ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، میگوید که گفتگوها در این مورد جریان دارد تا قونسلگری افغانستان در شهر استانبول به امارت اسلامی واگذار شود.
با این حال، دولت ترکیه تاکنون در مورد تحویل قونسلگری افغانستان به دولت سرپرست افغانستان ابراز نظر نکرده است.
این در حالی است که وزارت خارجه پیش از این گفته است که روابط امارت اسلامی با کشورهای منطقه در حال گسترش است و افغانستان با منطقه روابط حسنه دارد. به گفته وزارت خارجه، نمایندگیهای سیاسی افغانستان در برخی از این کشورها از کابل دستور میگیرند.
امیرخان متقی قبلاً در یک نشست خبری گفته است: «با تمام کشورهای منطقه روابط دیپلوماتیک داریم، دیپلوماتهای جدید ما به ازبیکستان، قزاقستان، روسیه، ترکمنستان، ایران، پاکستان، چین، عربستان سعودی، ترکیه و قطر رفتهاند.»
از سویی هم، کشورهای منطقه بهشمول ترکیه و ایران هرچند بهگونۀ رسمی نگفتهاند که امارت اسلامی را به رسمیت میشناسند اما به باور آگاهان، پذیرفتن نمایندۀ معرفیشده خود بیانگر به رسمیت شناختن است.
به گفته آگاهان، گسترش روابط دیپلوماتیک امارت اسلامی را یک قدم دیگر بر کسب مشروعیت جهانی نزدیک میسازد.
فرهاد ابرار، آگاه روابط بینالملل، گفت: «واگذاری سفارت خانههای افغانستان در ایران و ترکیه در حقیقت مرحلۀ تازهای از روابط طالبان (امارت اسلامی) با کشورهای منطقه را نشان میدهد و میتواند در به رسمیت شناختن امارت اسلامی با اهمیت باشد.»
گفتنی است که شماری از کشورها بهشمول روسیه، پاکستان، چین، ایران و ترکمنستان که روابط نزدیکی با افغانستان دارند، دیپلوماتهای امارت اسلامی را پذیرفتهاند اما تلاشهای وزارت خارجه این است که نمایندگیهای سیاسی افغانستان در سایر کشورها نیز از امارت اسلامی دستور بگیرند تا این سفارت خانهها از بی سرنوشتی نجات یابند
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.