
میلانی ویفیر، نماینده پیشین آمریکا در امور جهانی زنان طی نشستی در حاشیه هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل گفته که عاملان تخطی از حقوق بشر در افغانستان باید تحت پیگرد قرار بگیرد.
نشست «مبارزه با آپارتاید جنسیتی در افغانستان» روز جمعه، سیویکم سنبله در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد.
او از تمام رهبران و فعالان حقوق زن و مدافعان حقوق بشر تشکر کرده و افزود آنها همیشه و به شکل مرتب برای برجسته شدن وضعیت زنان صدای خود را بلند کرده اند.
به گفتهی او نهادهای مختلفی وجود دارد که بررسی مسئلهی آپارتاید جنسیتی را در افغانستان به عهده دارند و مسوولیت جامعه جهانی نه تنها، دفاع از توافقات بینالمللی است که افغانستان عضویت آنرا دارد بلکه باید عاملان تخطی از حقوق بشر را نیز تحت پیگرد قرار دهد.
خانم ویفیر همچنان خاطرنشان کرد که عاملان تخطی از حقوق بشر در معافیت کامل این کار را انجام میدهند و نباید این روند ادامه پیدا کند.
همزمان با این، ریچارد بنت، گزارشگر شورای حقو بشر سازمان ملل برای افغانستان نیز در این نشست با خواست فعالان حقوق زن مبنی بر انجام اقدامات عملی همراه شده و تاکید کرده که وضعیت جاری در افغانستان «تنها با اقدامات عملی میتواند رفع گردد، نه با محکوم کردنها و اظهار همدردی.»
به گفتهی او، زنان و دختران در افغانستان تنها گذاشته شدهاند و در میان زنان افغانستان بیاعتمادی نسبت به جامعه جهانی به وجود آمده است. او افزود که «جامعه جهانی با آنان [زنان] خیانت کرده است.»
ریچارد بنت در گزارش خود از وضعیت زنان و دختران در افغانستان که در ماه جون سال جاری به شورای حقوق بشر سازمان ملل ارایه شد از دو اصطلاح «آپارتاید جنسیتی» و «آزار و اذیت جنسی» بهمنظور توصیف عمق فاجعه در افغانستان استفاده کرد.
به گفتهی او، تداوم این وضعیت به «جنایت علیه بشریت» منتهی خواهد شد: «آزار جنسیتی یک جرم بینالمللی پنداشته میشود، اما جندر آپارتاید آنطور نیست. تشخیص جندر آپارتاید جنسیتی میتواند که یک اصل واقع شود برای ایجاد قوانین بینالملل که باعث میشود کشورهاییکه به این اصل اهمیت نمیدهند، به رسمیت شناخته نشوند.»