قاتل نتانیاهو و همکارش بایدن به تصمیم بازداشت دیوان بین المللی کیفری واکنش نشان دادند
نتانیاهو، معمار نسلکشی در غزه، تصمیم دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) برای صدور حکم بازداشت او و یوآو گالانت، وزیر دفاع سابق این کشور را بهدلیل جنایات جنگی «یهود ستیزی» توصیف کرد.
نتانیاهو گفت که دیوان کیفری بینالمللی با نادیده گرفتن قتل عام در مقابل چشمان جهان، “حقیقت را تحریف کرد” و آنها را به “هدف قرار دادن عمدی غیرنظامیان” متهم کرد.
او گفت: «ما هر کاری انجام می دهیم تا از آسیب دیدن غیرنظامیان جلوگیری کنیم.
قضات دیوان بینالمللی کیفری اظهار داشتند که نتانیاهو، گالانت و دیف «ممکن است به طور منطقی به ارتکاب «جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت» در جریان حملات اسرائیل مجرم شناخته شوند.
بایدن از نتانیاهو حمایت می کند
جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا تصمیم دیوان کیفری بینالمللی در مورد مقامات اسرائیلی را “شرمآور” ارزیابی کرد.
بایدن در بیانیه خود گفت: علیرغم هر آنچه که دیوان کیفری بینالمللی به آن اشاره میکند، نمیتوان معادلهای بین اسرائیل و حماس برقرار کرد. وی گفت: ما همیشه در کنار اسرائیل در برابر کسانی که امنیت اسرائیل را تهدید می کنند خواهیم بود.
نتانیاهو: ما این تصمیم را به رسمیت نمی شناسیم
نتانیاهو در بیانیه روز پنجشنبه خود، تصمیم دیوان کیفری بینالمللی را یک «پرونده دریفوس مدرن» توصیف کرد و گفت که «به همین ترتیب تمام خواهد شد».
نخست وزیر قاتل گفت: «دادگاه لاهه ما را متهم می کند که به عمد سیاست قحطی را دنبال می کنیم. اما 700 هزار تن غذا به غزه رساندیم و میلیون ها پیام، تماس تلفنی و اعلامیه فرستادیم تا مردم را از خطر دور نگه داریم. او گفت: «در مقابل، حماس تمام تلاش خود را می کند تا غیرنظامیان را در خطر نگه دارد و از آنها به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
اسرائیل اعلام کرد که تصمیم دیوان بینالمللی کیفری را «بی اعتبار» میداند. ایهود اولمرت، نخستوزیر پیشین، گفت که اگرچه از مبارزه نتانیاهو علیه حماس انتقاد میکند، اما با تصمیم دیوان کیفری بینالمللی موافق نیست.
جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت
دادگاه حکم داد که دلایل معقولی برای این باور وجود دارد که نتانیاهو و گالانت مسئول جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت هستند که بین 8 اکتبر 2023 تا 20 مه 2024 انجام شده است.
در این تصمیم آمده است که هر دو مظنون به عمد از تحویل مواد حیاتی مانند غذا، آب، دارو، سوخت و برق به مردم غیرنظامی غزه جلوگیری کردند.
کمک های بشردوستانه مسدود شد
دادگاه خاطرنشان کرد: حتی در مواردی که اسرائیل اجازه کمکهای بشردوستانه را میداد، این امر در نتیجه فشار جامعه بینالمللی یا درخواستهای آمریکا انجام شد و این کمکها هرگز به حدی نرسید که نیازهای مردم غزه را برآورده کند.
در این تصمیم تاکید شده بود که پزشکان مجبور به انجام عمل جراحی بر روی مجروحان و کودکان بدون مواد بیهوشی شدند زیرا از ورود تجهیزات و داروها به ویژه داروها و وسایل بیهوشی به غزه جلوگیری شد.
مرگ غیرنظامیان
دادگاه کیفری بینالمللی اعلام کرد که کمبود غذا، آب، برق و سوخت شرایطی را برای نابودی بخشی از جمعیت غیرنظامی غزه ایجاد کرده است که منجر به مرگ غیرنظامیان از جمله کودکان بر اثر سوءتغذیه و کمآبی میشود.
این تصمیم همچنین شامل این بود که نتانیاهو و گالانت به عنوان مدیران ارشد غیرنظامی، اقدامات احتیاطی لازم را برای جلوگیری از حملات عمدی علیه مردم غیرنظامی غزه انجام ندادند.
حکم بازداشت چگونه اجرا می شود؟
اجرای احکام دستگیری صادر شده توسط دیوان کیفری بین المللی بر عهده کشورهای طرف بر اساس مواد 86 و 87 اساسنامه رم است.
طبق ماده 89 اساسنامه، اگر نتانیاهو و گالانت به هر کشوری که طرف دیوان کیفری بینالمللی است سفر کنند، مقامات ذیصلاح آن کشور باید آنها را دستگیر و به دادگاه لاهه تحویل دهند.
در اجرای احکام بازداشتی که قبلاً توسط دادگاه صادر شده بود، مشکلاتی وجود داشت. حکم بازداشت عمر البشیر رهبر سابق سودان توسط آفریقای جنوبی و اردن اجرا نشد و دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه توسط مغولستان اجرا نشد.
با این حال، حکم بازداشت عملاً آزادی حرکت مظنونان را محدود می کند. در واقع پوتین از رفتن به آفریقای جنوبی برای اجلاس بریکس به دلیل صدور حکم دستگیری علیه خود اجتناب کرد.
نتانیاهو و گالانت همچنین باید از سفر به 124 کشور عضو ICC خودداری کنند که شامل کشورهایی مانند کانادا، استرالیا، انگلیس، فرانسه، آلمان، هلند، بلژیک و سوئد میشود. اتحادیه اروپا، کشورهای آفریقایی و آسیایی.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.