منشور جهانی سازمان ترک پذیرفته شد؛ آیا الفبای ترکیه تغییر می کند؟
تاریخ مشترک، ادبیات مشترک، فرهنگ مشترک... جهان ترک با سازمان کشورهای ترکیه قدرت خود را افزایش می دهد. رهبران کشورهای ترک ایده جهان ترکی مشترک را برای تقویت پیوندهای برادری و حفظ روحیه همبستگی اتخاذ کردند. پس منشور جهانی ترکیه چیست؟
جهان ترک از نظر تاریخ مشترک، جغرافیای مشترک، ادبیات مشترک، نقشه مشترک و الفبای مشترک گام های بسیار مهمی برمی دارد. گام جدید دیگری در جهت وحدت جهان ترک برداشته شد.
بنابراین، منشور جهانی ترکیه چیست و چه اهمیتی برای آینده وحدت ترکیه دارد؟ مدرس گروه تاریخ دانشگاه بایبورت Assoc. دکتر رامین سادیک و عضو هیئت علمی دانشگاه سیواس جمهوریت. دکتر مصطفی صفا چاکر به آیشه شیمشک از TRT Haber نظر داد.
هدف: تحکیم پیوندهای تاریخی، فرهنگی، زبانی و سنتی بر اساس هویت ترکی
منشور جهان ترک سند مهمی است که هدف آن تقویت همکاری بین کشورهای ترکیه است. این سند بر اساس تصمیمات و اسنادی که قبلاً در چارچوب TDT (موافقتنامه نخجوان و چشم انداز جهان ترک 2040) اتخاذ شده بود، تهیه شده است.
منشور جهان ترک بر تحکیم پیوندهای تاریخی، فرهنگی، زبانی و سنتی بر اساس هویت ترکی، گسترش دامنه همکاری های چند جانبه بین دولت های ترکیه و وفادار ماندن به اصول حقوق بین الملل تاکید دارد.
دولت های ترکیه زمانی قوی تر می شوند که با هم عمل کنند.
دانشیار دکتر رامین سادیک گفت که کشورهای ترکیه وقتی با هم باشند قدرت منطقه ای قوی تر، امن تر و صلح آمیزتر خواهند بود.
“کشورهای ترکیه به دلیل موقعیت مکانی خود در “قلب” جهان واقع شده اند. امپراتوری های ترکیه که در طول تاریخ در این “قلب” وحدت ایجاد کرده اند، بر جغرافیای وسیع جهان تسلط داشته اند. امروز، زمانی که ما در آن هستیم مستقیماً کشورهای ما با هم و نه جدا از هم در “قلب” عمل کنند.
هنگامی که دولت های ترکیه با هم عمل می کنند، به عنوان یک قدرت منطقه ای قوی تر، امن تر و صلح آمیز تر ظاهر می شوند. اگر اتحادیه تشکیل دهیم، میتوانیم به مؤثرترین، قدرتمندترین و امنترین اتحادیه جهان تبدیل شویم».
“شهادت انور پاشا در فلات ترکستان یک رویا نیست، بلکه بیان واقعیت است”
الفبای مشترکی که توسط سازمان کشورهای ترکیه پذیرفته شده است، یک پرچم متحد کننده به نمایندگی از سازمان، و همچنین اقتصاد، انرژی، دیاسپورا، فرهنگ و غیره ارائه می دهد. با تاکید بر اینکه با همکاری هایی که در زمینه های خود توسعه خواهد یافت، حتی قوی تر خواهد شد. دکتر مصطفی صفا چاکر گفت: “تمام تحولات از سال 2009 که اولین گام ها برداشته شد نشان می دهد که وحدت جهان ترک یک رویا نیست. شهادت غازی انور پاشا بدنام در برابر مسلسل های روسی در ترکستان. فلات یک رویا نیست، بلکه یکی از مختصرترین بیان واقعیت است.» این ارزیابی را انجام داد.
“اتحادیه ترک اکنون فرصت تحقق دارد”
دانشیار دکتر رامین سادیک همچنین گفت که تحقق اتحادیه ترکیه دیگر یک رویا نیست.
“از آنجایی که امکان همکاری سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی بین اعضای سازمان کشورهای ترک روز به روز افزایش می یابد، تبدیل این تعامل به اتحادیه دیگر یک رویا نیست. اتحادیه ترکیه که زمانی به عنوان یک رویا تلقی می شد در حال حاضر این فرصت وجود دارد که ارتباطات نزدیک بین کشورها، تقریباً در هر زمینه، به ما نشان دهد و ضروری است که اتحادیه ترکیه وجود داشته باشد، زیرا بهترین انتخاب این است که چنین تعامل سطح بالا بین کشورها را با وحدت تاج گذاری کنیم. خواهد بود.”
با تصویب این منشور، انتظار میرود که تحولات مهم بسیاری در جهان ترک اتفاق بیفتد: مقدمه سند ایده تقویت بیشتر همکاری بین دولتهای ترک و ترویج وحدت در زبان، اندیشه و عمل را مطرح میکند.
این اتحادیه که به یک زبان صحبت می کند، به یک دین معتقد است، گذشته مشترک دارد و عزم و اراده خود را برای ساختن آینده با هم نشان می دهد، با گذشت زمان معنا و اهمیت بیشتری پیدا می کند.
با امضای این سند، رهبران کشورهای ترک ایده اولویت دادن به پیوندهای برادری، حفظ روحیه همبستگی و جهان مشترک ترک را پذیرفتند. با این سند اصول جدیدی برای بهبود همکاری بین دولت ها و تقویت صلح در راستای اصول پذیرفته شده عمومی در حقوق بین الملل تعریف شد. علاوه بر این، این اصول را می توان با افتخار به عنوان الگوی همکاری ترکیه به جهان معرفی کرد.
آیا الفبای ترکیه تغییر می کند؟
این سند میراث فرهنگی مشترک، الفبای مشترک و زبان مشترک ترکی را به عنوان نقاط عطف مهم در روند همکاری آینده برای همکاری بین مردم ترک به رسمیت می شناسد.
سازمان کشورهای ترک نقش مهمی در اجرای این منشور بر عهده می گیرد. این سازمان با تقویت همکاری ها در راستای منافع مشترک کشورهای ترکیه، وظیفه خود را برای صدای جهان ترک در هر دو مقیاس منطقه ای و جهانی انجام خواهد داد.
تمامی سازمان های همکاری ترکیه در تحقق اهداف و وظایف مشخص شده در منشور مشارکت فعال خواهند داشت و فعالیت های خود را از طریق کمیته هماهنگی هماهنگ خواهند کرد.
“وحدت در زبان، در اندیشه، در کار”
رشد و تقویتی که ترکیه می تواند در قرن ترکیه به دست آورد، می تواند همکاری بین کشورهای ترکیه را به سطح بالاتری برساند و سازمان کشورهای ترکیه را به یک اتحادیه سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی تبدیل کند. از این رو ترکیه به مسئولیت خود در این زمینه واقف است و سال هاست با این آگاهی گام برمی دارد.»
دانشیار دکتر رامین سادیک
دانشیار دکتر مصطفی صفا چاکر تاکید کرد که مواضع شجاعانه رئیس جمهور اردوغان سرمشقی برای همه خواهد بود.
مواضع شجاعانه کشور ما به ویژه در قبال فلسطین با الگوبرداری از آقای رجب طیب اردوغان، سرمشقی برای همه خواهد بود. اتحاد در زبان، اندیشه و کار امروز پر جنب و جوش شده است.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
شما باید داخل شوید برای نوشتن دیدگاه.