پاکستان یک سیستم قوی برای امنیت مرز با افغانستان ایجاد می کند
فرمانده ارتش پاکستان از ایجاد «سیستم مدیریت مرزی قوی» برای محافظت از مرزهای این کشور با افغانستان در برابر گروه های تروریستی خبر داد.
ژنرال عاصم منیر در یک نشست روز جمعه از طالبان خواست تا علیه گروه هایی که از خاک افغانستان برای حمله به پاکستان استفاده می کنند، اقدام کنند.
ژنرال منیر در کنفرانس “گفت و گوی مارگالا 2024” در اسلام آباد در روز جمعه 15 نوامبر سخنرانی کرد و در آنجا نقش پاکستان در ارتقای صلح و ثبات در منطقه را مورد بحث قرار داد.
وی در سخنرانی خود اظهار داشت: تروریسم یک چالش مشترک برای بشریت در سطح جهانی است و پاکستان قاطعانه به مبارزه با آن متعهد است. این تعهد بر تلاش های پاکستان برای مقابله با تهدید فزاینده گروه های شبه نظامی تاکید می کند.
وی همچنین توضیح داد که پاکستان یک سیستم مدیریت مرزی قوی را برای مقابله با گروههایی که آنها بهعنوان «شیطنتسازان خوارج» توصیف میکنند و نقاطی را برای سازمانهای تروریستی و افراد نیابتی در سرتاسر جهان جمعآوری میکند، اجرا کرده است.
پنج ماه پیش پاکستان رسماً تحریک طالبان پاکستان (TTP) را “خوارج” نامید و به نهادهای دولتی دستور داد که از این اصطلاح در هنگام اشاره به عاملان حملات تروریستی در داخل کشور استفاده کنند.
جنرال منیر همچنین تاکید کرد: پاکستان از دولت موقت افغانستان انتظار دارد که از استفاده از خاک افغانستان برای فعالیت های تروریستی جلوگیری کند و در این زمینه اقدام قاطعانه انجام دهد. این انتظار منعکس کننده تنش های مداوم بین دو همسایه است.
در ماههای اخیر شاهد تشدید شدید حملاتی بودیم که نیروهای امنیتی پاکستان را هدف قرار دادند، بهویژه در استانهای بلوچستان و خیبر پختونخوا. گروه هایی مانند TTP و ارتش آزادیبخش بلوچستان (BLA) فعالیت های خود را تشدید کرده اند که منجر به افزایش ناامنی در این مناطق شده است.
افزایش حملات ستیزه جویان نه تنها پرسنل امنیتی پاکستان را به خطر انداخته است، بلکه اتباع خارجی از جمله کارگران چینی را نیز هدف قرار داده است و پروژه های زیربنایی مهمی مانند کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) را تضعیف کرده است.
چنین حوادثی روابط بین پاکستان و متحدانش را تیره کرده و نگرانیهایی را در مورد امنیت سرمایهگذاریهای خارجی افزایش داده است.
این موج ستیزه جویانه امنیت داخلی و ثبات اقتصادی پاکستان را با چالش جدی مواجه می کند. رسیدگی به این تهدیدات مستلزم تلاش های هماهنگ، هم در داخل و هم با افغانستان همسایه، برای از بین بردن شبکه های تروریستی و تامین امنیت پروژه های حیاتی ضروری برای توسعه منطقه ای است.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.