افغانستاناقتصادپول

برنامه جهانی غذا از احتمال ترک افغانستان به دلیل کمبود بودجه خبر داد

برنامه جهانی غذا هشدار داده که این سازمان در صورت تامین نشدن بودجه کافی برای کمک به نیازمندان در افغانستان مجبور به توقف فعالیت‌اش در این کشور خواهد شد.

سیندی مک کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا در گفتگو با شبکه‌ی خبری ای‌بی‌سی امریکا کاهش بودجه این سازمان را بی‌سابقه و «ناامید کننده» خوانده است.

او تاکید کرده که وضعیت سازمان جهانی غذا به دلیل کمبود بودجه با بدترین حالت در ۶۰ ساله‌ گذشته قرار داشته که مهمترین عوامل آن را همه‌گیری کرونا، تغییرات آب‌هوا و جنگ دانسته است.

به گفته مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا افغانستان، بنگلادش، جمهوری دموکراتیک کنگو، هاییتی، اردن، فلسیطین، سودان جنوبی، سومالی و سوریه از جمله کشور‌های اند که به دلیل کمبود بودجه در معرض کاهش کمک‌های بشردوستانه قرار گرفته است.

برنامه جهانی غذا افزوده که بودجه کافی برای پشت سر گذاشتن ماه اکتبر در افغانستان وجود نداشته و در صورت تامین نشدن بودجه این سازمان مجبور به ترک کشور خواهد شد.

این در حالی است که برنامه جهانی غذا پیش از این نیز تاکید کرده شرایط بد اقتصادی و تغییرات اقلیمی تاثیر ناگوار بر زندگی مردم در افغانستان داشته و ۱۵ میلیون تن را مجبور کرده تا هر شب گرسنه بخوابند.

بر اساس ارقام جدید برنامه جهانی غذا (WFP) تا 24 میلیون نفر ممکن است طی 12 ماه آینده دچار گرسنگی اضطراری شوند – سازمان ملل متحد مجبور است با کاهش شدید بودجه، اکثر فعالیت های خود را کاهش دهد.

محاسبات جدید برنامه جهانی غذا به این نتیجه می رسد که هر یک درصد کاهش در کمک غذایی به معنای 400000 نفر از بحران به گرسنگی اضطراری است.

این امر باعث می شود که مردم در لبه پرتگاه قرار گیرند و مجبور شوند اقدامات ناامیدکننده ای برای زنده ماندن انجام دهند و در معرض خطر مرگ ناشی از سوء تغذیه قرار گیرند.

سیندی مک‌کین، مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا گفت: «با تعداد افرادی که در سراسر جهان با گرسنگی در سطوح بی‌سابقه مواجه هستند، ما باید کمک‌های نجات جان خود را افزایش دهیم – نه کاهش آن». “اگر ما حمایت لازم برای جلوگیری از فاجعه بیشتر را دریافت نکنیم، جهان بدون شک شاهد درگیری بیشتر، ناآرامی بیشتر و گرسنگی بیشتر خواهد بود.”

کارشناسان این آژانس بیم دارند که یک “حلقه عذاب” بشردوستانه ایجاد شود، جایی که WFP مجبور می شود بر نجات جان افرادی که با گرسنگی به قیمت گرسنه ماندن مردم روبرو هستند تمرکز کند.

تقریباً نیمی از عملیات برنامه جهانی غذا کاهش گسترده ای را شامل می شود، از جمله کاهش قابل توجه در نقاط داغ مانند افغانستان، بنگلادش، جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، اردن، فلسطین، سودان جنوبی، سومالی و سوریه. اثرات موج دار این کاهش در کمک های نجات دهنده باعث می شود که سطوح اضطراری گرسنگی حتی بیشتر شود و شرایط اضطراری انسانی بیشتری در آینده ایجاد کند.

سوء تغذیه حاد حدود 45 میلیون کودک را بیهوده یا به طرز دردناکی لاغر کرده است. تنها در سال جاری، تعداد زنان و کودکان مبتلا به سوءتغذیه حاد به نزدیک به 36 میلیون نفر در 19 بزرگترین عملیات تغذیه برنامه جهانی غذا رسید.

در حالی که برنامه جهانی غذا به شدت پاسخ تغذیه خود را گسترش داده است – به رکورد 28.5 میلیون زن و کودک در سراسر جهان در سال گذشته – کاهش بودجه توانایی ما را برای دسترسی به افرادی که بیشتر به کمک نیاز دارند کاهش می دهد.

دکمه بازگشت به بالا