تلاشهای بینتیجه داخلی و خارجی برای لغو محدودیتهای زنان و دختران در افغانستان
هرچند تاکنون تمامی تلاشهای داخلی و خارجی برای برداشته شدن ممنوعیتها بر آموزش، تحصیل و کار زنان و دختران افغانستان به نتیجه نرسیده، طالبان نیز هیچگونه چراغ سبزی برای پس گرفتن تصمیمهایشان درباره کار بانوان در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی و دفترهای سازمان ملل نشان ندادهاند.
تام وِست؛ نماینده ویژه امریکا برای افغانستان که به تازگی با دبیرکل شورای پناهندگان ناروی دیدار کرده است در توئیترش نگاشته است: در این دیدار درباره این که جامعه جهانی چگونه میتواند به رفع نیازهای بشری مردم افغانستان به شیوه اصولی ادامه دهد گفتوگو شده است.
شورای پناهدگان ناروی پس از ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیردولتی داخلی و خارجی در افغانستان فعالیتهایش را در این کشور متوقف ساخت.
مونسه مبارز، عضو جنبش زنان معترض افغانستان و فعال حقوق زن در این باره میگوید: یک روحیه تعامل با طالبان وجود دارد و هنوز این روحیه تعامل تقویت میشود، از این رو تاهنوز تحریمها و فشارها بالای طالبان در اعلامیهها و توییت کردن ها بوده و من کدام اقدام عملی را بالای طالبان نمی بینم که اثرگذار باشد.
در همین حال، حامد کرزی، رییس جمهور پیشین افغانستان در دیدار پسین خود و با فرستاده ویژه دبیرکل ملل متحد در افغانستان بر برداشته شدن ممنوعیت کار زنان در نهادهای داخلی و خارجی تاکید کرده است.
اما سازمان ملل تا ششم ماه می مهلت تعیین کرده است و میگوید که رایزنیها با طالبان در این باره ادامه دارند.
سازمان ملل هشدار داده است اگر ممنوعیت کار زنان در دفترهای این نهاد در افغانستان برداشته نشود از افغانستان بیرون خواهد شد.
سمیه ولی زاده، فعال حقوق زن گفت: طالبان هم چنان پابند به همان ایدئولوژی افراطی خود استند و این وضعیت منجر می شود که بحران افغانستان عمیقتر شود و فاجعهای در افغانستان رخ بدهد که جبران ناپذیر باشد.
نهادهای کمک رسان و نیز سازمان ملل، این تصمیم های طالبان را ویرانگر میدانند و میگویند که ممنوعیت کار زنان در موسسات خارجی در افغانستان و دفترهای سازمان ملل، میلیون ها شهروند نیازمند افغانستان را از کمک های فوری بشری محروم ساخته و میلیون ها تن را با گرسنگی کامل روبرو ساختهاند و نیز اثرهای منفی بر کمکهای بشری به افغانستان داشتهاند.
سازمان ملل میگوید که برای پیشبرد عملیات بشردوستانه در افغانستان در سال ۲۰۲۳ میلادی ۴ اعشاریه ۶ میلیارد دالر درخواست کرده است و اما تاکنون تنها ۵ درصد آن تامین شده است.
این در حالی است که بحران افغانستان بزرگترین و جدیترین بحران بشری در روی زمین گفته شده است.
با این هم با گذشت نزدیک به پنج ماه از نممنوعیت کار زنان در نهادهای غیر دولتی در افغانستان و نیز نزدیک به یک ماه از ممنوعیت کار بانوان در دفترهای سازمان ملل دراین کشور تاکنون هیچ خبری از برداشته شدن این ممنوعیت ها نیست.
به دنبال این تصمیمهای طالبان چندین نهاد کمک رسان خارجی در واکنش به ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیردولتی داخلی و خارجی فعالیتهای شان را در افغانستان متوقف ساختهاند و گفتهاند تا هنگامی که این ممنوعیت برداشته نشود فعالیتهایشان را در این کشور از سر نخواهند گرفت.
یوناما نیز با توقف فعالیتهایش از تمامی کارمندانش خواسته است که در خانه بمانند.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.