
به دنبال تعلیق تحصیل دختران در افغانستان ایجاد کورسهای آموزشی آنلاین برای دختران افزایش پیدا کرده است. سونیا سرفراز محصل رشته قابلگی معتقد است که افزایش سطح تحصیلات منجر به کاهش بحرانهای اجتماعی میشود و زمینه برای زیست مسالمتآمیز را فراهم میکند.
سونیا سرفراز که ۲۱ سال دارد و به دلیل محرومیتها نتوانست دانشگاه را تمام کند به خامه پرس گفت برای اینکه بتواند در شرایط ناگوار دست یک هم نوع خود را بگیرد حدود یکونیم سال می شود کورس آموزشی بنام خودش «سونیا سرفراز» ایجاد کرده است.
به گفته خانم سونیا در این کورس آموزشی ۲۵۰ دختر بهگونهی رایگان مشغول تحصیل اند. این دختران یا از مکتب یا هم از دانشگاه محروم شدهاند. امکانات این مرکز آموزشی زیاد نیست و تدریس از طریق وتساپ و گوگلمیت صورت میگیرد.
او خطاب به دختران در افغانستان می گوید «دست از تلاش بر ندارید» چون به باور، هر شخص با استفاده فناوری میشود محدودیتها را دور زد و به رشد، آگاهی و استقلال فردی دست یافت.
سونیا محدودیتهای امارت اسلامی و مشکلات انترنت را از مهمترین چالشهای این نهاد خوانده می گوید که «حکومت امارت اسلامی ممکن است بعد از این مثل دو سالی که سپری شد برای زنان و دختران اجازه تحصیل ندهد» پس دختران باید به آموزش از راه دور خود را وفق بدهند دستکم تا زمانی که زمینهی آموزش حضوری فراهم شود.
این در حالی است که بیشتر از دو سال میشود هزاران دختر در افغانستان از آموزشهای متوسطه و عالی محروم شدهاند.
بر اساس گزارش سازمان علمی، آموزشی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) گفته که در حال حاضر ۸۰ درصد از دختران واجد شرایط مکتب که شمار آنان به ۲.۵ میلیون دختر می رسد از رفتن به مکتب محروم هستند.