جهان
موضوعات داغ

سازمان ملل: ارسال کمک از طریق گذرگاه اصلی غزه را متوقف می‌کنم زیرا این مسیر بسیار خطرناک است

آژانس پناهندگان فلسطینی سازمان ملل متحد می گوید به دلیل تهدید باندهای مسلحی که کاروان های اخیر را غارت کرده اند، ارسال کمک از طریق گذرگاه اصلی محموله به غزه را متوقف می کند.

آژانس آوارگان فلسطینی سازمان ملل روز یکشنبه اعلام کرد به دلیل تهدید باندهای مسلحی که کاروان های اخیر را غارت کرده اند، ارسال کمک از طریق گذرگاه اصلی محموله به غزه را متوقف می کند.

این تصمیم می‌تواند بحران انسانی در غزه را بدتر کند، زیرا زمستان سرد و بارانی فرا می‌رسد و صدها هزار نفر در کمپ‌های چادری محقر و متکی به کمک‌های غذایی بین‌المللی زندگی می‌کنند. کارشناسان قبلاً درباره قحطی در شمال این منطقه هشدار داده بودند که نیروهای اسرائیلی از اوایل اکتبر تقریباً به طور کامل آن را منزوی کرده اند.

فیلیپ لازارینی، رئیس UNRWA، ارائه دهنده اصلی کمک در غزه، گفت که مسیر منتهی به گذرگاه کرم شالوم از اسرائیل در سمت غزه بسیار خطرناک است. مردان مسلح در اواسط نوامبر نزدیک به 100 کامیون را که در این مسیر حرکت می کردند غارت کردند و او گفت که باندها یک محموله کوچکتر را روز شنبه سرقت کردند.

حملات اسرائیل حداقل شش نفر از جمله کودکان را کشته است
مقامات پزشکی روز یکشنبه گفتند که حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه حداقل شش نفر را در طول شب کشته شدند، از جمله دو کودک خردسال که در چادری که خانواده آنها در آن پناه گرفته بودند جان خود را از دست دادند.

به گفته بیمارستان ناصر در مجاورت، اعتصاب در منطقه مواسی، یک کمپ خیمه ای گسترده که صدها هزار آواره را در خود جای داده است، همچنین مادر و خواهر و برادر آنها را زخمی کرد. خبرنگار آسوشیتدپرس در بیمارستان اجساد را دید.

بر اساس گزارشات بیمارستانی، یک حمله جداگانه در شهر جنوبی رفح، در مرز با مصر، چهار مرد را کشت.

ارتش اسراییل اعلام کرد که از حمله به این دو نقطه اطلاعی ندارد. اسرائیل می‌گوید که فقط شبه‌نظامیان را هدف قرار می‌دهد و سعی می‌کند از آسیب رساندن به غیرنظامیان جلوگیری کند، اما حملات روزانه‌اش در غزه اغلب باعث مرگ زنان و کودکان می‌شود.

در یک رویداد جداگانه، پرتابه ای که توسط شورشیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن شلیک شد، آژیرهای حمله هوایی را در مرکز اسرائیل به صدا درآورد. ارتش اسرائیل گفته است که این موشک را قبل از ورود به خاک اسرائیل رهگیری کرده است.

وزیر دفاع سابق اسرائیل را به جنایات جنگی متهم کرد
یک ژنرال ارشد سابق و وزیر دفاع اسرائیل، دولت را به پاکسازی قومی در شمال غزه متهم کرده است، جایی که نیروهای اسرائیلی از اوایل اکتبر آخرین یک سری حملات را علیه حماس انجام داده اند.

ارتش شهرهای شمالی بیت حانون و بیت لاهیه و کمپ آوارگان جبالیا را محاصره کرده است و تقریباً به هیچ کمک بشردوستانه اجازه ورود نداده است. ده ها هزار نفر فرار کرده اند، در حالی که سازمان ملل تخمین می زند تا 75000 نفر باقی مانده اند و کارشناسان درباره قحطی هشدار داده اند.

موشه یالون، که قبل از استعفا در سال 2016 به عنوان وزیر دفاع در زمان بنیامین نتانیاهو خدمت می کرد و به عنوان منتقد سرسخت نخست وزیر ظاهر شد، گفت که دولت راست افراطی فعلی مصمم به “اشغال، الحاق، پاکسازی قومی” است.

او که روز شنبه توسط یک مصاحبه با یک خبرگزاری محلی تحت فشار قرار گرفت، گفت: «بیت لاهیه وجود ندارد. نه بیت هانون. (آنها) اکنون در جبلیه فعالیت می کنند و در واقع قلمرو اعراب را پاکسازی می کنند.»

یالون روز یکشنبه در مصاحبه با رادیو اسرائیل این اظهارات را دوچندان کرد و گفت: «جنایت جنگی در اینجا انجام می‌شود».

حزب لیکود نتانیاهو از اظهارات قبلی وی انتقاد کرد و او را به “اظهارات نادرست” متهم کرد که “جایزه ای برای دادگاه کیفری بین المللی و اردوگاه منفور از اسرائیل” است.

دادگاه کیفری بین‌المللی حکم بازداشت نتانیاهو، وزیر دفاع سابق، یوآو گالانت، و یکی از فرماندهان حماس را صادر کرده و آنها را به جنایت علیه بشریت متهم کرده است. دادگاه بین المللی دادگستری در حال بررسی اتهامات نسل کشی علیه اسرائیل است.

اسرائیل این اتهامات را رد می‌کند و می‌گوید که هر دو دادگاه علیه آن مغرضانه هستند.

با وجود آتش بس با حزب الله، پایانی برای جنگ غزه متصور نیست
جنگ در غزه زمانی آغاز شد که شبه نظامیان تحت رهبری حماس در 7 اکتبر 2023 به جنوب اسرائیل یورش بردند و حدود 1200 نفر را که اکثراً غیرنظامی بودند کشتند و حدود 250 نفر را گروگان گرفتند. حدود 100 اسیر هنوز در داخل غزه نگهداری می شوند که گفته می شود حدود دو سوم آنها زنده هستند.

به گفته وزارت بهداشت غزه، که تعداد کشته‌شدگان جنگجویان را مشخص نکرده است، حملات تلافی جویانه اسرائیل بیش از 44000 فلسطینی را کشته است که بیش از نیمی از آنها زن و کودک بودند. اسرائیل می گوید بیش از 17000 شبه نظامی را بدون ارائه مدرک کشته است.

جنگ مناطق وسیعی از مناطق ساحلی را ویران کرده و 90 درصد از جمعیت 2.3 میلیونی را اغلب چندین بار آواره کرده است. صدها هزار نفر در چادرهای محقری جمع شده اند، جایی که با شروع زمستان سرد و مرطوب، شرایط بدتر شده است.

اسرائیل هفته گذشته به آتش بسی با شبه نظامیان حزب الله لبنان دست یافت که تا حد زیادی آن را برقرار کرده بود، اما این توافق با میانجیگری ایالات متحده و فرانسه به جنگ جاری در غزه توجهی نکرد. ایران – که از حزب‌الله حمایت می‌کند

حماس، حوثی ها و گروه های مسلح در سوریه و عراق – در سال جاری دو بار با اسرائیل تبادل آتش کرده است.

ایالات متحده، قطر و مصر بیشتر سال گذشته را صرف میانجی‌گری برای برقراری آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های باقی‌مانده کرده‌اند، اما این تلاش‌ها با رد درخواست حماس برای خروج کامل از این منطقه متوقف شد. دولت بایدن گفته است که فشار دیگری برای دستیابی به توافق در هفته های آخر ریاست جمهوری خود انجام خواهد داد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، بدون اشاره به چگونگی پایان دادن به جنگ‌ها در خاورمیانه قول داده است. او در دوره قبلی خود مدافع سرسخت اسرائیل و سیاست های آن در قبال فلسطینی ها بود.


بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

دکمه بازگشت به بالا