سومین دور مذاکرات دوحه برای امروز (یکشنبه، ۱۰ سرطان) و فردا (دوشنبه، ۱۱سرطان) برنامهریزی شده است. این نشست علاوه بر جلسات رسمی، حاوی گفتگوهای مستقیم میان نمایندگان ویژه کشورها در مورد افغانستان خواهد بود، زیرا حدود ۳۰ کشور و نهاد بین المللی برای شرکت در این نشست دعوت شده اند.
امارت اسلامی که در دور اول و دوم این نشست حضور نداشت، در دور سوم این مذاکرات اشتراک کرده اما زنان و جامعه مدنی برخلاف دو دور نخست، از دور سوم حذف شدهاند.
نشست سوم دوحه بدون نمایندگان جامعه مدنی و زنان افغانستان به سه موضوع -بحران اقتصادی، مواد مخدر و توانمندسازی سکتور خصوصی- تقلیل یافته و هیئت امارت اسلامی نیز گفته است که این نشست فرصتی برای تبادل نظر به ویژه با کشورهای غربی است.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در راس یک هیئت مذاکرهکننده راهی قطر شده است. او روز گذشته طی یک کنفرانس خبری در کابل گفت که امارت اسلامی «در نشستها (دوحه) از تمام افغانستان نمایندگی خواهد کرد و با توجه به اختیاراتش، باید تنها نماینده افغانها بر سر میز مذاکره باشد.»
او در پاسخ به این پرسش که بدون نمایندگان جامعه مدنی و زنان، چگونه از آنها در نشست دوحه نمایندگی خواهد کرد، گفت: «اگر افغانها از چند مجرا شرکت کنند، این بدان معناست که ما هنوز دودستگی داریم و ملت ما هنوز یکپارچه نیست.»
سخنگوی امارت اسلامی مسایل مرتبط به «افغانها» به شمول حقوق بشر، کار و تحصیل زنان را موضوعات داخلی عنوان کرد که به گفتهی او، جای طرح اینگونه مسایل در نشستهای بینالمللی نیست و باید در داخل کشور حل شود.
او با این اظهاراتش هرگونه بحث در مورد زنان و حقوق بشر را منتفی اعلام کرد و بحث تعامل مثبت و ارایه «تصویر خوب» از افغانستان به کشورهای غربی را دلیل اشتراک خود در نشست دوحه خواند.
از سوی دیگر، برخی از کشورهای منطقه -بهویژه روسیه- بر گفتگوی مستقیم با امارت اسلامی بهعنوان یک ضرورت انکارناپذیر تاکید کردهاند.
رزماری دیکارلو، معاون دبیر کل سازمان ملل که میزبانی این نشست را بهعهده دارد نیز یکی از اهداف نهایی نشستهای دوحه را ادغام مجدد افغانستان در جامعه بینالمللی و رایزنی در مورد چگونگی تعامل با امارت اسلامی عنوان کرده است.
این نخستین بار است که امارت اسلامی با نمایندگان ۲۲کشور و چندین سازمان بینالمللی مواجه میشود.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.