مطابق اعلام شورای حقوق بشر، ۱۴ عضو جدید شامل الجزایر، بنگلهدیش، بلجیم، شیلی، کاستاریکا، گرجستان، آلمان، قرقیزستان، مالدیف، مراکش، رومانیا، آفریقای جنوبی، سودان و ویتنام اند.
از شرق آسیا، افغانستان، بنگلهدیش، قیرقیزستان، مالدیف، کوریای جنوبی و ویتنام برای احراز چهار کرسی با هم رقابت میکردند که از این میان افغانستان و کوریای جنوبی موفق نشدهاند. از ۱۳ کرسی سهم آسیا نُه کرسی دیگر اشغال شده بود.
اعضای شورای حقوق بشر متشکل از نماینده ۴۷ کشور است که توسط رأی انتخاب میشوند.
توزیع کرسیها در شورا براساس حضور جغرافیایی برابر است: ۱۳ کرسی برای گروه آفریقا، ۱۳ کرسی برای گروه آسیا، شش کرسی برای گروه اروپای شرقی، هشت کرسی برای گروه امریکای لاتین و کارائیب و هفت کرسی برای گروه اروپای غربی و سایر کشورها.
نمایندگی دیپلماتیک افغانستان در جنوا که در اختیار دیپلماتهای حکومت پیشین است، در آستانه برگزاری این انتخابات در بیانیهای گفته بود که یک کرسی در شورای حقوق بشر فرصتی حیاتی برای ادامهی رساندن صداها، نگرانیها، مطالبات و واقعیتهای روزمرهی رنج مردم افغانستان خواهد بود.
این نمایندگی گفته بود که رأی دادن به افغانستان گام مهمی در جهت درست برای پاسخ به وضعیت وخیم حقوق بشر خواهد بود.
افغانستان پس از روی کارآمدن طالبان با بحران حقوق بشر مواجه شده است. طالبان زنان و دختران را از کار و آموزش محروم کردهاند.