رینا امیری، نماینده خاص ایالات متحده امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل از تلاشهای امریکا برای تعامل با امارت اسلامی دفاع کرده است، چون به گفتهی او، ترس از ترویج افراطیت در افغانستان وجود دارد.
رینا امیری روز جمعه، سیویکم سنبله طی نشستی که با حضور فعالان حقوق زن تحت نام «مبارزه با آپارتاید جنسیتی در افغانستان» در حاشیه هفتادوهشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزارش شده بود به پرسشهای مطرحشده در پیوند به تمایل امریکا و جامعه جهانی برای تعامل با امارت اسلامی پاسخ داده است.
خانم امیری در این نشست گفت: «میدانم که استدلال عدم تعامل با طالبان به دلایل زیادی منطقی است اما نباید فراموش کنید که بحثهای حقوق بشری در گفتگوهای ما با طالبان به عنوان یک اصل غیرقابل تفاهم همواره مطرح بوده است.»
او تاکید که «ما همیشه به [طالبان] میگوییم تا زمانی که به این اصول (اصول پذیرفتهشدهی حقوق بشری) احترام نگذارید هیچ کسی به خواستههای شما گوش نخواهد داد.»
نماینده خاص امریکا در امور زنان افغانستان به این پرسش که چرا امریکا در گفتگوهای خود روی طالبان تمرکز کرده و خواست ۴۰ میلیون نفر در داخل و خارج از کشور را نادیده میگیرد نیز پاسخ داد. به گفتهی او، به تعامل با مردم افغانستان نیاز است و فقط یک انسجام مردمی به تعیین مسیر مناسب برای افغانستان کمک میکند.
او از مردم افغانستان خواست که متحد شوند چون طبق استدلال او، عدم اتحاد مردم، «به نفع طالبان تمام میشود.»
رینا امیری همچنان از افتادن افغانستان به «دام افراطیت» هشدار داد و افزود که جهان این زنگ خطر را که تجربهی دهه نود ممکن است تکرار شود درک کرده و به همین دلیل راه تعامل با «طالبان» را در پیش گرفته است.
این در حالی است که سیاستهای امریکا در قبال افغانستان و به ویژه عدم توجه جهان به وضعیت زنان و دختران در این کشور با نقدهایی از سوی فعالان حقوق زن همراه شده است. بهخصوص عملکرد رینا امیری که ماموریت ویژه امریکا در خصوص زنان و حقوق بشر افغانستان را به عهده دارد با نارضایتیهایی از سوی زنان و دختران همراه شده است.