هیات پناهندگان نروژ: کاهش کمکهای بینالمللی بحران انسانی در افغانستان را تشدید کرده است
سوزی وان میگن، رییس موقت هیات نروژ برای پناهندگان در افغانستان، اعلام کرد که کاهش کمکهای آمریکا و دیگر کشورهای اروپایی به افغانستان، اثرات منفی شدیدی بر روند کمکرسانی به جمعیتهای نیازمند در این کشور داشته است.

در گفتوگویی تلویزیونی با طلوع نیوز، سوزی وان میگن بر لزوم تأمین حقوق مهاجران افغان از سوی کشورهای میزبان و یافتن راهحلهای مناسب برای بحران مهاجرت تأکید کرد. او به رقم ۴۰ درصدی کمکهای بشری قبلی آمریکا به افغانستان اشاره کرد و گفت که کاهش این کمکها تأثیر مستقیمی بر فعالیتهای نهادهای امدادرسان گذاشته است.
وان میگن اعلام کرد که کشورهای اروپایی مانند سوئیس، بلژیک، هلند و بریتانیا نیز کمکهای اقتصادی خود را به افغانستان کاهش دادهاند که این روند منجر به رها شدن بسیاری از جوامع افغان شده است.
هیات نروژ برای پناهندگان خواستار همکاری بینالمللی برای تامین حقوق و حمایت از مهاجران افغان شده است. سوزی وان میگن همچنین از گفتگوهای جاری با مقامهای پاکستانی برای یافتن راهحلهای مناسب جهت رسیدگی به مسائل مهاجران خبر داد.
بیش از شش میلیون تن از مردم افغانستان به دلیل دههها جنگ و بحرانهای اقتصادی از مناطق اصلی خود آواره شدهاند. یان اگلند، رئیس کل هیات پناهندگان نروژ، نیز هشدار داده که تعلیق کمکهای بشردوستانه، تهدیدی جدی برای بقای زنان و دختران افغان در شرایط فقر و بحران کنونی است.
هیات نروژ برای پناهندگان بیش از دو دهه در افغانستان فعالیت داشته و سال گذشته به بیش از ۲۵۰هزار نفر کمک رسانده است. با توجه به کاهش حمایتهای بینالمللی، وضعیت انسانی در افغانستان به شدت بحرانیتر شده و نیازمند توجه فوری جهانی است.
کاهش کمکهای بینالمللی به افغانستان بر روی توانایی نهادهای امدادرسان برای حمایت از جمعیتهای نیازمند تأثیر منفی گذاشته است. این وضعیت نیازمند بسیج منابع و همکاری جامعه جهانی برای جلوگیری از تشدید بحران انسانی در افغانستان است.