افزایش جرمهای جنایی در سه ولایت در غرب کشور
در این اواخر، جرایم گوناگون، بهویژه دزدی، کشتارهای انتقامجویانه و خودکشی در برخی از ولایتها در حوزهی غرب کشور افزایش یافتهاست.
بادغیس
در تازهترین مورد، مقامهای طالبان در بادغیس میگویند که دزدان مسلح، در مسیر یکی از ولسوالیهای این ولایت، یک تن را کشته و یک تن دیگر را زخمی کردهاند و موتورسیکلت آنها را نیز باخود بردهاند.
همچنان در رویدادِ دیگر که در همین ولایت اتفاق افتادهاست، یک زن جوان، بهدلیل خشونتهای خانوادگی و ازدواج اجباری، خودش را حلقآویز کرده و جان باختهاست. در مورد مشابه دیگر، یک نوجوان ۱۵ ساله در مربوطات ولسوالی قادس این ولایت خود را حلقآویز و به زندگیاش پایان دادهاست.
صالح محمد پُردل، ولسوال طالبان در قادسِ بادغیس با تأیید این رویداد، در پیوند به انگیزهی این رخداد، ابراز بیخبری کردهاست.
عبدالنافع، باشندهی بادغیس با ابراز نگرانی از وضعیت پیشآمده، میگوید: «با آمدن طالبان، ما امید داشتیم تا جرایم، بهویژه سرقتها، کم شود؛ اما چند روز پیش دیدیم که دزدان یک برادر را در یکی از مسیرهای بادغیس کشتتند و یک تن را زخمی کردند و موتورسیکلت آنها را نیز باخود بردند. این خیلی نگران کنندهاست و معلوم میشود که آنها (طالبان) در تأمین امنیت ناتوان هستند.»
فراه
از ولایت فراه نیز خبر رسیدهاست که یک تن از سوی افراد مسلح ناشناس در ولسوالی پشترود این ولایت کشته و یک تن دیگر زخمی شدهاست.
فرماندهی امنیهی طالبان در ولایت فراه، در خبرنامهای، انگیزهی این رویداد را اختلافات درونی گفته و افزودهاست که تا حال، در پیوند به این رویداد، کسی بازداشت نشدهاست و تلاشها برای گرفتاری عاملان آن جریان دارد.
این اوضاع، سبب نگرانی و انتقاد باشندگان ولایتهای حوزهی غرب کشور شدهاست. آنان میگویند که وقوع چنین جرایمی، ناشی از ضعف حکومتداری و «ناتوانی ادارهی طالبان» است.
نصیر احمد، باشندهی فراه نیز در این باره میگوید: «بعد از تحولاتی که بهوجود آمد، همه امیدوار تأمین امنیت بودیم؛ ولی در حال حاضر، ما شاهد هستیم که در اکثر ولایتها، مردم ملکی هنوز هم کشته میشوند و بدبختانه طالبان هم توان تأمین امنیت را ندارند.»
غور
در ولایت غور هم، یکی از باشندگان روستای حاجیوجه ولسوالی تیورهی ولایت غور، با ضرب گلوله به قتل رسیدهاست.
آنچه گفته شد، همهای رویدادهای جنایی در غرب کشور نیست و روزانه دهها واقعهی اینچنینی در ولایتهای غربی کشور رخ میدهد.
محبوب شاه، در ولایت غور زندگی میکند، او با اشاره به نگرانی خود از وضعیت پیش آمده میگوید: «افرادی که در چوکات نهادهای امنیتی گماشته یا استخدام شدهاند، مسلکی نبوده و همین باعث شده که جرایم افزایش یابد. متأسفانه تاکنون با افرادی که دست بهچنین کارهایی میزنند؛ برخورد جدی انجام نشدهاست.»
آگاهان امور نظامی، نبود قانون مشخص، بیتوجهی مسؤولان ادارهی طالبان برای تأمین امنیت و معافیت اشخاص مجرم از سوی طالبان را، عامل وقوع چنین جرایم میدانند.
آنان باورمند اند که ادامهی این رویدادها، جامعه را بهسوی هرج و مرج سوق میدهد و اوضاع را بیشتر از این متشنج میسازد.
افزایش جرمهای مختلف، تنها به حوزهی غرب کشور خلاصه نمیشود؛ بلکه همه روزه در سراسر کشور، چنین مواردی رخ میدهد و این سبب شدهاست تا شهروندان کشور از این ناحیه ابراز نگرانی کرده و باور خود را به نهادهای امنیتی از دست بدهند.