با آغاز سال تعلیمی ۱۴۰۳ در کشور، دختران دانشآموز بالاتر از صنف ششم خواستار حضور در صنفهای درسیشان از سوی حکومت سرپرست هستند.
وزارت معارف امارت اسلامی روز چهارشنبه، اول ماه حمل طی یک نشست زنگ مکتب را به صدا درآود، اما این زنگ تنها برای پسران نواخته شد و سرنوشت دختران بالاتر از صنف ششم هنوز هم در هالهای از ابهام قرار دارد.
مهدیه، دختر که سال قبل از از صنف ششم فارغ شد و اکنون قادر به ادامه درسهای خود نیست، از امارت اسلامی میخواهد که دروازه مکاتب را به روی دختران بالاتر از صنف شش نیز بازگشایی کنند.
او در صحبت با خبرنگار خامهپرس گفت: «من سال گذشته صنف شش را تمام کردم، اما آمادگی برای سال جدید هم گرفتهام. امیدوارم بتوانم دوباره به صنف خود حاضر شوم.»
در همین حال، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاستالوزرا امارت اسلامی در محفل نواختن زنگ مکتب گفت که آنان هیچ گونه مخالفت با علوم عصری ندارند. در این نشست اما هیچ یک از مقامهای امارت اسلامی در باره بازگشایی مکتبهای دخترانه سخن نگفتند.
حنفی افزود: «هم در علوم ساینسی و هم در تکنالوژی معاصر یا باید از دیگران پیش قدم باشیم یا حد اقل با جهان همگام باشیم.»
وزارت معارف از دختران مکتب خواست که حجاب اسلامی رعایت و لباسهای خود را طبق رهنمود امارت اسلامی ترتیب بدهند.
سارا یکی دیگر از دانشآموزان دختر که اکنون صنف دوازده است، میگوید که آنان آماده رعایت حجاب اسلامی هستند. او همچنان افزود: «اگر مشکل حجاب باشد ما آن را در نظر میگیریم اما کافیست اجازه بدهند به آروزهای خود برسیم.»
در همین حال، وزارت خارجهی آمریکا محرومیت دختران از مکتب را «اندوهآور» خواند. دفتر معاونت سازمان ملل در افغانستان نیز در یک اعلامیه گفت، بیش از ۹۰۰ روز میشود که دختران افغان از آموزش محروم شدهاند.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.