افغانستانجهانویدئو

نخست‌وزیر پاکستان در سازمان ملل: اولویت اول ما مقابله با هر گونه تروریسم از داخل افغانستان است

نخست وزیر موقت پاکستان، صلح در افغانستان را یک ضرورت استراتژیک برای پاکستان خواند.

نوار الحق کاکار، نخست وزیر موقت، در اولین سخنرانی خود در نشست سازمان ملل گفت که صلح در افغانستان را یک ضرورت استراتژیک برای پاکستان خوانده و گفت که پاکستان با توجه به افغانستان، به ویژه حقوق زنان و دختران، نگرانی های جامعه جهانی را دارد.

با این حال، او گفت که پاکستان از ادامه کمک های بشردوستانه به جمعیت فقیر افغانستان که در آن زنان و دختران افغان آسیب پذیرترین هستند و همچنین از احیای اقتصاد افغانستان و اجرای پروژه های ارتباطی با آسیای مرکزی حمایت می کند.

نخست وزیر کاکار همچنین گفت که اولویت اول پاکستان جلوگیری و مقابله با هر گونه تروریسم از داخل و داخل افغانستان است.

او گفت که اسلام آباد “حملات فرامرزی علیه پاکستان توسط تحریک طالبان پاکستان، داعش و سایر گروه های فعال از افغانستان را محکوم می کند.”

وی افزود: اگرچه پاکستان از حمایت و همکاری افغانستان برای جلوگیری از این حملات برخوردار است، اما اقدامات لازم را نیز برای پایان دادن به این تروریسم تشویق شده خارجی اتخاذ می کند.

او از قدرت های جهانی خواسته است که هند را متقاعد کنند که پیشنهاد اسلام آباد برای مهار متقابل سلاح های استراتژیک و متعارف را بپذیرد و گفت که پاکستان به دنبال روابط مسالمت آمیز با همه همسایگان خود است.

وی در سخنرانی خود در سازمان ملل گفت: “توسعه به صلح بستگی دارد. پاکستان در کمترین منطقه از نظر اقتصادی یکپارچه در جهان قرار دارد. پاکستان معتقد است که مناطق با هم توسعه می یابند بنابراین [کشور] خواهان روابط صلح آمیز و سازنده با همه همسایگان از جمله هند است.” مجمع عمومی در هفتاد و هشتمین نشست خود در نیویورک روز جمعه.

نخست وزیر همچنین تاکید کرد که قطعنامه های سازمان ملل در مورد مسئله کشمیر “کلید صلح” بین دو کشور دارای سلاح هسته ای است.

وی افزود: موضوع جامو و کشمیر تحت اشغال غیرقانونی هند (IIOJK) یکی از قدیمی ترین دستور کارها در شورای امنیت سازمان ملل است، اما هند همچنان از اجرای قطعنامه های مجمع جهانی در مورد اختلافات طفره می رود.

وی همچنین گفت که این قطعنامه ها خواستار خلع ید نهایی قلمرو مورد مناقشه هیمالیا توسط مردم آن از طریق یک همه پرسی تحت نظارت سازمان ملل است.

نخست وزیر کاکار همچنین هند را به دلیل استقرار 900000 سرباز در IIOJK پس از لغو وضعیت ویژه کشمیر در 5 اوت 2019 به منظور تحمیل “راه حل نهایی برای کشمیر” مورد انتقاد قرار داد.

وی در ادامه انتقادات خود از دهلی نو، از محدودیت های طولانی مدت و منع آمد و شد در دره مورد مناقشه، حبس رهبران کشمیری و کشتار غیرقانونی کشمیری های بی گناه در برخوردهای ساختگی و عملیات جستجو ابراز تاسف کرد.

وی با درخواست از شورای امنیت سازمان ملل برای اطمینان از اجرای قطعنامه های خود در مورد کشمیر، بر تقویت یک گروه ناظر نظامی سازمان ملل متحد در مورد هند و پاکستان و تلاش جمعی جهانی برای “متقاعد کردن دهلی نو برای پذیرش پیشنهاد پاکستان در مورد محدودیت متقابل در مورد تسلیحات استراتژیک و متعارف” تاکید کرد.

“پاکستان به نخبه گرایی اعتقادی ندارد”
در اصلاحات شورای امنیت سازمان ملل، نخست وزیر کاکار گفت که پاکستان به نخبه گرایی در میان ملت ها اعتقاد ندارد.

او گفت که پاکستان معتقد است که افزودن اعضای دائمی اضافی – هند یکی از مدعیان – به شورای امنیت، اعتبار و مشروعیت آن را بیشتر از بین می برد.

وی افزود: «بر اساس پیشنهاد گروه اتحاد برای اجماع برای گسترش شورا تنها در رده غیردائم با پیش‌بینی تعداد محدودی از کرسی‌های بلندمدت، به بهترین وجه می‌توان به گسترده‌ترین توافق ممکن دست یافت.»

پاکستان معتقد است که برای ایجاد، حفظ و ارتقای صلح و رفاه امروز و در آینده، کاهش رقابت و تنش‌های قدرت‌های بزرگ، اطمینان از پایبندی دقیق به منشور سازمان ملل، اجرای مداوم قطعنامه‌های شورای امنیت، حذف علل ریشه‌ای حیاتی است. درگیری ها؛ و احترام به اصول عدم توسل به زور؛ تعیین سرنوشت خود؛ حاکمیت و تمامیت ارضی؛ عدم مداخله در امور داخلی کشورها و همزیستی مسالمت آمیز.»

اسلام هراسی
نخست وزیر با اشاره به پدیده اسلام هراسی گفت: بعد از حملات تروریستی 11 سپتامبر ابعاد همه گیر به خود گرفت که در چهره منفی مسلمانان و حمله به اماکن و نمادهای اسلامی مانند هتک حرمت عمومی اخیر به قرآن کریم آشکار شد.

وی یادآور شد که سال گذشته شورای امنیت سازمان ملل قطعنامه ای را که توسط پاکستان به نمایندگی از سازمان همکاری اسلامی پیشنهاد شده بود، تصویب کرد که 15 مارس را به عنوان روز جهانی مبارزه با اسلام هراسی اعلام کرد.

او گفت که در اوایل سال جاری شورای حقوق بشر قطعنامه سازمان همکاری اسلامی را که توسط پاکستان ارائه شده بود، به تصویب رساند که از دولت ها خواسته بود سوزاندن قرآن کریم و تحریکات مشابه را غیرقانونی کنند. او گفت که اسلام آباد از قانونی که توسط دانمارک آغاز شده و سوئد در این راستا در نظر گرفته استقبال می کند.

نخست‌وزیر موقت گفت پاکستان و کشورهای OIC گام‌های بیشتری را برای مبارزه با اسلام‌هراسی از جمله تعیین یک فرستاده ویژه، ایجاد مرکز داده‌های اسلام‌هراسی، کمک‌های قانونی به قربانیان و فرآیند پاسخگویی برای مجازات جنایات اسلام‌هراسی پیشنهاد خواهند کرد.

راه حل دو حالته
کاکار، نخست وزیر پاکستان گفت: «پاکستان از پیشرفت های حاصل شده در راستای پایان دادن به درگیری ها در سوریه و یمن استقبال می کند.

وی به ویژه افزود که اسلام آباد به گرمی از عادی سازی روابط بین عربستان سعودی و ایران استقبال می کند.

وی گفت: متأسفانه تراژدی فلسطین با حملات نظامی اسرائیل، حملات هوایی، گسترش شهرک‌ها و تخلیه فلسطینیان ادامه دارد.

او افزود که صلح پایدار تنها از طریق راه حل دو دولتی برقرار می شود.

وی ادامه داد: صلح در منطقه با ایجاد یک کشور فلسطینی پایدار و پیوسته در مرزهای قبل از ژوئن 1967 به پایتختی قدس شریف مرتبط است.

ایمنی کلاه آبی
نخست وزیر موقت گفت: «حافظ صلح سازمان ملل یک داستان موفقیت آمیز بوده است… طی بیش از شش دهه، پاکستان با 230000 حافظ صلح در 47 ماموریت در سراسر جهان همکاری داشته است.

وی افزود: امروز نیروهای حافظ صلح سازمان ملل با چالش های پیچیده و بی سابقه ای به ویژه از سوی جنایتکاران و گروه های تروریستی روبرو هستند. ما باید امنیت و امنیت نیروهای حافظ صلح را تضمین کنیم.»

او همچنین گفت که پاکستان به همکاری با سازمان ملل برای توسعه قابلیت ها و دستورات قوی تر مورد نیاز برای اقدامات اجرایی موفق سازمان ملل و نیروهای بین المللی در صورت نیاز ادامه خواهد داد.

دکمه بازگشت به بالا