آموزشافغانستانجهانحقوق بشر
موضوعات داغ

نماینده ایران در سازمان ملل: محدودیت‌های طالبان بر زنان هیچ مبنای شرعی ندارند

امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل، در نشست شورای امنیت درباره افغانستان، محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران را غیرشرعی دانست و تأکید کرد که این اقدامات با فرهنگ افغانستان نیز در تضاد است. او همچنین وضعیت امنیتی و انسانی افغانستان را «وخیم» توصیف کرد.

امیر سعید ایروانی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل، روز دوشنبه (۲۰ حوت) در نشست شورای امنیت درباره افغانستان، محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران را محکوم کرد و گفت که این اقدامات هیچ مبنای شرعی در اسلام ندارند و در تضاد با سنت‌های فرهنگی افغانستان هستند.

او از طالبان خواست که این تصمیمات را بازنگری کرده و گام‌های فوری برای احیای حقوق زنان و دختران افغان بردارند.

ایروانی همچنین وضعیت امنیتی افغانستان را «متزلزل» خواند و گفت که تهدید ناشی از گروه‌های تروریستی، به‌ویژه شاخه خراسان داعش، تنها محدود به افغانستان نیست بلکه امنیت منطقه و جهان را نیز به خطر انداخته است. او تأکید کرد که طالبان باید به تعهدات بین‌المللی افغانستان در مبارزه با تروریسم پایبند باشد و آن را در اولویت قرار دهد.

نگرانی از بحران انسانی و مداخله طالبان در کمک‌های بشردوستانه
نماینده ایران با اشاره به بحران انسانی شدید در افغانستان گفت که این کشور با یکی از «وخیم‌ترین بحران‌های انسانی» جهان روبه‌رو است. او از مقامات طالبان خواست که از مداخله در برنامه‌های بشردوستانه خودداری کنند تا کمک‌های بین‌المللی بدون مانع به نیازمندان برسند.

درخواست برای آزادسازی دارایی‌های منجمد شده افغانستان
ایروانی در سخنرانی خود همچنین بر آزادسازی بدون قید و شرط دارایی‌های منجمد شده بانک مرکزی افغانستان تأکید کرد و گفت که این اقدام برای بهبود وضعیت اقتصادی افغانستان ضروری است.

وضعیت مهاجران افغان در ایران
او همچنین درباره وضعیت مهاجران افغان در ایران گفت که مهاجران قانونی با «هیچ‌گونه محدودیتی» مواجه نیستند و اعلام کرد که کنسولگری‌های ایران در افغانستان روزانه پنج هزار ویزا برای شهروندان افغان صادر می‌کنند.

نشست شورای امنیت سازمان ملل درباره افغانستان روز گذشته (۲۰ حوت) در نیویارک برگزار شد و نمایندگان کشورهای مختلف در مورد وضعیت امنیتی، انسانی و حقوق بشری در افغانستان اظهارنظر کردند.

دکمه بازگشت به بالا