آموزشافغانستان

فراغت بیش از ۵۰۰ تن از دوره‌های آموزشی فنی و حرفه‌ای‌‌ در هرات

۵۵۰ تن از کورس آموزش فنی و حرفه‌ای انصاری در ولایت هرات فارغ شدند. این تعداد که ۲۰۰ تن آن را خانم‌ها تشکیل می‌دهند، از یک کورس آموزش فن و حرفه‌ که از سوی مؤسسه خصوصی هیلپ از شش ماه به این سو راه‌اندازی شده، بود سند فراغت گرفتند.

این برنامه از شش ماه پیش راه‌اندازی شده بود و در آن ۱۳ حرفه از جمله موبایل‌سازی، نجاری، قالین‌بافی، نل‌دوانی، صنایع دستی و دیگر آموزش‌های فنی برای شاگردان آموزش داده شده و در پایان نیز جعبه و امکانات مورد نیاز برای هر فرد داده می‌شود.

محمد آصف فولاد، رئیس مؤسسه‌ی هیلپ جرمنی در افغانستان می‌گوید: «۸۰ درصد شرکت کنندگان این برنامه را اطفال خیابانی تشکیل می‌دهند و تعیین حرفه‌ها برای آموزش، براساس نیازهای جامعه تعیین می‌شود.»

برگزار کنندگان این برنامه‌ی آموزشی، هدف از راه‌اندازی آن را آموزش افراد مسلکی و فنی در جامعه می‌دانند.

فولاد در ادامه گفت: «براساس سروی که از فارغان دوره‌های قبلی این برنامه صورت گرفته، ۷۰ درصد آن‌ها مصروف کار شده‌اند.»

مؤسسه‌ی هیلپ از سال ۲۰۰۸ میلادی به این‌سو، در حوزه‌ی غرب افغانستان دوره‌‌های آموزش فنی و حرفه‌ای را برگزار می‌کند که تاکنون ۱۳ هزار تن این آموزش‌ها را فرا گرفته‌اند.

در همین حال، میرزا محمد ابومنصور، رئیس کار و امور اجتماعی ولایت هرات می‌گوید: «به‌زودی دوره‌های بیش‌تر آموزشی برای افراد بی‌کار در این ولایت راه‌اندازی خواهد شد. هم اکنون بیش از ۲ هزار تن مصروف آموزش‌های فنی و حرفه‌ای در ولایت هرات هستند.»

با این حال،‌ دانش‌آموختگان از این دوره‌ی آموزشی می‌گویند که راه‌اندازی چنین دوره‌هایی می‌تواند برای ایجاد شغل سودمند باشد.

نوید، باشنده‌ی شهر هرات، از کسانی است که از حرفه‌ی نجاری در این دوره سند فراغت گرفته‌است.

او که پیش از این با چرخِ دستی خود از بام تا شام در جاده‌های شهر هرات با سختی مخارجش را تأمین می‌کرد، اکنون راه‌اندازی این کورس آموزشی فن و حرفه او را به تحقق رویاهایش نزدیک‌تر کرده‌است.

وی می افزاید که در گذشته روزانه با چرخ دستی‌اش ۱۰۰ افغانی درآمد داشت که آن پول مخارج خانواده‌ی ده نفری‌ وی را تأمین نمی‌کرد؛ ولی حالا حرفه‌ی خوب را یاد گرفته‌است که در آینده برایش سهولت ایجاد خواهد شد.

نوید که حالا فن نجاری را به گونه‌ی مسلکی فرا گرفته‌است بیان می‌کند که هم‌زمان با فراغتش، مؤسسه‌ی همکار، تمام امکانات و تجهیزات مورد نیاز نجاری را در خدمتش قرار داده و حالا می‌تواند با این پیشه، مخارج خانواده‌اش را تأمین کند.

رحیمی نوری، یکی دیگر از فارغان بخش خیاطی که نا‌ن‌آور اعضای خانواده اش نیز است، می‌گوید: شش ماه آموزش دیده‌است و اکنون می‌تواند از این طریق امرار معیشت کند.

او می‌گوید: «در گذشته روزانه درآمد نداشتم و حالا از این طریق امرار معیشت می‌کنم و از امارت اسلامی (اداره‌ی طالبان) می‌خواهم که از خانم‌های بیش‌تری حمایت کند و باید این حمایت و همکاری‌ها پایدار باشد تا برای خانم‌ها زمینه‌ی کار فراهم شود.»

این افراد در حالی سند فراغت فراگیری فن و حرفه را دریافت می‌کنند که میزان بی‌کاری پس از تحولات پسین در افغانستان، به گونه‌ی بی‌پیشینه افزایش یافته‌است و شماری از جوانان به‌گونه‌ی رسمی و تعداد بیش‌تر آنان از راه قاچاق، برای کار کردن به‌کشورهای خارجی، به‌ویژه کشورهای همسایه می‌روند.

دکمه بازگشت به بالا