جهان
موضوعات داغ

فتح الله گولن رهبر گروه تروریستی فتو درگذشت

وب سایت های نزدیک به گولن از مرگ فتح الله گولن، رهبر این سازمان تروریستی خبر دادند.

پس از انتشار این خبر، اعضای این سازمان نیز پست هایی مبنی بر تایید مرگ به اشتراک گذاشتند.

کشته شدن گولن رهبر گروه تروریستی از سوی منابع امنیتی نیز تایید شده است.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از منابع امنیتی، پس از مرگ، دعوای درون سازمانی بر سر اینکه چه کسی پول های سازمان را مدیریت کند، رخ داده است.

منابع گزارش دادند که در درون سازمان بحث و جدل در مورد محل دفن رهبر این سازمان تروریستی و شرکت در مراسم تشییع جنازه وجود دارد.
او از سال 1999 به عنوان یک غیرقانونی در ایالات متحده زندگی می کرد.

رهبر این سازمان تروریستی به نارسایی کلیه و دیابت و همچنین زوال عقل مبتلا بود. سایت های نزدیک به این سازمان حوالی ساعت 21 شب گذشته خبر مرگ گولن را منتشر کردند.

فتح الله گولن، رهبر سازمان تروریستی فتح الله (FETO)، واعظ و امام جماعتی است که در 27 آوریل 1941 در ارزروم پسینلر به دنیا آمد. فتح الله گولن با سازماندهی کودتای 15 ژوئیه با سازمان تروریستی که تحت عنوان جامعه تأسیس کرد و با ادعای پرورش «نسل طلایی» تلاش کرد نظم قانون اساسی را از بین ببرد.

در 21 مارس 1999; گولن با اشاره به مشکلات سلامتی خود به آمریکا گریخت. او از آن زمان تاکنون در ایالت پنسیلوانیا فراری غیرقانونی بوده است.
ساختار فتو چیست؟

در 11 دسامبر 2015 به دستور دادستانی کل آنکارا، فتح الله گولن و اعضای جنبش گولن دستگیر شدند.
همانطور که در کیفرخواست ذکر شده است، عملیات در سراسر ترکیه علیه “سازمان تروریستی فتح اللهی / ساختار دولتی موازی” آغاز شد و اهداف این سازمان در گزارش تهیه شده مشخص شد.

سازمان به رهبری گولن ساختار سلسله مراتبی بسیار محکم تری نسبت به سازمان های غیرقانونی شناخته شده داشت. این سازمان متشکل از امام گولن و در رأس آن به عنوان ارگان‌های عالی آن و واحدهایی به نام‌های «کمیته تعیین»، «هیئت مشورتی»، «گروه ملایان» و «مجلس» مستقیماً وابسته به او بود. تصمیمات اتخاذ شده در واحد پارلمانی به پایین ترین واحدها در ساختار سلسله مراتبی منتقل می شد. ساختار سلسله مراتبی دقیق سازمان متشکل از امام جهان، امام منطقه جغرافیایی، امام کشور، امام منطقه است.
به عنوان امام، امام استان، امام منطقه، امام منطقه، امام محله، امام خانه، راهنمای گروهبان، مربیان، دانش آموزان و اعضای جامعه طراحی شده است. تصمیمات شورای سازمانی بدون قید و شرط توسط اعضای سازمان در این ساختار سلسله مراتبی با توجه به رازداری، هوشمندی و حفظ اسرار انجام می شد. همچنین «هیات امنا» نحوه استفاده از منابع مالی سازمان را تعیین کرد.

استرداد از ایالات متحده آمریکا درخواست شد، اما اعطا نشد

بین 17 تا 25 دسامبر 2013، کودتا برای سرنگونی دولت با استفاده از اسناد جعلی صورت گرفت. پس از اینکه مشخص شد گولن پشت این عملیات ها بوده است، درخواست استرداد 40 تن از رهبران FETO در تمام سطوح از آمریکا شد. اما ایالات متحده با اکراه در این مورد عمل کرد و گولن را تحت حمایت خود نگه داشت. در 15 ژوئیه 2016، FETO با دستور دادن به شبه نظامیان خود که در ارتش ترکیه پنهان شده بودند، تلاش کرد تا دولت را به تصرف خود درآورد و باعث شد بسیاری از مردم کشته شوند. در پی این اقدام، ترکیه بار دیگر درخواست استرداد FETO خود را تکرار کرد. جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا گفت که ترکیه باید مدارکی در مورد استرداد گولن ارائه کند. در ادامه پرونده تحت عنوان «حقایق مربوط به ارتکاب جرم» که توسط وزارت دادگستری تهیه شده بود به مراجع قضایی آمریکا ارسال شد. با این حال، بازگشت هرگز محقق نشد.


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا