فوت استاد عبدالرب رسول سیاف دروغ است
منابع نزدیک به استاد عبدالرب رسول سیاف به خبرگزاری کوکچه گفتند که اخبار و ادعاهایی مبنی به درگذشت استاد سیاف کذب محض بوده و او در صحت و سلامت کامل به سر میرد.
به گفته این منبع که از ذکر نامش خودداری کرد گفت که «جناب استاد فضل خدا جور و صحتمند هستند و در ترکیه تشریف دارند».
گفتنی است امروز شنبه گزارشهایی پیرامون وفات این رهبر جهادی در برخی رسانههای رسمی و رسانههای اجتماعی منتشر شد.
درحالی که برخی کاربران شبکههای اجتماعی تایید کرده و برخی نیز در این باره تردید داشته اند.
به همین منظور خبر گزاری کوکچه به نزدیکان استاد استاد عبدالرب رسول سیاف، تماس گرفته و پیرامون قضیه پرسید. آنها در این باره گفتند که وی دارای سلامت کامل است و اخبار منتشر شده در این باره هیچ صحت ندارد.
استاد عبدالرب رسول سیاف کیست؟
عبدالرب رسول سياف فرزند فقير محمد در سال ۱۳۲۳ خورشيدى در ولسوالی پغمان ولايت کابل چشم به جهان گشوده است. وى تعليمات ابتدايى خود را درسال ١٣٣٩ خورشيد ى در مدرسۀ امام ابوحنيفه کابل به اتمام رساند.
سياف از چهره هاى سرشناس مبارزه مجاهدين افغانستان عليه اتحاد شوروى سابق ميباشد.
سياف درسال ١٣٤٦ خورشيدى از پوهنځى شرعيات پوهنتون کابل فارغ و درسال ١٣٤٨ بحيث استاد در همين پوهنځى تعيين شد.
موصوف پس از دو سال وظيفه بحيث استاد، در سال ١٣٥٠ خورشيدى به پوهنتون الازهرمصر رفت و تحصيلات خود را تا فوق ليسانس در بخش احاديث پيش برد.
وى در هنگام بازگشت به کشور دو باره سمت استادى را بر عهده گرفت و همزمان با آن فعاليت هاى سياسى در حرکت جوانان مسلمان را آغاز کرد.
سياف درسال ١٣٥٣ خورشيدى به نسبت سخنرانى هاى تند عليه حکومت و تشويق مردم به خشونت، براى مدت پنج سال زندانى شد.
سياف بعد از رهايى در سال ١٣٥٨ به پاکستان رفت و در انجا براى مدتى در حزب جمعيت اسلامى تحت رهبرى استاد برهان الدين ربانى ايفاى وظيفه نمود.
موصوف درسال ١٣٥٩ حزب اتحاد اسلامى افغانستان را تاسيس کرد.
موصوف پس از سقوط حکومت داکتر نجيب الله همراه با ساير رهبران جهادى در سال ١٣٧١ خورشيدى به کابل آمد و مهمترين حامى حکومت به رهبرى برهان الدين ربانى بود.
سياف در جنگ هاى داخلى بين سالهاى (١٣٧١- ١٣٧٤) دخيل دانسته مى شود.
موصوف مشهور به نبردهاى سنگين با حزب وحدمت اسلامى به رهبرى عبدالعلى مزارى، در غرب کابل مى باشد.
جنگ هاى داخلى باعث قتل هزاران تن گرديد که نهاد هاى بين المللى حقوق بشر، يکتعداد افراد دخيل در اين جنگ ها را به جرايم جنگى و تخلف از حقوق بشر متهم نموده است.
پس از چيره شدن طالبان بر کابل، سياف مخالفت خود را با طالبان ادامه داد و به شمال کشور رفت. موصوف بحيث معاون استاد برهان الدين ربانى و عضوى شوراى رهبرى اتحاد شمال ايفاى وظيفه کرده است.
پس از سقوط حکومت طالبان، موصوف در تشکيل حکومت جديد سهم داشت و علاوه بر آن در لويه جرگه اضطرارى و لويه جرگۀ قانون اساسى نيز اشتراک کرده است.
موصوف يکى از حاميان سرسخت حکومت به رهبرى حامد کرزى بود و در دو دور انتخابات ولسى جرگه نمايندۀ مردم کابل در پارلمان بوده است.
موصوف در دو انتخابات رياست جمهورى گذشته از رييس جمهور حامد کرزى حمايت نمود؛ و یک بار هم نامزد رياست جمهورى شده و محمد اسماعيل خان يکى از رهبران سابق جهادى را بحيث معاون اول و عرفان الله عرفان را بحيث معاون دوم برگزيد.
سياف در زمان جهاد عليه اتحاد شوروى در افغانستان، پوهنتون دعوت الجهاد را در پشاور تاييس نمود که استادان عرب، افغان و پاکستانى در آن تدريس مى کردند.
موصوف در حال حاضر صاحب امتياز يک پوهنتون خصوصى و چينل تلويزيونى به نام دعوت در کابل ميباشد و حزب اتحاد اسلامى خود را نيز به حزب دعوت تغيير نام داده است.