افغانستاناقتصادجهانحقوق بشر

کمک‌های میلیاردی به طالبان: بحران بزرگ انسانی یا قمار سیاسی؟

تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا، می‌گوید که با وجود تعلیق کمک‌های خارجی، هفته‌ای بیش از ۴۰ میلیون دلار از پول مالیات‌دهندگان امریکایی به طالبان ارسال می‌شود.

تیم بورچت، عضو مجلس نمایندگان امریکا، در اظهاراتی به رسانه برایتبارت نیوز گفت که هر هفته بیش از ۴۰ میلیون دلار پول مالیات‌دهندگان امریکایی به گروه طالبان ارسال می‌شود.

وی افزود که این مبلغ هنوز به رغم تعلیق کمک‌های خارجی به افغانستان در حال ارسال است و طالبان به طور مستقیم این کمک‌ها را دریافت می‌کند.

پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان، دولت بایدن بیش از سه میلیارد دلار به افغانستان تحت کنترل طالبان کمک کرده است.

این کمک‌ها به منظور کاهش بحران انسانی ناشی از خروج نیروهای امریکایی صورت گرفته و مقامات دولت بایدن اعلام کرده‌اند که این کمک‌ها عمدتاً از طریق سازمان ملل و نهادهای مرتبط به مصرف می‌رسد.

با این حال، گزارش‌ها حاکی از آن است که طالبان با نفوذ به سازمان‌های غیردولتی وابسته به سازمان ملل، به مقدار قابل توجهی از این کمک‌های بشردوستانه دسترسی پیدا کرده‌اند.

همچنین، طالبان به نهادهای کمک‌رسان فشار وارد می‌کنند که اعضای خانواده‌های آنان تحت پوشش کمک‌های جهانی قرار گیرند.

بورچت در ماه جدی امسال لایحه‌ای را به مجلس نمایندگان امریکا ارائه کرده است که جلوگیری از ارسال پول به طالبان را هدف قرار می‌دهد. این لایحه از دولت امریکا خواسته است تا گزارشی درباره برنامه کمک نقدی به افغانستان و چگونگی جلوگیری از دسترسی طالبان به این کمک‌ها ارائه دهد.

همچنین، بر گزارش‌دهی از صندوق امانی افغانستان و بانک مرکزی تحت کنترل طالبان تأکید می‌کند.

بورچت همچنین اظهار داشت که کارهای زیادی بر روی این لایحه انجام شده و او به دنبال ارائه آن در هر دو مجلس کانگرس است. این لایحه وزارت امور خارجه امریکا را ملزم می‌کند تا سیاستی برای مخالفت با هرگونه کمک خارجی به طالبان تدوین و اجرا کند.

این موضوع نشان‌دهنده چالش‌های پیچیده در سیاست‌های خارجی و انسانی امریکا پس از خروج از افغانستان و معضلات مربوط به حمایت از گروه‌هایی مانند طالبان است.

دکمه بازگشت به بالا