جهان

هشدار پنج سازمان جهانی از تغیرات اقلیمی در افغانستان

همزمان با بارش اندک باران و برف در زمستان امسال افغانستان ، پنج سازمان جهانی به شمول سازمان اقدام علیه گرسنه‌گی، سازمان صحی جهان، به تازگی از تغیرات اقلیمی و بد تر شدن اوضاع اقلیمی در کشور هشدار داده است.

این سخنان روز دوشنبه، شانزدهم دلو در بیانیه مشترک سازمان بین‌المللی نجات کودکان ،سازمان بین‌المللی ورلد ویژن ،سازمان اقدام علیه گرسنه‌گی، سازمان صحی جهان و سازمان بشردوستانه امداد اسلامی مطرح شده است.

در بیانیه مشترک این سازمان ها آمده است که در حال حاضر 25 ولایت افغانستان به خشکسالی روبرو هستند.

در اطلاعیه سازمان‌های امدادرسان بین‌المللی در این مورد آمده است: «از اول اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۵ ژانویه ۲۰۲۴، افغانستان به‌طور میانگین ۴۵ تا ۶۰ درصد حجم بارش سال‌های گذشته را تجربه کرده است. کارشناسان همچنین پیش بینی می‌کنند که شرایط دمای بالاتر از حد متوسط بین فوریه و آوریل ۲۰۲۴ بسیار محتمل است.»

در همین حال سازمان بین‌المللی حفاظت از کودکان همچنان هشدار داد ه است که حدود هفت میلیون و ۸۰۰ هزار کودک در افغانستان غذای کافی ندارند و در صورتی که خشکسالی تشدید یابد و منابع غذایی کافی نباشد، این کودکان در معرض خطر قرار خواهند گرفت.

از سوی هم در بیانیه این سازمانها جهانی اشاره به این نیز شده است که کمبود باران شرایط شیوع بیماری‌های گوناگون را نیز مساعد می‌کند.

با این حال این سازمان‌ها تصریح کرده‌ اند که «چهار میلیون زن باردار یا شیرده و کودک زیر پنج سال در حال حاضر از سوء‌تغذیه حاد رنج می‌برند.»

گفتنیست که روز گذشته وزارت تحصیلات عالی و اداره ملی حفاظت از محیط زیست ا.ا طی یک نشست مشترک اعلام کردند که هفته آینده کنفرانس بین المللی تغییر اقلیم در دانشگاه ننگرهار برگزار خواهد شد.

پیش از این ملل متحد اعلام کرده بود که افغانستان سال گذشته بدترین خشکسالی را در ۳۰ سال گذشته تجربه کرده است.

پیش از این ملل متحد اعلام کرده بود که افغانستان سال گذشته بدترین خشکسالی را در ۳۰ سال گذشته تجربه کرده است.

این درحالی است که افغانستان در دهه‌های اخیر به تکرار و پیوسته شاهد خشکسالی بوده است. افغانستان از جمله کشورهایی است که در تغییرات اقلیمی ناشی از انتشار گازهای گلخانه‌ای نقش چندانی ندارد، اما از پیامدهای آن مانند خشک‌سالی، حوادث آب و هوایی افراطی و سیلاب، شدیداً متاثر شده است.

دکمه بازگشت به بالا