پناهندگانحقوق بشر

فرآیند کارآفرینی مهاجران افغان در ترکیه «یافته های مربوط به ویژگی ها و فرآیند کارآفرینی»

تهیه شده توسط: نصیره احمدی

قسمت دوم

در این بخش به بررسی داستان کارآفرینی و روند کارآفرینان مهاجر افغانستانی پرداخته شده است. برای اینکه کارآفرینی مبتنی بر فرصت افزایش یابد، باید عوامل زیادی وجود داشته باشد که مهاجران یا پناهندگان را به سمت کارآفرینی جذب کند. هنگامی که از کارآفرینان مهاجر افغان در مورد مشکلاتی که با آن ها روبرو شده اند سؤال شد، تنها سه نفر از مجموع 15 کارآفرین اظهار داشتند که هیچ مشکلی نمی بینند. برای مثالی از پاسخ های کارآفرینان در رابطه با این سوال، آنها به صورت زیر پاسخ دادند.

علاوه بر این، از 15 کارآفرین افغان، همه به جز کارآفرین شماره 15، تجارت خود را با آرزوی اینکه رئیس خود باشند، آغاز کردند. وقتی همه این یافته‌ها تحلیل می‌شوند، این واقعیت که عوامل فشار بیشتری نسبت به عوامل کششی وجود دارد، این نتیجه را تایید می‌کند که کارآفرینان مهاجر افغان، در مورد فرآیند شروع کارآفرینی و هدف کارآفرینان مهاجر افغان مبتنی بر نیاز هستند.

هنگامی که از کارآفرینان مهاجر افغان در مورد افکار آنها در مورد راه اندازی یک تجارت پرسیده شد، مشاهده شد که برخی از آنها شروع به درک افکار خود کردند مانند کسب درآمد زیاد، رئیس خود بودن، تحقق رویاهای خود، پیشرفت به سمت موفقیت، ایستادن بر روی آنها به پای خود و با توجه به تحصیلاتی که دریافت کرده اند پیشرفت کنند.

برای اینکه کارآفرینان فرآیند کارآفرینی را آغاز کنند، اول از همه باید سرمایه اولیه پیدا کرد. کارآفرین به فردی گفته می‌شود که کسب‌وکاری را به منظور کسب سود راه‌اندازی و سازماندهی می‌کند و تمام ریسک‌هایی که ممکن است به وجود بیاید را به عهده می‌گیرد. هنگامی که از کارآفرینان مهاجر افغان پرسیده شد که آیا تجارت آنها با خطراتی روبرو است یا خیر، تقریباً همه آنها اعلام کردند که تجارت آنها با خطراتی روبرو است.

بنابراین، کارآفرینان مهاجر افغان، اقدام ریسک پذیری را که مشخصه کارآفرینی است، انجام می دهند. سوال در مورد کارآفرینی مهاجر افغانستانی پرسیده شد: “آیا راه اندازی یک تجارت به عنوان یک مهاجر را مزیت می دانید؟” هنگامی که از آنها پرسیده شد، 12 کارآفرین از مجموع 15 نفر پاسخ مثبت دادند. بنابراین، G7 استدلال کرد که باز کردن کسب و کار خود در یک کشور دیگر به عنوان یک مهاجر یک قدرت و مزیت است. حمایت می کند که کارآفرین مهاجر بودن از نظر کسب درآمد آزادانه سودمند است.

رابطه سرمایه و کارآفرینی|سرمایه اجتماعی از جمله عواملی است که بر قصد و فرآیند کارآفرینان تأثیر می گذارد.

یافته های مربوط به انواع واحد سرمایه اجتماعی

روابط اجتماعی در هر مرحله از زندگی ما وجود دارد و به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر ساختار و نحوه زندگی ما تأثیر می گذارد. روابط اجتماعی تأثیر زیادی بر روند کارآفرینی کارآفرینان دارد. در این تحقیق نشان می دهد که کارآفرینانی که کسب و کار خود را از صفر شروع کرده اند نسبت به سایر کارآفرینان ادراکات مثبت تری از شبکه های اجتماعی دارند. شبکه های اجتماعی نیز سهم قابل توجهی در زندگی کارآفرینان مهاجر داشته است.

ویژگی‌های جمعیت‌شناختی کارآفرینان افغان در ترکیه

به عبارت دیگر روابط اجتماعی در مرحله اول مهاجرت نقش عمده ای ایفا می کند. بنابراین اولین افرادی که به عنوان واسطه در فرآیند راه اندازی کسب و کار و یافتن شغل برای مهاجران فعالیت می کنند، اقوام، دوستان و آشنایان هستند. با نگاه کلی و با در نظر گرفتن اثرات فوق، شبکه اجتماعی زندگی مهاجران را به طور جدی تحت تاثیر قرار می دهد. در این تحقیق از کارآفرینان مهاجر افغانستانی سوالاتی در مورد شبکه های اجتماعی پرسیده شد تا بررسی شود که آیا شبکه های اجتماعی بر تصمیم کارآفرینی و روند کارآفرینان مهاجر تأثیر می گذارد یا خیر.

“اگر افغان ها یا افراد با منشاء دیگر تجارت مشابهی را در منطقه ایجاد کنند، به فرصت های تجاری کمک می کند؟” اکثر کارآفرینان به این سوال پاسخ مثبت دادند. با این حال، با توجه به پاسخ های اکثر کارآفرینان، بحث می شود که محیط در راه اندازی یک کسب و کار موثر است. این امر نشان می دهد که شبکه اجتماعی یک عامل تأثیرگذار مهم بر کارآفرینی است. هدف کارآفرینان ارائه سرنخی مبنی بر اینکه آیا وضعیت پناهندگی را به فرصت تبدیل کرده‌اند یا خیر و علاوه بر اشاره به کارآفرینی فرصت‌طلب، سرنخ‌های زیادی درباره عوامل شبکه‌های اجتماعی نیز در پاسخ‌های داده شده نمایان می‌شود.

به طور کلی، در حالی که افزایش تعداد کارآفرینان مهاجر افغانستانی دلگرم کننده است و ممکن است قوانین را برای برخی از کارآفرینان تحت تاثیر قرار دهد، بیان شده است که برای برخی تأثیر مثبت دارد. با این حال، افزایش تعداد کارآفرینان ترکیه نیز با توجه به پاسخ کارآفرینان متفاوت است.

تاریخ ورود به ترکیه و تاریخ شروع کسب و کار
تاریخ ورود به ترکیه و تاریخ شروع کسب و کار

بر اساس فرد 13، هر چه تعداد کارآفرینان بیشتر باشد، رقابت بیشتر است. فرد 1: “این تاثیر مثبت دارد و رقابت همیشه برنده است.” از تمام این یافته ها می توان فهمید که وقتی تعداد کارآفرینان افزایش می یابد، بر قدرت رقابتی کارآفرینان مهاجر افغان تأثیر مثبت می گذارد. این نتیجه می گیرد که کارآفرینان افغان از افزایش کارآفرینی حمایت می کنند و آن را به سایر مهاجران توصیه می کنند. بر اساس یافته های به دست آمده از کارآفرینان، این امر باعث رشد سریع کارآفرینان پناهنده شده و سرمایه اجتماعی را زنده نگه می دارد.

بنابراین سرمایه اجتماعی برای مرحله تصمیم گیری فردی کارآفرینان از اهمیت بالایی برخوردار است. عامل دیگری که بر نیات کارآفرینان تأثیر می گذارد هنجارهای سرمایه اجتماعی است. هنجارهای سرمایه اجتماعی به طور مستقیم بر رفتار کارآفرینان تأثیر می گذارد. بنابراین، وقتی صحبت از تصمیم گیری برای شروع یک کسب و کار می شود، رفتار توسط عوامل اجتماعی مختلف شکل می گیرد.

در طول مصاحبه با کارآفرینان مهاجر افغان، سؤالاتی به ویژه در مورد سرمایه اجتماعی و رابطه آن با کارآفرینی مطرح شد. 11 کارآفرین افغان اظهار داشتند که این شبکه اجتماعی موثر بوده است. فرد 6 در پاسخ به این سوال گفت: “بله، افغان های اطرافم پیشنهاداتی دادند و در راه اندازی این تجارت، انتخاب مکان و انتخاب محصولاتی که برای فروش ارائه دادم به من کمک کردند.” بنابراین به گفته فرد 6، آشنایانش در محیط او را راهنمایی کردند که نشان می دهد سرمایه اجتماعی چقدر در مدیریت حوزه و فرآیند فعالیت کارآفرینی موثر است. نیازهای مهاجرین افغانستان را با در نظر گرفتن پیشنهادات اتباع کشورشان برآورده می کنند.

کسب و کار کارآفرینان افغانستان در ترکیه
کسب و کار کارآفرینان افغانستان در ترکیه

به لطف شبکه‌های اجتماعی، تقویت روابط تجاری دو کشور تحت تاثیر قرار می گیرد. بر اساس یافته های به دست آمده از تمام این داده ها، سرمایه اجتماعی تأثیر زیادی بر تصمیم کارآفرینان مهاجر افغان برای کارآفرین شدن دارد. در حالی که 12 کارآفرین به سوال “بله، کار می کند” پاسخ دادند، 3 کارآفرین گفتند “نه، کار نمی کند”. این امر از سرمایه اجتماعی بالای افغان ها با نزدیکانشان و اهمیت پیوند سرمایه اجتماعی حمایت می کند. کارآفرینان مهاجر افغان از نوع پل ارتباطی سرمایه اجتماعی در روابط خود با تامین کنندگان خود بهره مند شده اند.

طبق پاسخ های کارآفرینان مصاحبه شده.شبکه اجتماعی قوی مهاجران افغان در میان خود به تبلیغات کمک می کند، این امر نشان دهنده تأثیر مثبت کارآفرینی بر یکسان سازی سرمایه اجتماعی است. با ایجاد یکپارچگی سرمایه اجتماعی و ایجاد فضایی که در آن قوانین عمومی جامعه به جای قواعد خانوادگی، مذهبی، منطقه ای و سنتی معتبر باشد، به افزایش سطح اعتماد و پیوندی که فرد نسبت به افرادی که هرگز ندیده است، کمک می کند.

اگرچه قوانین و حقوقی که در سراسر جهان اعطا می شود از جامعه ای به جامعه دیگر متفاوت است، حقوق کارآفرینان مهاجر افغان، روند کارآفرینی آنها و تفاوت های سیاسی آنها با کارآفرینان ترک متفاوت است. به همین دلیل از کارآفرینان مهاجر افغان در مورد این موضوع سوالاتی پرسیده شد.

همه این یافته ها از اهمیت و تاثیر پل زدن سرمایه اجتماعی در فرآیند شروع یک کسب و کار حمایت می کند. قدرت اعتماد متقابل و شبکه ها در ارتباط و تعامل مستمر مانند اعضای خانواده، دوستان نزدیک، همسایگانی که به یکدیگر نزدیک هستند و ارتباطات قوی دارند را سرمایه اجتماعی الزام آور می گویند. سرمایه اجتماعی پیوندی در اعضای گروه خاص و مشابه یافت می شود و در طول زمان پیوندهای محکمی از اعتماد و وابستگی ایجاد می کند. بنابراین، بر اساس نتایج مصاحبه با کارآفرینان مهاجر افغانستانی، کارآفرینان مهاجر افغان از نوع پیوندی سرمایه اجتماعی در فرآیند کارآفرینی استفاده کردند.

این نوع سرمایه اجتماعی علاوه بر اثرات منفی، آثار مثبتی نیز دارد. سرمایه اجتماعی که متشکل از روابط بین گروه های ساکن در مناطق مختلف است، سرمایه اجتماعی پل زدنی نامیده می شود. رابطه ایجاد شده توسط افراد دارای شرایط اجتماعی-اقتصادی شبیه به پل زدن سرمایه اجتماعی است. بنابراین، کارآفرینان از انواع پیوند دهنده و پل زدنی سرمایه اجتماعی در فرآیند کارآفرینی سود می برند و بر آن تأثیر می گذارند.

نتیجه

هدف از این مطالعه تعیین ویژگی‌های کارآفرینی کارآفرینان مهاجر افغان در ترکیه و عوامل سرمایه اجتماعی مؤثر در فرآیند آن بود. با توجه به نتایج به دست آمده از مصاحبه ها، وقتی عوامل فشار و کشش کارآفرینان مهاجر افغانستانی را تجزیه و تحلیل می کنیم، عوامل فشار، مشکلاتی است که پناهندگان در بازار کار اولیه تجربه می کنند، ندانستن زبان، محرومیت و دستمزد پایین، در حالی که کشش. عواملی مانند رئیس کسب و کار خود، تمایل به کار مستقل، تمایل به احترام، کسب درآمد و رشد، فرصت های فرهنگی و شبکه های اجتماعی است.

بر اساس داده های به دست آمده در نتیجه مصاحبه ها، در مجموع 5 کارآفرین در بین کارآفرینان افغان وجود دارد. مهاجران می توانند در کشوری که به آن مهاجرت می کنند با عناصری مشابه دانش، استعداد، سرمایه و سرمایه اجتماعی در کشوری که در آن زندگی می کنند، به کارآفرینان با اعتماد به نفس بیشتری تبدیل شوند. علاوه بر این، از طریق معرفی محصولات فرهنگ افغانی به بازار، افغان ها این شانس را داشته اند که شبکه های اجتماعی و ارتباطی خود را افزایش دهند. در رابطه با روابط اجتماعی در روابط تجاری، این سوال مطرح شد که آیا روابط کارآفرینان مهاجر افغان با افغان ها زمانی که هنوز در مرحله ایده شروع یک تجارت بودند موثر بوده است؟ 11 کارآفرین اظهار داشتند که شبکه اجتماعی آنها با افغان ها موثر بوده است.

این نشان می دهد که بیشتر کارآفرینان مهاجر افغان در فرآیند تصمیم گیری از سرمایه اجتماعی سود می برند و تحت تاثیر آن قرار می گیرند. بنابراین، کارآفرینان مهاجر افغان از نوع پیوندی سرمایه اجتماعی بهره مند شدند. پیوند سرمایه اجتماعی در روابط تجاری مهاجران از اهمیت بالایی برخوردار است.

با ایجاد محیطی که در آن قواعد عمومی جامعه به جای قواعد خانوادگی، مذهبی، منطقه ای و سنتی که به یکپارچه سازی سرمایه اجتماعی کمک می کند، به افزایش سطح اعتماد و پیوندی که فرد نسبت به افرادی که هرگز ندیده است، معتبر است کمک می کند. . مجدداً، در مورد سرمایه اجتماعی، که آیا حس قوی همبستگی با افغان ها به غلبه بر مشکلات تجارت کمک می کند، در مجموع 12 کارآفرین پاسخ مثبت دادند. این یافته همچنین از اهمیت پیوند سرمایه اجتماعی حمایت می کند. سرمایه اجتماعی پیوندی در گروه های همگن وجود دارد.

این امر از اهمیت داشتن یک دایره اجتماعی گسترده و چندفرهنگی حمایت می کند. از آنجایی که مهاجران تازه وارد اطلاعات چندانی در مورد قوانین و روند راه اندازی کسب و کار در ترکیه نداشتند، سعی کردند با کمک شهروندان ترکیه بر موانعی مانند عدم امکان ازدواج با یکی از اقوام خود در اینجا غلبه کنند. همه این یافته ها از اهمیت و تأثیر سرمایه اجتماعی در فرآیند شروع و حفظ یک تجارت حمایت می کند. بنابراین، کارآفرینان از انواع پیوند دهنده و پل زدنی سرمایه اجتماعی در فرآیند کارآفرینی سود می برند و بر آن تأثیر می گذارند.


*این گزارش خبری با حمایت روزنامه نگاران برای حقوق بشر «JHR» تهیه شده است.

 

دکمه بازگشت به بالا