شبکهی خبری بیبیسی روز جمعه، ۱۵ دسامبر گزارش داده که اکنون هیچ پناهگاهی برای محافظت قربانیان خشونت در افغانستان وجود ندارد و امارت اسلامی مدعی است که آنان در زندان به گونهی درست محافظت میشوند.
یوناما گفته است که خشونتهای مرتبط با جنسیت علیهی زنان و دختران در افغانستان قبل از تسلط امارت اسلامی نیز وجود داشته اما با رویکار آمدن رژیم جدید زندگی اجتماعی زنان محدود شده است و خشونتهای خانوادگی بر زنان بخصوص از طرف شوهران شان افزایش یافته است.
دفتر یوناما افزوده که قبل از حاکمیت دوبارهی امارت اسلامی ۲۳ پناهگاه برای حفاظت از زنان بازمانده از خشونتهای جنسیتی در کشور وجود داشت که اکنون هیچ یک از مراکز فعال نیستند.
حکومت سرپرست پناهگاههای محافظتی از زنان یا «خانهی امن» را برخاسته از فرهنگ غرب دانسته و وجود آن را غیر ضروری عنوان کردهاند.
مقامهای امارت اسلامی گفتهاند که از سرپرست زنان خشونت دیده تعهد میگیرند که به آنان آسیب نرسانند.
در گزارش آمده است: «در مواردی که زنان بازمانده از خشونت هیچ عقارب مرد نداشتند، یا نگرانیهای ایمنی وجود داشت، در این صورت به زندانها فرستاده میشوند؛ شبیه افراد معتاد و بیخانمان.»
از سوی هم، «جنبش شنبههای ارغوانی» که از سوی شماری از زنان معترض مدیریت میشود، در یک اعلامیه در پیوند به واقعیتهایی که این گزارش بازتاب داده، ابراز نگرانی کرده است.
در اعلامیهی این جنبش آمده است: «به زندان انداختن زنانی که خود قربانی خشونتهای جنسیتی اند علاوه بر اینکه خلاف دین و شریعت اسلام است، در حقیقت نوع وحشناک آزار و اذیت روحی، روانی و فیزیکی زنان است که باید فورا توقف داده شود.»
یوناما گفته است که پس از به قدرت رسیدن دوبارهی امارت اسلامی در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، رسیدگی به شکایت خشونتهای مبتنی بر جنسیت نامشخص و ناسازگار بوده است.
دفتر معاونت سازمان ملل تاکید کرده است که زنان خشونت دیده از ترس بازداشت دیگر به دنبال عدالت رسمی نمیروند.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.