سفیر امارات در سازمان ملل: شرایط زنان و دختران در افغانستان تبعیض نژادی را ممکن میکند
سفیر امارات متحدهی عربی در سازمان ملل متحد میگوید که پس از بهقدرت رسیدن طالبان در افغانستان، بیش از یکسال میشود که دختران اجازهی رفتن بهمکتب را ندارند و این موضوع پذیرفتنی نیست.
لانا نصیبه که در نشست سالانهی شورای امنیت این سازمان سخن میگفت، تأکید ورزید که این مورد، زمینهی «تبعیض جنسیتی» را در افغانستان ممکن میسازد.
سفیر امارات متحدهی عربی در سازمان ملل افزود: «دور شدن زنان افغانستان از زندگی عمومی و اجتماعی، نمونهی دیگری از این است که چگونه خشونت علیه زنان و دختران میتواند اَشکال مختلفی داشته باشد. ما باید صحبت در مورد توانمندسازی زنان را متوقف کنیم و فقط به آنها قدرت بدهیم.»
در همین حال، ذبیحالله مجاهد، سخنگوی طالبان در گفتوگو با رسانهی ایلکه ترکیه، از ادامهی تلاشها برای بازگشایی مکتبهای دخترانه در افغانستان خبرداد.
مجاهد، گفت: «افغانستان کشوری است که در آن فرهنگهای (مختلف) و بعضی حساسیتها وجود دارد. مسایل ناموسی در این کشور وجود دارد. بههمین خاطر یک طرزالعمل درست ساخته میشود تا (براساس آن) بهدختران اجازه داده شود که به مکتب بروند.»
سفیر امارات متحدهی عربی در ادامه سخنان خود تأکید کرد که باید برای بانوان افغانستان، زمینهی کار و آموزش فراهم شود.
او خاطرنشان کرد: «صدای آنها (زنان افغانستان) باید در مکتب، با هم صنفیهای شان و در تمام جنبههای دیگر زندگی عمومی، جایی که به آن تعلق دارند، شنیده و تقویت شود. بیایید ابزارهای دیجیتالی را به آنها بدهیم تا در دنیای مشابه مردان و پسران رقابت کنند.»
در همین حال، مدیر اجرایی سازمان ملل متحد میگوید که سازمانهای حامی بانوان در افغانستان، با کمبود بودجه روبهرو استند.
سیما باحوس، مدیر اجرایی سازمان ملل متحد تأکید کرد: «در سال ۲۰۲۲ در افغانستان، ۷۷ درصد از سازمانهای جامعهی مدنی زنان، هیچ کمک مالی دریافت نکردهاند و دیگر برنامه اجرا نمیکنند.»
این درحالی است که میان مقامهای ارشد طالبان دربارهی بازگشایی مکتبهای دخترانه، اختلاف دیدگاه وجود دارد و درحالی که بیش از یکسال از بازگشت طالبان بهقدرت در افغانستان میگذرد، اختلافها در این باره هنوز حل نشدهاست.