افغانستان

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران: طالبان مانع ورود یک خبرنگار خارجی شدند

این انجمن آزار، اذیت و ارعاب گلینسکی را نکوهش کرده و از طالبان ‌خواسته‌است که از آزادی رسانه‌ها حمایت کرده و آزار و اذیت خبرنگاران افغانستان و خارجی را متوقف کنند.

گلینسکی که پیشینه‌ی حضور چهار ساله در افغانستان را دارد و برای رسانه‌هایی مانند گاردین و فارین پالیسی کار کرده‌است، در ماه جولای سال روان میلادی (جوزا) کابل را ترک کرد؛ اما پس از تحقیقات اخیر طالبان در مورد کارش، نگران امنیت خود شد.

این روزنامه‌نگار در بیانیه‌ای که در شبکه‌های اجتماعی آن را منتشر کرده‌است، توضیح داده که چگونه طالبان در مورد مقاله‌ای که او در فارین پالیسی زیر نام «طالبان بر سر زغال سنگ در شمال افغانستان جنگ می‌کنند» و پست‌های او که در شبکه‌های اجتماعی نوشته بود، واکنش نشان داده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران می‌گوید که گلینسکی به آن‌ها گفته‌است که با آزار، اذیت و ارعاب مقام‌های طالبان از طریق واتس اپ مواجه شده و طالبان از او پرسش‌های زیادی را درباره‌ی گزارش و محتوای آن مطرح کرده و از او خواسته‌اند که منابع خود را افشا کند.

گلینسکی گفته است، با وجود آن‌که مطالب او مستقیمن به مصاحبه شوندگان نسبت داده شده بود، طالبان وی را به اتهام‌بندی نادرست در گزارش‌هایش متهم کرده‌اند.

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران (آی اف جی) افزود که طالبان هم‌چنان هشدار داده‌اند که صدور ویزه برای همه خبرنگاران خارجی را متوقف خواهند کرد.

گلینسکی از زمان ورود به‌کابل، در سال ۲۰۱۸ گزارش‌های گسترده‌ای در مورد بحران انسانی جاری در افغانستان و تسلط طالبان بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ نوشت.

این درحالی است که در ماه‌های پسین، طالبان خبرنگاران داخلی و خارجی را برای پوشش خبری ‌شان هدف قرار داده‌اند.

در ماه اگست انس مالک، خبرنگار خبری ویانِ هند، توسط افراد طالبان بازداشت شد.

هم‌چنان در ماه جولای، لین اودنل، روزنامه‌نگار استرالیایی تهدید شد و مجبور شد مقاله‌هایی را که در انتقاد از طالبان بود، به‌گونه‌ی آشکار ​​پس بگیرد.

آمارها چه می‌گویند؟

این فدراسیون می‌گوید که ادامه‌ی آزار، اذیت و ارعاب خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های داخلی و خارجی در افغانستان، «نقضِ جدی آزادی رسانه‌ها» است.

این نهاد، از طالبان می‌خواهد که به‌ همه خبرنگاران اجازه بدهند تا بدون ترس از انتقام، به‌طور مستقل کار کنند.؛ اما طالبان تا اکنون در این باره اظهارنظر نکرده‌اند.

آمارهای فدراسیون خبرنگاران افغانستان نشان می‌دهد که در یک‌سال گذشته ۴۸ درصد رسانه‌ها در کشور بسته شده‌اند.

این فدراسیون تأکید کرده‌است که از مجموع ۳۰۵ شبکه‌ی رادیویی، ۲۰۴ رادیو در افغانستان فعال استند.

به گفته‌ی این فدراسیون، ۱۰۵ شبکه‌ی تلویزیونی زیر نظر دولت پیشین وجود داشت که اکنون تنها ۷۸ شبکه فعال استند.

به گفته‌ی این نهاد، ۶۸ درصد از کارکنان رسانه‌ها از آگست ۲۰۲۱ (اسد ۱۴۰۰) به این‌سو کارشان را از دست داده یا کشور را ترک کرده‌اند.

دکمه بازگشت به بالا