روزجهانی پریود؛ آگاهی و بهداشت دوران قاعدگی مایه سلامتی زنان است

۲۸ می برابر است با روزجهانی بهداشت قاعدگی؛ این روز به منظور افزایش آگاهی درباره بهداشت دوران قاعدگی، کمک به بهبود شرایط و از بین بردن تابوی قاعدگی نام گذاری شده است.
موسسهای آلمان به نام واش یونایتد (WASH United) از سال ۲۰۱۴ بدینسو ۲۸ می را به عنوان روزجهانی بهداشت قاعدگی نام گذاری کرده است.
این موسسه به دلیل چرخه ۲۸ روزه قاعدگی زنان این روز را نام گذاری کرده است که پس از آن سازمان های جهانی مانند صندوق سازمان ملل متحد و یونیسف حمایت شان را از این اقدام اعلام کردند.
دوره قاعدگی یا پریود یک دوره ۴ الی ۶ روزه است که تمام خانمها از دوران بلوغ تا پنجاه سالگی تجربه می کنند.
جهان در حال پیشرفت بدین باور است که هیچ خاصیت طبیعی بر انسانها شرم نبود در حالی که برای دهها و صدها سال زنانی زیادی دوران قاعدگی شان را با شرم سپری می کردند.
از سویهم افغانستان با داشتن جامعه سنتی و مرد سالار که زنان در حال حاضر نتوانستهاند آگاهی و راهکاری مناسب برای سلامت درست دوران قاعدگی داشته باشند.
دوران قاعدگی که معمولا ۲۸ روزبعد اتفاق می افتد شامل فعل و انفعالاتی در ساختار بدن خانمها اتفاق می افتند که از این میان استرس، بیانگیزگی، عدم تمرکز، کاهش یا افزایش اشتها، آکنه و اختلالات خواب را تجربه می کند.
سال گذشته نیز جایزه اسکار بهترین مستند کوتاه به فیلمی در باره« قاعدگی زنان در هند» به رایکا زهتابچی، سینماگر امریکایی ـ ایرانیالاصل داده شد.
برگزارکنندگان روز جهانی بهداشت قاعدگی میگویند: “سکوت را بشکنید، آگاهی را درباره بهداشت قاعدگی افزایش دهید و با هنجارهای غلطی که در جامعه درباره دوران قاعدگی جاافتاده است، مقابله کنید.”
گفتنی است که ناآگاهی و دسترسی نداشتن به امکانات بهداشتی در دوران قاعدگی میتواند سلامت زنان و دختران را به خطر بیندازد.