پس از بازداشت شماری از دختران از سوی مسؤولان وزارت امر به معروف و نهی از منکر به اتهام «بدحجابی» در حومههای شهر کابل، به تازگی اعلامیهی مبتنی بر رعایت رهنمود حجاب در حوزهی هجدهم شهر کابل منتشر شده است.
طی اطلاعیهی که مسؤولان وزارت امر به معروف و نهی از منکر در نتیجهی نشست با میدران مکتبهای حوزهی هجدهم کابل منتشر کردهاند، آمده است که این وزارت دخترانی را بازداشت میکند که پوشش اسلامی را در نظر نمیگیرند.
بر اساس اطلاعیه، پوششهای ذیل قابل تحمل نیست:
-دامنهای خیلی کوتاه که بالاتر از زانو باشد.
-چادرهای خیلی کوچک که موها را نمی پوشاند.
-پتلونهای کَوبای چسپ و برجست که با دامن کوتاه باشد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی به رسانهها گفته است که برخی دخترانی که به هدف ترویج «مودلینگ» در شهرها تردد میکردند بازداشت و پس از چند ساعت آزاد شدهاند.
در همین حال، کاربران شبکههای اجتماعی یک عکس را منتشر کردهاند که نشان میدهد نیروهای امارت اسلامی شماری از دختران را جمعآوری و به حوزه منتقل میکنند. اما وزارت امر به معروف در رابطه به این عکس گفته است که آنان «زنان گدا» بودند.
اقدامات اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر موجی از نگرانیها را در میان دختران ایجاد کرده است. خامهپرس با چند دختر در غرب کابل صحبت کرده و آنان از ادامه روند بازداشت نگرانی هستند.
مریم حسینی، یکی از باشندههای غرب کابل که در یکی از شفاخانهی شخصی کار میکند، میگوید وقتی از خانه خارج میشود از این میترسد که بازداشت نشود. او افزود: «من سه خواهر دارم که هیچ کدام شان جرئت بیرون شدن از خانه را ندارند و حتی بخاطر آوردن نان تا نانوایی نمیروند.»
به باور مریم، این بازداشتها برای ایجاد ترس و همچنان نگهداشتن زنان در خانهها روی دست گرفته شده است. او میگوید که چنین محدودیتها به تعقیب محرومیت از مکتب و دانشگاه دور از تصور نیست.
سحر یکی دیگر از دختران شهر کابل میگوید که حجاب پیش از این نیز از سوی زنان و دختران رعایت میشد. «ما در یک جامعهی مسلمان زندگی میکنیم و اینجا همه با حجاب هستند. این بازداشتها بخاطر ایجاد ترس در بین مردم انجام میشود.»
شهرزاد اکبر، مسؤول نهاد رواداری و رییس پیشین کمیسیون حقوق بشر افغانستان در صفحهی ایکس در پیوند به این بازداشتها نوشته است که تبعیض در برابر زنان در این کشور از نطفه آغاز میشود و حتی پس از مرگ هم پایان نمییابد.
رحمتالله نبیل، رییس امنیت ملی سابق افغانستان همچنان خاموشی سیاسیون پیشین، عالمان دین و سران قومی را در رابطه به این بازداشتها به چالش کشیده و افزوده که این خاموشی خلاف موازین اخلاقی، انسانی و اسلامی است.
در همین حال، نمایندگی دیپلوماتیک افغانستان بازداشت دختران در خیابانها را در تاریخ معاصر افغانستان بی سابقه خوانده است.
یک نهاد حقوق بشری موسوم به «اتحاد فعالان حقوق بشر» نیز در واکنش به بازداشت دختران گفته که این اقدام از سوی امارت اسلامی «شرمآور» است.
این نهاد از دادگاه کیفری بینالمللی خواست که درباره آنچه که «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان خوانده میشود تحقیق کند.
اما سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر میگوید که دختران برای توصیه و رهنمود حجاب برای چند ساعتی بازداشت و پس از آن آزاد میشوند.
روند بازداشت دستهجمعی دختران برای دومین هفتهی متوالی ادامه دارد. رقم دقیق دخترانی که بازداشت شدهاند مشخص نشده است.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.