حداقل 11 نفر در اثر طوفان چیدو خسارات ویرانگری در قلمرو مایوت فرانسه کشته شدند
وزارت کشور فرانسه میگوید در پی طوفان چیدو در منطقه مایوت فرانسه در اقیانوس هند، دستکم ۱۱ نفر جان خود را از دست دادند.
وزارت کشور فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که در پی طوفان چیدو خسارات ویرانگر در قلمرو فرانسوی مایوت در اقیانوس هند حداقل 11 نفر جان خود را از دست دادند.
طوفان شدید استوایی اکنون به سواحل شرقی آفریقا رسیده است، جایی که آژانسهای امدادی درباره تلفات بیشتر و خسارات شدید در شمال موزامبیک هشدار میدهند.
وزارت کشور فرانسه اعلام کرد که بهدلیل نگرانی از افزایش تعداد کشتهشدگان، دستیابی به آمار دقیق کشتهشدگان و مجروحان در مایوت دشوار است. یک بیمارستان در مایوت گزارش داد که وضعیت 9 نفر وخیم و 246 نفر دیگر زخمی شده اند.
طوفان استوایی در جنوب شرقی اقیانوس هند وزید و جزایر مجاور کومور و ماداگاسکار را نیز تحت تأثیر قرار داد. مقامات گفتند که مایوت مستقیماً در مسیر طوفان قرار داشت و در روز شنبه آسیب زیادی دید. بخشدار مایوت گفت که این بدترین طوفان در ۹۰ سال گذشته به مایوت بوده است.
برونو رتالو، وزیر کشور فرانسه شنبه شب پس از یک جلسه اضطراری در پاریس گفت که بیم آن می رود که تعداد کشته شدگان در مایوت “بالا” باشد و جزیره تا حد زیادی ویران شده باشد.
فرانسوا بایرو، نخست وزیر، که روز جمعه به قدرت رسید، گفت که زیرساخت های عمومی در مایوت به شدت آسیب دیده یا ویران شده است، از جمله بیمارستان اصلی و فرودگاه. او گفت بسیاری از مردمی که در کلبه های ناامن در مناطق زاغه نشین زندگی می کنند با خطرات بسیار جدی مواجه شده اند.
بر اساس گزارش سرویس هواشناسی فرانسه، چیدو بادهایی با سرعت بیش از 220 کیلومتر در ساعت (136 مایل در ساعت) به ارمغان آورد و آن را تبدیل به طوفان دسته 4، دومین طوفان قوی در مقیاس کرد.
مایوت کمی بیش از 300000 نفر جمعیت دارد که در دو جزیره اصلی در حدود 800 کیلومتری (500 مایل) از ساحل شرقی آفریقا پراکنده شده است. این فقیرترین جزیره فرانسه و فقیرترین قلمرو اتحادیه اروپا است. در برخی قسمتها، کل محلهها مسطح شدند، در حالی که ساکنان محلی گزارش دادند که بسیاری از درختان ریشه کن شده و قایقها واژگون یا غرق شدهاند.
وزارت کشور فرانسه گفت 1600 افسر پلیس و ژاندارمری برای “کمک به مردم و جلوگیری از غارت احتمالی” مستقر شده اند.
حدود 110 امدادگر و آتش نشان از فرانسه و منطقه نزدیک رییونیون در مایوت مستقر شده اند و قرار بود 140 نیروی کمکی اضافی در روز یکشنبه اعزام شوند. تدارکات به سرعت به هواپیماها و کشتیهای نظامی وارد میشد.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه گفت که از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد، در حالی که پاپ فرانسیس در سفر یکشنبه خود به جزیره کورس فرانسه در دریای مدیترانه، برای قربانیان طوفان دعا کرد.
چیدو به مسیر شرقی خود ادامه داد و بامداد یکشنبه به موزامبیک در سرزمین اصلی آفریقا رسید، جایی که مقامات اورژانس هشدار داده بودند که ممکن است 2.5 میلیون نفر در دو استان شمالی، کابو دلگادو و نامپولا، تحت تاثیر قرار بگیرند. مالاوی و زیمبابوه محصور در خشکی نیز در حال آماده شدن برای تحت تاثیر قرار گرفتن هستند و هر دو کشور هشدار داده اند که ممکن است مجبور شوند مردم را از مناطق کم ارتفاع به دلیل سیل تخلیه کنند.
در موزامبیک، صندوق کودکان سازمان ملل متحد گفت که استان کابو دلگادو، محل زندگی حدود 2 میلیون نفر، به شدت آسیب دیده است.
یونیسف گفت: «بسیاری از خانهها، مدارس و تأسیسات بهداشتی به طور جزئی یا کامل تخریب شدهاند و ما در حال همکاری نزدیک با دولت برای اطمینان از تداوم خدمات اساسی اساسی هستیم». در حالی که ما هر کاری از دستمان بر میآید انجام میدهیم، نیاز فوری به حمایت بیشتر است.»
گای تیلور، سخنگوی یونیسف موزامبیک، در ویدئویی که توسط این گروه از پایتخت منطقه ای کابو دلگادو ارسال شده است، گفت که در کنار تأثیر فوری طوفان، اکنون جوامع با چشم انداز قطع دسترسی به مدارس و مراکز بهداشتی برای هفته ها مواجه هستند.
از دسامبر تا مارس فصل طوفان در جنوب شرقی اقیانوس هند است و جنوب آفریقا در سالهای اخیر توسط یک سری طوفانهای قوی تحت تاثیر قرار گرفته است. طوفان Idai در سال 2019 بیش از 1300 نفر را در موزامبیک، مالاوی و زیمبابوه کشت. طوفان فردی سال گذشته بیش از 1000 کشته در چندین کشور برجای گذاشت.
طوفانها خطر سیل و رانش زمین را به همراه دارند، اما حوضچههای راکد آب نیز ممکن است بعداً باعث شیوع بیماریهای ناشی از آب و همچنین تب دنگی و مالاریا شوند.
مطالعات نشان می دهد که طوفان ها به دلیل تغییرات آب و هوایی بدتر می شوند. آنها می توانند کشورهای فقیر در جنوب آفریقا را ترک کنند، که مقدار ناچیزی در گرم شدن کره زمین نقش دارند و مجبور به مقابله با بحران های انسانی بزرگ شوند و بر درخواست آنها برای کمک بیشتر از کشورهای ثروتمند برای مقابله با تأثیرات تغییرات آب و هوایی تأکید کند.
بیشتر از خبرگزاری کوکچه کشف کنید
Subscribe to get the latest posts sent to your email.