افغانستان

سال گذشته مبتلایان به ملاریا در افغانستان ۴۵ درصد افزایش داشته است

از روز جهانی ملاریا در هرات در حالی تجلیل به عمل می‌آید که مسوولان در وزارت صحت‌عامه‌ی طالبان می‌گویند که آمار واقعات بیماری ملاریا در افغانستان در سال گذشته ۴۵ درصد افزایش داشته است.

داکتر راحل شاه الطاف، مسوول برنامه ملاریا در هرات می‌گوید که در سال ۲۰۲۲، ۱۲۵‌هزار واقعه‌ی ملاریا به ثبت رسیده که از آن‌ جمله ۱۶ واقعه‌ی مثبت ملاریا در هرات بوده که سه واقعه‌ی آن در ولسوالی انجیل و ۱۳ واقعه در سطح شهر مشاهده شده و واقعات مثبت ملاریا در سایر ولایت‌ها حوزه‌ی غرب افزایش داشته است.

او ادامه داد: «ملاریا در کل کشور به سال ۲۰۲۲ بیشتر بوده است که حدود ۱۶ واقعه به هرات بوده است. خوشبختانه در چهار سال اخیر ما واقعه‌ی فوتی نداشتیم.»

در همین حال، متخصصان می‌گویند که تشخیص و آگاهی دهی به موقع در مهار این بیماری نقش مهمی دارد.

داکتر احمد احمدی نژاد؛ متخصص امراض انتانی می‌گوید:«این بیماری می‌تواند از طریق گزش پشه انتقال پیدا ‌کند و از شخصی به شخص دیگری سرایت کند. در قدم نخست تلاش ما برای تشخیص این بیماری است و پس از آن روند درمان آغاز می‌شود.»

ملاریا یک بیماری ساری است که وارد بدن فرد شده و در موارد شدید، می‌تواند منجر به مرگ او شود. عامل این بیماری پشه آنافل ماده، بوده و از فرد آلوده به سالم منتقل می‌شود.

محمدآصف کبیر؛ سخنگوی ریاست صحت عامه‌ی زیر اداره‌ی طالبان در هرات می‌گوید که بیشترین واقعات ثبت شده ولایت هرات وارداتی و از ولایت بادغیس بوده و در چهارسال اخیر به دلیل آگاهی دهی، این بیماری در هرات واقعه‌ی فوتی نداشته و ۱۸۳ مرکز تشخیص این بیماری در این ولایت وجود دارد.

او ادامه داد: «این بیماری می‌تواند کشنده باشد و ۱۸۳ مرکز صحی در هرات تحهیزات لازم را برای تشخیص این بیماری دارند وجود دارد و کارمندان در سیستم صحی آگاهی‌های لازم را برای مردم می‌دهند ما با برخورد به این قضیه‌ها تلاش می‌کنیم که تشخیص دهیم و سپس به تداوی آن بپردازیم.»

از سویی هم مراجعه کنند‌گان غیربومی این بیماری در شفاخانه‌های هرات می‌گویند که در سایر ولایت‌های‌ حوزه‌ی غرب از جمله فراه امکانات درست برای تشخیص و تداوی این بیماری وجود ندارد.

نرگس که دو سال قبل به این بیماری مبتلا شده بود می‌گوید که باید از سوی دولت و داکتران به مردم در مورد این بیماری اطلاع رسانی صورت گیرد.

او ادامه داد: «من دو سال پیش به کرونا مبتلا شده بودم و روزهای سختی را تجربه کردم. در ولایت فراه هیچ کس نتوانست بیماری من را تشخیص دهد. در هرات تشخیص دادند که من مبتلا به ملاریا شده‌ام. من در روستاهایی که وضعیت بهداشت خوب نبود، به ملاریا مبتلا شدم. در فراه کلینیک‌های صحی اصلن وجود ندارد. مردم در مورد این مریضی آگاهی ندارند و باید درباره این بیماری به مردم آگاهی دهیم.»

۹۰ درصد مبتلایان به ملاریا در ولایت‌های جنوبی کشور زندگی می‌کنند

در همین حال، مسئولان صحت طالبان در ولایت‌های جنوبی کشور می‌گویند که ۹۰ درصد مبتلایان به ملاریا در ولایت‌های جنوبی کشور ثبت شده‌اند.

مسولان وزرات صحت عامه در ولایت ننگرهار می‌گویند که علت سطح بالای ملاریا را در این ولایت‌ها، آب و هوای مساعد ننگرهار، سرحد مشترک با پاکستان و عدم رعایت بهداشت توسط مردم می دانند.

این در‌حالی‌ است که سازمان جهانی صحت در گزارشی به مناسبت روز ملاریا گفته است، افغانستان از نگاه داشتن بیماری مالاریا جایگاه سوم را در جهان دارد.

گفتنی‌ است که در سال۲۰۲۲، ۲۴۷ میلیون تن از ۸۴ کشور مبتلا به بیماری ملاریا بوده که از این میان ۶۱۹‌ هزار تن جان باخته‌اند که بیشترین آمار را کشورهای آفریقایی داشته است.


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا