ریاست اطفائیه شهر کابل؛ ما مشکل کمبود آب داریم
چند روز قبل به موقع نرسیدن تیم ریاست اطفائیه (آتش نشانی) شهر کابل به محل حادثه آتش سوزی در مارکت (بازار) احمدی در کوتهسنگی به شماری از دکاندارهای این بازار خسارت جدی وارد کرد و دارایی آنها در آتش سوخت. حادثهای که دلیل آن هنوز مشخص نیست.
شاهدان عینی این رویداد میگویند که تیم آتش نشانی با نزدیک به یک ساعت تاخیر پس از وقوع حادثه و تماس تلفنی به محل حادثه رسیدند و پیپهای آب آنها مشکل داشت. همچنین آنها نمیتوانستند آب را به طبقات بالایی این بازار برسانند.
این درحالی است که کابل همواره شاهد وقوع آتش سوزیهای گسترده در بازههای زمانی مختلف است.
باشندگان کابل و افرادی که از آتش سوزی خسارت دیدهاند، میگویند که آتش نشانی کابل افراد مسلکی برای مهار آتش سوزیهای بزرگ ندارد.
اموال ۳۰۰ مغازه تبدیل به خاکستر شد
غلام محیالدین یکی از دکانداران مارکیت احمدی به خبرنگار تلویزیون آمو گفت: «ساعت ۰۷:۴۵ دقیقه صبح آتش سوزی آغاز شد و تا چند ساعت ادامه داشت. افرادشان (آتش نشانی) غیرمسلکی بودند و توانایی مهار آتش را نداشتند و از لحاظ تخنیکی پیپهای آب هم مشکل داشت.»
وی میگوید که تا حالا هم اندک اندک داخل مارکت میسوزد و هیچ کس موفق نشد، اموال خود را بیرون کند.
حبیب الله نیکزاد یکی دیگر از دکاندارن در مارکت احمدی افزود: «در این مارکت حدود ۳۰۰ دکان در سه طبقه بود که در اثر این آتش سوزی به خاکستر تبدیل شدند. حاصل زحمات سالهای دکاندارن سوخت.
او میگوید: «در حالی که ما به صورت منظم به دولت مالیه پرداخت میکنیم، دکانداران این مارکت بیمه نبودند و از شرکت بیمه کسی برای آنها نیامده بود که بیمه شوند.»
آتش نشانی کابل آب کافی ندارد!
در همین حال؛ محمد امین (امین ) مدیر نظارت و وقایع ریاست عمومی رسیدگی به حوادث و اطفائیه وزارت امور داخله اظهارات دکانداران را رد میکند و میگوید: «در ۳۴ ولایت و ۱۱ بندر جمعا یکهزارو ۷۳۰ نفر پرسنل و ۲۴۰ عراده موتر آتش نشانی داریم. در ولایت کابل یک مدیریت اطفائیه داریم که ۲۳۹ نفر تشکیل دارد، ۶ استیشن در نواحی مختلف شهر کابل و یک استیشن مرکزی در ساحه پل محمود خان قرار دارد که ۴۲ عراده موتر اطفائیه در اختیار دارد.»
امین مهمترین چالش آتش نشانان را در کابل نبود آب کافی دانست و گفت: «۶۰ درصد از کارمندان ما مسلکی و افراد سابق میباشند و در حدود ۴۰ درصد از طالبان در سطح کشور جدیدا تعیین شدهاند. اگر راه باز باشد؛ تیم آتش نشانی میتواند در کمترین وقت به محل حادثه برسد.»
حدود سه هفته قبل آتش سوزی بزرگ دیگری در بازار لیلامی فروشان در مکرویان چهارم شهر کابل خساراتی مالی هنگفتی به دکاندارن وارد کرد. آتش سوزی روز یکشنبه ۲۷ سنبله حوالی ساعت ۳:۰۰ صبح نخست از یک نانوایی آغاز شد و تا رسیدین تیم آتش نشانی به محل رویداد آتش به سرعت گسترش یافت و تمامی اموال این بازار حریق شد.