پولیس در ولایت جاوای شرقی جان باختند.
نیکوی آفینتا، رئیس پولیس این ولایت گفت که از میان این قربانیان، ۳۴ تن آنان در میدان بازی فوتبال کشته شده و دیگران در شفاخانه و در جریان انتقال به مراکز درمانی جان باخته اند.
پولیس این رخداد را یک «شورش» خوانده و گفته است که بیش از ۳۰۰ زخمی به شفاخانه ها انتقال یافته اند. رئیس پولیس جاوای شرقی اضافه کرد، به دلیل اینکه وضعیت شماری از زخمیان وخیم گزارش شده است، احتمال میرود که رقم جان باختگان افزایش یابد.
آفینتا پذیرفته است که پس از کشته شدن دو افسر پولیس، نیروهای آنان برای متفرق کردن مردم از گاز اشک آور استفاده کرده اند.
جوکو ویدودو، رئیس جمهور اندونزیا به مقامهای مسئول دستور داده است تا چگونگی امنیت بازی های فوتبال را به گونه کامل ارزیابی کنند. این مقام ارشد اندونیزیا تاکید کرده است که این حادثه باید “آخرین تراژیدی فوتبال در کشور” باشد.
تنش و درگیری میان مردم پس از شکست باشگاه “آرما اف سی” آغاز شد. پس از پایان بازی، هواداران خشمگین این تیم میزبان به زمین بازی فوتبال هجوم بردند. باشگاه “آرما اف سی” در برابر باشگاه بیرسیبایا سورابایا ۳-۲ شکست خورد و این اولین باخت این باشگاه، برای سرسخت ترین رقیباش در دو دهه اخیر بوده است.
این دو تیم مربوط به ولایت جاوای شرقی میشوند و این بازی در ورزشگاه کانجوروهان در ناحیه ملنگ برگزار شده بود.
پس از آغاز تنش مردم وحشت کردند و صدها نفر در تلاش شدند که از دروازه های خروجی، از محل فرار کنند. این وضعیت سبب گردید که هرج و مرج در استدیوم به وجود آید.
اتحادیه فوتبال اندونزیا موسوم به (PFFI) اعلام کرد که لیگ فوتبال را برای یک هفته به حالت تعلیق در میآورد و تحقیقات را در این مورد نیز آغاز میکند. افزون بر این، باشگاه “آرما اف سی” هم از میزبانی بازی های داخلی در این فصل محروم گردید.
محفود ام دی، وزیر امنیت اندونیزیا در صفحه انستاگرام خود گفته است که برای تماشای این بازی ۴۲ هزار تکت به فروش رسیده بود در حالی که این استدیوم ظرفیت پذیرش ۳۸ هزار نفر را دارد.
فیفا، نهاد حاکم بینالمللی فوتبال، تصریح میکند که پولیس و خدمهها اجازه ندارند که اسلحه گرم یا «گاز برای کنترل جمعیت» را در محل مسابقه با خود ببرند یا مورد استفاده قرار دهند.
مقامهای پولیس در جاوای شرقی هنوز به پرسشهای رسانه ها در مورد اینکه آیا از مقررات فیفا اطلاع دارند یا خیر، پاسخ نداده اند.
کمیسیون حقوق بشر اندونزیا هم در نظر دارد که مسایل امنیتی زمین فوتبال به ویژه چگونگی استفاده از گاز اشک آور توسط مقامهای پولیس را مورد بررسی قرار دهد.