پناهندگانجهاننگاه‌ها

سهیلا: عید مهاجر، عید غریب است

افغانستان در چندین دهه گذشته در فهرست کشور‌های با بیشترین جمعیت پناهجویان و مهاجران در سطح جهان قرار گرفته است. سهیلا یکی از هزاران مهاجر افغانستان است که در جریان دو سال گذشته عید را در دیدار غربت جشن می گیرد. به گفته سهیلا برای مهاجران عید غریب است و از آن فقط به عنوان تماشاگران جشن می گیرند.

سهیلا یکی از دختران مهاجر افغانستان در پاکستان است که مدت دو سال میشود برای ورود به کشور‌های اروپای در این کشور به سر می برد. او در صحبت با خامه‌پرس می گوید که عید در مهاجرت هرگز با آن اشتیاق که در داخل کشور و دیدن عزیزان می گذرد خوش‌آیند نیست.

به گفته سهیلا او خودش را در دیار مهاجرت «بیگانه» حس می کنند و همواره به این فکر است که روزی بتواند به کشور برگشته و مانند گذشته در کنار خانواده و دوستانش عید را جشن بگیرد.

او می افزاید: «تمام مهاجران یک دوره آسیب روحی را به دلیل روی از کشور، خانواده و دوستان خود تجربه می کنند، قلب و روح آدم‌ها در مهاجرت ضربه می بیند، من همیشه دوست داشتم تا در کشور امنیت می داشتم و این خوشی‌های که فقط از دور می توانم بیینم سهم در آن می داشتم».

در حالی که شماری زیادی از مهاجران حالت‌ متفاوت در زمان مهاجرت دنبال می کنند شماری از روان شناسان این حالت را نوع ترومای مهاجرت نامگذاری کرده‌اند که طبق آن فرد مهاجر تجربیات آسیب‌زا و استرس‌زا که شامل ترک اجباری خانه و کشور، جنگ، آزار و اذیت سیاسی یامذهبی، خشونت،جدای از خانواده و دوستان و تعیض‌های نژادی و فرهنگی را تجربه کنند.

با این حال در گزارش تازه‌ی کمشنری عالی سازمان ملل در امور مهاجران آمده است که افغانستان بیش‌ترین جمعیت آوارگان را به خود اختصاص داده که معادل یک ـ سوم کل پناهجویان در جهان است.

همچنین اجمل(مستعار) مهاجر دیگر افغانستان در آلمان است که جدید به این کشور مهاجرت کرده است. به گفته او روز‌های عید در مهاجرت مانند روز‌های عادی می گذرد و عده اندکی در این روز دید و بازدید می کنند.

اجمل می افزاید در دیار مهاجرت هوای عیدی نیست و گاهی از طریق صفحات مجازی و نهایتا ملاقات با تعدادی از دوستان و اقارب اش از عید تجلیل می کند.

بر اساس گزارش این سازمان افغانستان ۶.۴ میلیون پناهجو در سراسر جهان دارد.

این در حالی است که روند اخراج مهجران افغانستان از کشو‌ر‌های پاکستان، ایران و ترکیه در ماه‌های گذشته افزایش چشم‌گیر داشته و هزاران به گونه «اجباری و اختیاری» به کشور برگشته‌اند.

 


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا