جهان تا 10 سال دیگر نمی تواند با حجم زباله های پلاستیکی کنار بیاید
وزیر نروژی بند ریسمان آن بیث تاکید کرد که جهان در مدت 10 سال قادر به مدیریت بحران زباله های پلاستیکی نخواهد بود و بنابراین تولید پلاستیک باید کاهش یابد. در مذاکرات سازمان ملل در کره جنوبی این هفته، اختلافات جدی بین کشورها بر سر کاهش تولید برای مبارزه با آلودگی پلاستیکی وجود دارد.
وزیر توسعه بین المللی نروژ، آن بته توینریم تاکید کرد که جهان در ده سال آینده نمی تواند با حجم زباله های پلاستیکی مقابله کند، بنابراین کشورها باید تولید پلاستیک را محدود کنند. توینریم در بیانیه خود قبل از مذاکرات کاهش آلودگی پلاستیک سازمان ملل که این هفته در بوسان کره جنوبی برگزار می شود، خاطرنشان کرد که اختلاف نظر جدی بین کشورهای تولید کننده پلاستیک و سایر کشورها وجود دارد.
بند ریسمان آن بیث به نمایندگی از بیش از 60 کشور به رهبری نروژ و رواندا که “ائتلاف اهداف عالی” نامیده می شود، استدلال می کند که مبارزه با آلودگی پلاستیکی باید کل چرخه زندگی پلاستیک را از مرحله تولید پوشش دهد. با این حال، وی اظهار داشت که به دلیل مخالفت شدید کشورهای تولیدکننده نفت، «توافق کامل» در این مرحله امکان پذیر نخواهد بود.
یافته های جدید در مورد بحران بهداشت و محیط زیست
تحقیقات اخیر نشان داده است که میکروپلاستیک ها در جفت، شریان ها و بیضه های انسان یافت می شوند که می توانند با حملات قلبی، سکته مغزی و سایر مشکلات سلامتی مرتبط باشند. این وضعیت بار دیگر تهدیدات پلاستیک برای سلامت انسان، تنوع زیستی و اقلیم را در دستور کار قرار داد.
بند ریسمان آن بیث گفت: “جهان در حال حاضر بیش از هر زمان دیگری به رهبری و اخبار خوب نیاز دارد.”
اختلاف بر سر کاهش تولید
دو سال پیش، 175 کشور موافقت کردند که مذاکرات را برای یک توافق حقوقی که به کل چرخه زندگی پلاستیک ها می پردازد، باز کنند. با این حال، به دلیل اختلاف نظر در مورد کاهش حجم ۷۱۲ میلیارد دلاری صنعت پلاستیک، هیچ پیشرفتی در این فرآیند حاصل نمی شود.
“موفقیت بدون کاهش تولید ممکن نیست”
بند ریسمان آن بیث اظهار داشت که صرفاً افزایش بازیافت و مدیریت زباله کافی نیست و اگر تولید و مصرف پلاستیک کاهش نیابد، ظرف ده سال نمی توان با حجم پلاستیک مقابله کرد. کارشناسان پیش بینی می کنند که استفاده از پلاستیک تا سال 2060 سه برابر می شود و نیمی از زباله های پلاستیکی به محل های دفن زباله می روند.
پلاستیک های یکبار مصرف و مواد شیمیایی مضر هدف قرار گرفته اند
بیان شده است که می توان در سطح جهانی برای حذف تدریجی برخی از پلاستیک های یکبار مصرف و ممنوعیت مواد شیمیایی مضر در پلاستیک ها (به ویژه در بسته بندی مواد غذایی و اسباب بازی های کودکان) به اجماع رسید. با این حال، کشورهای تولیدکننده سوخت فسیلی مانند عربستان سعودی، روسیه و ایران کاهش تولید را رد کرده و معتقدند که تمرکز باید بر مدیریت پسماند باشد.
نقش آمریکا و چین ممکن است تعیین کننده باشد
ایالات متحده به عنوان یکی از رهبران جهانی در تولید پلاستیک اخیراً اعلام کرده است که ممکن است از محدودیت های تولید حمایت کند. با این حال، بازگشت دونالد ترامپ به ریاست جمهوری، پرسش هایی را درباره امکان سنجی این سیاست ها ایجاد می کند.
کارشناسان بیان کردند که رهبری چین میتواند نقش مهمی در مذاکرات داشته باشد و گفتند: «اگر چین اقدامی انجام دهد، شانس ما برای دستیابی به یک توافق مؤثر افزایش مییابد. او گفت: «اما در غیر این صورت، این روند بسیار دشوار خواهد بود.
مذاکرات سازمان ملل که در مبارزه با آلودگی پلاستیکی حیاتی است، در اول دسامبر به پایان می رسد. علیرغم شکاف بین کشورها، توینریم نگرش خوشبینانه ای نسبت به پایان یافتن روند موفقیت آمیز نشان داد و گفت: “امیدوارم و معتقدم که پیشرفت خواهیم کرد.”
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.