افغانستانجهان

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران آزار و اذیت و ممنوع‌الورودی خبرنگار خارجی از سوی طالبان را محکوم کرد

فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران در اعلامیه‌ای «آزار، اذیت و ارعاب» استفانی گلینسکی، روزنامه‌نگار آزاد از سوی طالبان را محکوم کرده و از آن‌ها خواسته که از آزادی مطبوعات حمایت کنند و آزار و اذیت خبرنگاران را متوقف کند. در بیانیه این نهاد آمده که طالبان در تازه‌ترین مورد «سرکوب رسانه‌های بین المللی» در افغانستان، خانم گلینسکی، خبرنگار و عکاس خارجی را هدف قرار داده و به دلیل گزارش‌های انتقادی از ورود به افغانستان ممنوع کرده‌اند.

خانم گلینسکی که چهار سال را در افغانستان برای گزارش‌دهی برای چندین خبرگزاری از جمله گاردین و فارن پالیسی گذرانده بود، در ماه ژوئیه/جولای کابل را ترک کرد اما پس از انتشار گزارش‌هایش پیام‌های تهدیدآمیز از اعضای طالبان دریافت کرد که نگران امنیت خود شد.

این روزنامه‌نگار در رشته‌توییت‌هایی توضیح داده که چگونه طالبان در مورد مقاله‌ای که از او در فارن پالیسی با عنوان «طالبان بر سر زغال سنگ در شمال افغانستان می‌جنگند» منتشر شده و پست‌هایی که خانم گلینسکی در شبکه‌های اجتماعی درباره طالبان در پاکستان نوشت، نگرانی خود را مطرح کردند. او افزوده که مقام‌های طالبان سپس از طریق واتساپ به آزار و اذیت و ارعاب او پرداختند و از او سؤالاتی زیادی در مورد مطلب و محتوای آن پرسیدند و از او خواستند منابع خود را افشا کند.

طالبان در واکنش به این گزارش فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران، اتهامات مربوط به «آزار، اذیت و ارعاب» خبرنگاران داخلی و خارجی را رد کرده‌اند. بلال کریمی، معاون سخنگوی حکومت طالبان به طلوع‌نیوز گفته: «امارت اسلامی هیچ رسانه ای را محدود نکرده است. ب

رخی از روزنامه نگاران و سازمان های رسانه ای که فعالیت های خود را متوقف کردند، به دلایل دیگری این کار را متوقف کردند. هیچ چالش یا تهدیدی از سوی امارت اسلامی علیه هیچ روزنامه نگار یا سازمان رسانه ای وجود نداشته است.»

استفانی گلینسکی گفت که طالبان علیرغم اینکه محتوای مطالب مستقیماً به مصاحبه‌شوندگان نسبت داده شده بود، او را متهم به مطرح کردن «اتهامات نادرست» در این گزارش‌ها کردند. خانم گلینسکی از زمان ورود به کابل در سال ۲۰۱۸، گزارش‌های زیادی در مورد بحران انسانی جاری در افغانستان و تسلط طالبان در آگوست/اوت ۲۰۲۱ ارائه کرده است.

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران افزوده که در ماه‌های اخیر، طالبان شماری از خبرنگاران داخلی و خارجی را به دلیل شیوه پوشش خبری شان هدف قرار داده‌اند. در ماه آگوست سال جاری، انس ملک، خبرنگار شبکه «ویون» توسط مقامات طالبان ربوده و مورد آزار و اذیت قرار گرفت. در ماه ژوئیه، لین اودانل، روزنامه‌نگار استرالیایی مرعوب و مجبور شد علناً از انتظار مقالاتی که در انتقاد از طالبان بود، اظهار پشیمانی کند.

خانم گلینسکی در تازه‌ترین توییت‌‌هایی که امروز ( ۲۸ میزان/مهر) منتشر کرده، گفته است با آن که داستان او خبرساز شده ولی خبرنگاران زیادی با سرنوشت مشابهی در افغانستان مواجه شده‌اند، مجوز آن‌ها لغو شده و دیگر نمی‌توانند در افغانستان کار کنند.

توضیح ویدیو،توضیح: بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست.

او افزوده است: «چندین نفر در طول هفته گذشته با من تماس گرفتند تا به طور خصوصی داستان‌های خود را با من به اشتراک بگذارند. بنابراین بازهم می‌گویم، من اصل داستان نیستم، من فقط بخشی از داستان بزرگتر سانسور و ارعاب رسانه‌ها در افغانستان هستم. قبلاً گفتم و ما روزانه آن را می بینیم: رسانه‌ها دیگر در افغانستان آزاد نیستند.»

فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران تاکید کرده است: «تداوم آزار و اذیت و ارعاب خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های داخلی و خارجی در افغانستان نقض شدید آزادی مطبوعات است. طالبان باید به همه خبرنگاران اجازه دهد تا بدون ترس از انتقام‌جویی به طور مستقل کار کنند. فدراسیون بین‌المللی خبرنگاران هدف قرار گرفتن استفانی گلینسکی را به دلیل گزارش‌دهی انتقادی او، محکوم می‌کند و از طالبان می‌خواهد که آزار و اذیت رسانه‌های افغانستان را متوقف کند.»

طالبان در آغاز بازگشت به قدرت به رسانه‌ها گفته بودند که مطالب و گزارش‌هایی را که به گفته آنها با منافع ملی، شریعت اسلامی و فرهنگ جامعه در تضاد است، منتشر نکنند.

اگرچه طالبان بر آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان تاکید دارند، اما در یک سال حاکمیت آنها، موارد زیادی از ضرب و شتم، دستگیری و آزار و اذیت خبرنگاران از سوی آن‌ها گزارش شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

دکمه بازگشت به بالا