جهان
موضوعات داغ

اسرائیل اشغالگر با کریدورهای نظامی که ایجاد و گسترش داده به دنبال تقسیم و اشغال دائم غزه است

اسرائیل که بیش از یک سال است با حملات خشونت آمیز و تهاجم زمینی خود باعث فاجعه انسانی در نوار غزه شده است، همچنان به ایجاد کریدورهای نظامی جداکننده شهرها از یکدیگر به عنوان بخشی از سیاست خود با هدف تقسیم غزه و منزوی کردن و آواره کردن غزه ادامه می دهد.

اسرائیل اشغالی با کریدورهای نظامی که ایجاد کرده و گسترش داده است به دنبال تقسیم و اشغال دائم غزه است.
در خبر روزنامه اسرائیلی هاآرتص مورخ 13 نوامبر، آمده است که ارتش اسرائیل در آغاز حملات، طرح های خود را برای تقسیم غزه با ایجاد کریدور نتزاریم برای جداسازی شهرک های بیت لاهیه، بیت حنون و جبالیه اجرا کرد. شمال غزه را از بقیه غزه تشکیل می دهند.

گزارش ها حاکی از آن است که دولت تل آویو قصد دارد نوار غزه را با تقسیم به 4 منطقه مجدداً اشغال کند و اولین کریدور جغرافیایی که شمال غزه را از شهر غزه جدا می کند، سیبالیا (مفلسیم) است و ارتش اسرائیل این کریدور را ساخته است. با تخریب صدها ساختمان در منطقه ای که شهر غزه و سیبالیا را از هم جدا می کند، یادآور شد.

گفته شد که کریدور دوم نتزاریم که ارتش اسرائیل آن را از یک خیابان کوچک به «راهروی اصلی» به عرض 8 کیلومتر و طول 7 کیلومتر تبدیل کرده، غزه را به صورت افقی بریده و شمال و جنوب منطقه را از هم جدا می کند.

خاطرنشان شد که سومین کریدور نظامی کریدور کیسوفیم است که شهرهای خان یونس و رفح در جنوب غزه را از بخش مرکزی و شمالی غزه جدا می کند و این کریدور هنوز تکمیل نشده است.

گفته شد که ارتش اسرائیل در فواصل زمانی معین حملاتی را در این منطقه انجام داده و اکثر خانه های منطقه از شرق تا غرب خان یونس را تخریب کرده است.

در این خبر آمده بود که چهارمین کریدور غزه، کریدور فیلادلفی در مرز مصر است و به اشتراک گذاشته شد که ارتش اسرائیل نیز اقدام به تخریب شهرک های رفح کرده است.

ارتش اسرائیل در ماه ژوئن کریدور فیلادلفی را اشغال کرد و کنترل مرز غزه و مصر را به دست گرفت.

کریدور کیسوفیم

ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در 12 نوامبر با اعلام بازگشایی دروازه مرزی کیسوفیم مدعی شد که پس از انجام اقدامات لازم، دسترسی امدادرسانی به نوار غزه را فراهم می کند.

کیسوفیم واقع در شرق نوار غزه، در نقطه بین شهرهای دیرالبلاح و خان ​​یونس، یک راهرو مرکزی برای گوش کتیف، بزرگترین شهرک غیرقانونی یهودیان در غزه قبل از عقب نشینی اسرائیل بود.

کیسوفیم پس از خروج اسرائیل از غزه در سال 2005 بسته شد.

ظاهراً بازگشایی گذرگاه مرزی کیسوفیم پاسخی به درخواست های آمریکا برای گسترش توزیع کمک های بشردوستانه به نوار غزه “برای جلوگیری از قحطی” است.

با این حال، اسرائیل مدعی است که به بهانه باز کردن دروازه مرزی باید منطقه وسیعی در غزه را برای محافظت از سربازان خود در آنجا کنترل کند.

اسرائیل قبل از بازگشایی دروازه مرزی کیسوفیم در 8 نوامبر، عکس‌هایی از کار در این منطقه منتشر کرد.

بسیاری از مردم فکر می کنند که آنچه در منطقه اتفاق می افتد منجر به ایجاد یک کریدور از مرز غزه-اسرائیل کیسوفیم تا دریا و گشودن چهارمین کریدور تقسیم غزه در میان دیگر کریدورهای نظامی خواهد شد.

حملات هوایی و زمینی گسترده اخیر ارتش اسرائیل در منطقه نزدیک دروازه مرزی کیسوفیم و تخریب اکثر خانه ها در یک خط زیگزاگ تا ساحل دریا نیز ایده ایجاد یک کریدور تقسیم جدید را تقویت می کند.

کریدور مفالسیم (جیبالیا)

در 10 نوامبر، رسانه های اسرائیلی نقشه جدیدی را منتشر کردند که تلاش ارتش اسرائیل برای ایجاد یک کریدور جدید جداکننده شمال غزه متشکل از شهرهای بیت لاهیه، بیت حانون و جبالیه از شهر غزه را نشان می دهد.

راهروی به نام «مفلسیم» در نقشه مورد بحث از شرقی ترین قسمت جبالیا شروع شده و تا غربی ترین قسمت شهر بیت لاهیه تا ساحل دریا امتداد می یابد.

از 5 اکتبر که ارتش اسرائیل حملات هوایی و همچنین حملات شدید زمینی و محاصره شمال غزه را آغاز کرد، با انفجار و بولدوزر منازل را در منطقه راهرو مورد نظر ویران کرد تا اشغال خود را در منطقه تقویت کند.

گمان می رود که کریدور مفالسیم برای اجرای آنچه به عنوان “طرح ژنرال ها” شناخته می شود، ایجاد شده است، که شامل مجبور کردن فلسطینی ها به مهاجرت از شمال غزه به منظور آماده سازی شهرک سازی برای اسرائیلی ها است.

هرچند ارتش اسرائیل اجرای طرح مورد بحث را تکذیب می کند، اما تحولات منطقه حاکی از آن است که «طرح ژنرال ها» مرحله به مرحله اجرا می شود.

در تحلیلی که در 11 نوامبر در هاآرتص توسط آموس هارل و یانیو کووویچ کارشناسان نظامی منتشر شد، «ارتش اسرائیل هرگونه ارتباطی با طرح ژنرال‌ها را که مورد انتقاد محافل بین‌المللی قرار گرفته است را رد می‌کند، اما در واقع بخش بزرگی از این طرح را اجرا می‌کند. آن.” عبارات استفاده شد.

گفته شده است که فلسطینیان در شمال غزه به سمت جنوب کریدور نتزاریم حرکت نکردند، بلکه «از شمال غزه به جنوب جبالیا و شاید حتی به اردوگاه آوارگان شاطی در شهر غزه تبعید شدند».

در این تحلیل تاکید شده است که ارتش اسرائیل علاوه بر وادار کردن مردم منطقه به مهاجرت، تخریب جدی منازل و زیرساخت‌ها را از شهر جبالیه به سمت شمال انجام داده است به نظر نمی‌رسد که مستقیماً با درگیری‌ها مرتبط باشد، این تغییرات تقریباً غیرقابل جبران است و در صورت امکان، سال‌ها طول می‌کشد تا فلسطینی‌ها آن‌ها را ترمیم کنند.» عبارات استفاده شد.

در این تحلیل آمده است: «حقایق میدانی نشان می‌دهد که ارتش اسرائیل در حال انجام عملیاتی برای تقسیم شمال نوار غزه به دو بخش است. در مرحله اول، نوار غزه در منطقه نهال اوز به دو بخش تقسیم شد. از طریق کریدور نتزاریم اکنون منطقه شمالی به دو منطقه تقسیم شده است. گفته شد.

کریدور نتزاریم

پس از حمله زمینی به نوار غزه در 27 اکتبر 2023، ارتش اشغالگر اسرائیل به منطقه ای که کریدور نتزاریم را تأسیس کرد، تهاجم زمینی کرد.

هدف اسرائیل از ایجاد کریدور جداکننده شهر غزه و بخش مرکزی منطقه، تقسیم نوار غزه به دو بخش، جداسازی آن با نیروی نظامی و جلوگیری از حرکت فلسطینیان بود.

در حالی که کریدور نتزاریم که از شرقی ترین نقطه غزه تا ساحل امتداد دارد، در ابتدای حمله زمینی ارتش رژیم صهیونیستی تقریباً 8 کیلومتر طول و چند صد متر عرض داشت، عرض این کریدور اخیراً به 7 کیلومتر افزایش یافته است.

در اخبار اخیر در مطبوعات اسرائیل در مورد گسترش کریدور نتزاریم، به احداث جاده ها، احداث مناطق نظامی، ایجاد سیستم های ارتباطی، اتصال خطوط آب و برق، ایجاد مراکز بازداشت و تسهیلات اقامتی برای اسرائیلی ها اشاره شده است. سربازان

این وضعیت نشان دهنده قصد اسرائیل برای ایجاد شهرک سازی در این منطقه در آینده است.

همچنین “دروازه 96” در کریدور نتزاریم وجود دارد که ارتش اسرائیل در ماه مارس آن را برای “اهداف بشردوستانه” باز کرد. تعداد بسیار محدودی کامیون کمک های بشردوستانه از این دروازه به شهر غزه تحویل داده شد.

یدیعوت آحارونوت گزارش داد: «راهروی نتزاریم از یک ابزار چانه‌زنی در مذاکرات، همانطور که در ابتدا شایعه شده بود، به یک منطقه اسرائیلی به طول 8 کیلومتر و عرض 7 کیلومتر، با مکان‌های دائمی مناسب و خیابانی با پرچم اسرائیل تبدیل شده است». بیانیه ها گنجانده شد.

بازدید بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از کریدور نتزاریم در 19 نوامبر به همراه یسرائیل کاتز وزیر دفاع، هرزی هالوی رئیس ستاد کل ارتش و رونن بار، رئیس آژانس اطلاعات داخلی شین بت (شاباک) نشان دهنده اهمیت داده شده به این منطقه است.

نتانیاهو در دیدار با سربازان اسرائیلی اشغالگر منطقه، بیانیه‌ای در اینجا صادر کرد و استدلال کرد که حماس پس از پایان حملات، غزه را «حکم نخواهد کرد».

کریدور فیلادلفیا

ارتش نسل کش اسرائیل اعلام کرد که در پایان ماه مه کنترل کریدور فیلادلفی، جایی که دروازه مرزی رفح، تنها دروازه مرزی نوار غزه به روی جهان، در آن قرار دارد، به دست گرفته است.

مطبوعات اسرائیلی نوشتند که ارتش اسرائیل از ابتدای اشغال کریدور فیلادلفی، عملیات توسعه و ساخت جاده ها، مناطق نظامی، نقاط دیده بانی و تأسیسات مختلف را انجام داده است.

اسرائیل برای گسترش کریدوری که 6 ماه است در اشغال آن است، تخریب های گسترده ای را در شهر رفح در جنوب غزه انجام داد.

کریدور فیلادلفی که 14 کیلومتر طول دارد، قبل از اشغال اسرائیل در کنترل حماس بود.

اسرائیل همچنان به اشغال این کریدور ادامه می دهد و مدعی است که «اسلحه از طریق شبکه تونلی عظیمی که در منطقه ساخته شده است به گروه های فلسطینی قاچاق می شود».

به دلیل امتناع نتانیاهو از خروج ارتش اسرائیل از کریدور فیلادلفی، که موضوع اختلاف در مذاکرات آتش بس بین اسرائیل و حماس بود، توافق مبادله اسرا و آتش بس حاصل نشد.

 


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا