جهان
موضوعات داغ

دادستان دیوان کیفری بین المللی خواستار صدور حکم بازداشت برای رئیس رژیم نظامی میانمار شد

دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی از قضات خواست تا حکم بازداشت رئیس رژیم نظامی میانمار را به دلیل جنایات ارتکابی علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور صادر کنند.

دادستان ارشد دیوان کیفری بین‌المللی روز چهارشنبه از قضات خواست تا حکم بازداشت رئیس رژیم نظامی میانمار را به دلیل جنایات ارتکابی علیه اقلیت مسلمان روهینگیا در این کشور صادر کنند.

ژنرال ارشد مین آنگ هلائینگ که در سال 2021 با کودتا از رهبر منتخب آنگ سان سوچی قدرت گرفت، به دلیل اخراج و آزار روهینگیا به جنایت علیه بشریت متهم شده است.

نزدیک به یک میلیون نفر برای فرار از آنچه که کمپین پاکسازی قومی شامل تجاوزهای دسته جمعی، کشتار و آتش زدن خانه ها نامیده می شود، به بنگلادش همسایه مجبور شدند.

کریم خان، دادستان ارشد دادگاه، از اردوگاه پناهجویان در بنگلادش، در بیانیه‌ای گفت که قصد دارد به زودی ضمانت‌های بیشتری را برای رهبران میانمار درخواست کند.

با انجام این کار، ما همراه با همه شرکای خود نشان خواهیم داد که روهینگیا فراموش نشده اند. این وکیل بریتانیایی گفت که آنها، مانند همه مردم در سراسر جهان، از حمایت قانونی برخوردارند.

این اتهامات ناشی از کمپین ضد شورشی است که ارتش میانمار در اوت 2017 در پاسخ به حمله شورشیان آغاز کرد. گفته می شود که هلینگ، که ریاست سرویس دفاعی میانمار را بر عهده دارد، نیروهای مسلح میانمار موسوم به تاتمادو و همچنین پلیس ملی را برای حمله به غیرنظامیان روهینگیا هدایت کرده است.

خان در بنگلادش بود و با اعضای آواره روهینگیا دیدار کرد. حدود یک میلیون نفر از مسلمانان روهینگیا به عنوان پناهنده از میانمار در بنگلادش زندگی می کنند، از جمله حدود 740000 نفر که در سال 2017 گریختند.

روهینگیاها در میانمار با اکثریت بودایی با تبعیض گسترده روبرو هستند که اکثر آنها از داشتن شهروندی محروم هستند. دولت میانمار از به رسمیت شناختن روهینگیاها به عنوان یکی از 135 اقلیت قومی قانونی کشور خودداری می کند و در عوض آنها را بنگالی می نامد، با این مفهوم که سرزمین مادری آنها در بنگلادش است و آنها به طور غیرقانونی در میانمار ساکن شده اند.

گروه های حقوق بشر از تصمیم برای صدور حکم استقبال کردند. وضعیت وخیم روهینگیا کمتر مورد توجه قرار گرفته است زیرا درگیری ها در اوکراین و غزه به تیتر اخبار تبدیل شده است. «تصمیم دادستان دیوان بین‌المللی کیفری برای صدور حکم قضایی علیه جنرال مین آنگ هلینگ در بحبوحه جنایات مجدد علیه غیرنظامیان روهینگیا است که بازتاب آنهایی است که هفت سال پیش متحمل شدند. ماریا النا ویگنولی، مشاور عالی قضایی بین‌المللی در دیده‌بان حقوق بشر، گفت: اقدام دیوان کیفری بین‌المللی گام مهمی در جهت شکستن چرخه سوء استفاده و معافیت از مجازات است.

زین مار آنگ، وزیر امور خارجه دولت وحدت ملی مخالف میانمار، که توسط قانونگذاران منتخب که از تصدی کرسی های خود در سال 2021 منع شده بودند، در روز X گفت که قضات دیوان بین المللی کیفری باید “به سرعت حکم را صادر کنند” و دولت ها باید “عمل کنند و این حکم را اجرا کنند تا از آن حمایت شود.” عدالت و حقوق بین الملل.» او پست کرد که اقدام دادگاه بین المللی کیفری “نماینده یک لحظه حساس در تاریخ میانمار است.”

سخنگوی رژیم نظامی، بلافاصله به درخواست ها برای اظهار نظر پاسخ نداد.

درخواست خان اکنون به هیئتی متشکل از سه قاضی می رسد که شواهد ارائه شده را ارزیابی کرده و تعیین می کنند که آیا باید حکم صادر شود یا خیر. هیچ مهلتی برای تصمیم گیری وجود ندارد. درخواست حکم دستگیری ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در سال 2023 کمتر از سه هفته طول کشید، اما بیش از شش ماه پس از درخواست خان، قضات حکم‌هایی را برای بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، وزیر دفاع سابق وی و رئیس نظامی حماس صادر کردند.

میانمار متعلق به دادگاه جهانی نیست، اما بنگلادش به دادگاه جهانی تعلق دارد. در سال 2018، قضات دادگاه حکم دادند که دادستان می تواند به جرایمی که در قلمرو یک کشور عضو “تکمیل” شده اند، مانند اخراج اجباری، رسیدگی کند.

در سال 2019، فاتو بنسودا، سلف خان، رسماً درخواست کرد که تحقیقات در مورد این وضعیت آغاز شود و قضات برای تحقیقات در مورد “هر جنایت، از جمله هر جنایت آینده” که حداقل بخشی از آن در بنگلادش یا سایر کشورهای عضو دادگاه انجام شده و مرتبط با روهینگیا

این اقدام راه را برای خان هموار کرد تا جنایاتی را فراتر از اجبار مردان، زنان و کودکان در مرزها و ورود به اردوگاه‌های پناهندگان دنبال کند.

این درخواست چند روز پس از آن صورت می گیرد که یک گروه شورشی قدرتمند یک شهر تجاری کلیدی در شمال شرقی میانمار در مرز چین را تصرف کرد و کنترل یک مرکز سودآور معدن خاکی کمیاب را در یک شکست دیگر برای دولت تحت رهبری ارتش به دست گرفت.

ارتش در فوریه 2021 قدرت را از دولت آنگ سان سوچی گرفت و باعث تشدید درگیری با شبه نظامیان مسلح با سابقه سازماندهی شده توسط گروه های اقلیت قومی میانمار در مناطق مرزی آن شد که دهه ها برای خودمختاری بیشتر تلاش کرده اند.

در سال 2022، دادگاه بین‌المللی دادگستری، عالی‌ترین دادگاه سازمان ملل، پرونده جداگانه‌ای علیه میانمار مطرح کرد که توسط گامبیا مطرح شد و مدعی شد که این کشور آسیای جنوب شرقی مسئول نسل‌کشی علیه روهینگیا است. پنج کشور اروپایی و کانادا از دادگاه خواسته اند تا از گامبیا در این روند حمایت کند.


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا