جهاننگاه‌ها

آیا درگیری اسرائیل و فلسطین به منطقه گسترش خواهد یافت؟ چه کسی می تواند درگیر شود؟

آیا حوادث پس از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی حماس، گردان های عزالدین قسام، علیه اسرائیل آغاز شد، می تواند شعله ور یک جنگ منطقه ای باشد که شامل فلسطین، لبنان و سوریه می شود؟

با ادامه حملات اسرائیل به غزه، خطر گسترش درگیری ها به کشورهای منطقه افزایش می یابد. حزب الله لبنان و گروه های مورد حمایت ایران در سوریه ممکن است در صورت حمله زمینی در درگیری دخالت کنند.

این سوال یکی از موضوعاتی است که اخیراً در مورد آن صحبت شده است. بنابراین، کدام بازیگران ممکن است درگیر درگیری باشند؟ قدرت این بازیگران چیست؟

بیایید با هم به جزئیات نگاه کنیم.

در حال حاضر اسرائیل با هدف نابودی کامل حماس حملاتی را در غزه انجام می دهد. با این حال، شهرک های غیرنظامی و بیمارستان ها نیز بمباران می شوند. به طوری که تعداد افرادی که در حملات اسرائیل جان خود را از دست دادند از مرز 2 هزار نفر گذشت.

از سوی دیگر، دولت تل آویو خواهان تخلیه بخش شمالی شهر غزه است. ارتش اسرائیل مکررا با ساکنان منطقه تماس می گیرد و از آنها می خواهد که به جنوب بروند. این بدان معناست که بیش از یک میلیون نفر باید خانه های خود را ترک کنند.

این بزرگترین نشانه این است که ارتش اسرائیل برای حمله زمینی بزرگ آماده می شود. کارشناسان بیان می کنند که افراد زیادی در یک حمله احتمالی زمینی جان خود را از دست خواهند داد.

این وضعیت احتمال دخالت سایر بازیگران منطقه ای در درگیری ها را تقویت می کند.

ابتدا از غزه شروع کنیم. اگرچه حماس در خط مقدم قرار دارد، اما سایر گروه های مسلح فلسطینی نیز در این شهر فعال هستند.

گردان های عزالدین قسام (حماس):

حماس مخفف نام عربی جنبش مقاومت اسلامی است. این سازمان تحت رهبری شیخ احمد یاسین در اولین انتفاضه فلسطینی که علیه اسرائیل در سال 1987 آغاز شد، تأسیس شد.

این جنبش با پیروزی در انتخابات پارلمانی در سال 2006 به شهرت رسید. اما اسرائیل بلافاصله پس از انتخابات شروع به محاصره نوار غزه کرد.

غزه از سال 2007 تحت کنترل حماس است.

نام سازمان مسلحی که حماس برای مقابله با حملات اسرائیل تأسیس کرد، گردان های عزت الدین القسام است. نام خود را از عزت الدین الکسام گرفته است که اصالتاً اهل سوریه بود و در سال 1935 در حین مقاومت در برابر استعمار انگلیس به شهادت رسید.

گردان های قسام که در سال 1992 تحت رهبری حماس برای مقاومت در برابر اشغالگری اسرائیل تأسیس شد، به یکی از مؤثرترین گروه های مسلح در سال های بعد تبدیل شد.

گردان‌های القسام که اعضای خارج از فلسطین را نمی‌پذیرند، با موشک‌های توسعه‌یافته و هواپیماهای بدون سرنشین خود برجسته هستند.

عزت الدین القسام نه تنها در جنگ علیه غزه در سال های 2008، 2012 و 2014 در برابر اسرائیل مقاومت کرد، بلکه خسارات زیادی به ارتش اسرائیل که دارای امکانات فناوری گسترده است، وارد کرد.

بیت المقدس (نهضت جهاد اسلامی):

القدس سریه وابسته به جنبش جهاد اسلامی به ویژه با «عملیات طلوع» که اسرائیل در سال گذشته آغاز کرد، به میدان آمد.

جنبشی که ادعا می شود نزدیک به ایران است در سال 1981 تأسیس شد. بنیانگذار این جنبش نویسنده و دکتر فتحی شیکاکی بود که در سال 1995 توسط سرویس اطلاعات خارجی اسرائیل موساد در مالت ترور شد.

اگرچه غزه مرکز است، اما جنبش جهاد اسلامی در کرانه باختری نیز حضور جدی دارد.

در کنار این دو جنبش قدرتمند، سازمان های مسلح اصلی در غزه عبارتند از:

– تیپ شهدای الاقصی
-نهضت صابر
– تیپ های ناصر صلاح الدین
-تیپ های ابوعلی مصطفی
-تیپ های مجاهدین
– تیپ های انصار

نهضت فتح

کرانه باختری، منطقه دیگری که فلسطینیان بدون تمامیت جغرافیایی عمدتاً در آن زندگی می کنند، میزبان سازمان های مسلح نیز می باشد. با این حال، این سازمان ها تاکنون مستقیماً در درگیری های غزه دخالت نداشته اند.

جنبش فتح در اواخر دهه 1950 و اوایل دهه 1960 تحت تأثیر حمله سه گانه مصر در سال 1956 تأسیس شد. این جنبش از سال 1965 مبارزه مسلحانه خود را آغاز کرد و با وجود محاصره کشورهای همسایه اسرائیل، به فعالیت های نظامی خود ادامه داد.

این جنبش که نماینده فلسطینیان در جهان بود و سال ها با اسرائیل مذاکره کرد، در سال های اخیر نفوذ خود را در عرصه نظامی از دست داده است.

آیا درگیری اسرائیل و فلسطین به منطقه گسترش خواهد یافت؟ چه کسی می تواند درگیر شود؟

حزب الله

تندترین اظهارات علیه حملات اسرائیل به غزه از حزب الله لبنان است. این سازمان با اظهارات مکرر خود هوشیاری در مرز را تایید می کند.

بیایید نگاهی دقیق‌تر به حزب‌الله بیندازیم، مهم‌ترین بازیگری که ممکن است درگیر درگیری باشد.

حزب الله یک بازیگر غیردولتی است که جنبش امل را ترک کرد و ایران را به عنوان مافوق مستقیم خود پذیرفت، قدرت خود را هم در لبنان و هم در سایر کشورهای منطقه احساس کرد، به یک بازیگر برجسته سیاسی در لبنان تبدیل شد و در نهایت مورد تحریم مستقیم قرار گرفت. ایالات متحده آمریکا. .

این سازمان اولین اقدام بزرگ خود را در اکتبر 1983 برگزار کرد.

این اقدام که باعث شناخته شدن حزب الله در داخل لبنان و منطقه شد، در مقر فرماندهی نظامیان آمریکایی و فرانسوی برگزار شد و 300 سرباز آمریکایی-فرانسوی جان خود را از دست دادند.

جنگ 2006 اسرائیل و حزب الله (جنگ ژوئیه)

اگرچه اسرائیل در سال 2000 عقب نشینی خود را از لبنان اعلام کرد، اما عدم عقب نشینی این رژیم از برخی مناطق مرزی پاسخ حزب الله به درخواست های داخل و خارج از لبنان مبنی بر کنار گذاشتن سلاح ها بود.

آیا درگیری اسرائیل و فلسطین به منطقه گسترش خواهد یافت؟ چه کسی می تواند درگیر شود؟

حزب الله در ژوئیه 2006 به اسرائیل حمله کرد. شبه نظامیان حزب الله که از مرز عبور کردند 3 سرباز اسرائیلی را کشتند و 2 نفر را گروگان گرفتند. پس از انهدام 1 تانک اسرائیلی و کشته شدن 5 سرباز دیگر در جریان عملیات متقابلی که توسط اسرائیل آغاز شد، حوادث بیشتر شد و درگیری هایی به نام “جنگ ژوئیه” آغاز شد.

در نتیجه حملات اسرائیل، زیرساخت های لبنان، از جمله پایتخت بیروت، تا حد زیادی فرو ریخت. در حالی که نزدیک به هزار شهروند لبنانی در این درگیری ها جان خود را از دست دادند، حدود 160 اسرائیلی نیز جان خود را از دست دادند. در حالی که 1 تا 2 سوم تلفات لبنان را غیرنظامیان تشکیل می دادند، 43 غیرنظامی اسرائیلی در نتیجه موشک های حزب الله جان خود را از دست دادند.

در نتیجه درگیری‌هایی که حدود یک ماه به طول انجامید، مشخص شد که حزب‌الله توانایی حمله به بسیاری از شهرهای اسرائیل را دارد که به وجهه «شکست‌ناپذیری» اسرائیل که در منطقه گسترده است آسیب زیادی وارد کرد.

علاوه بر این، اگرچه حزب الله پس از سال 2006 محبوبیت خود را هم در لبنان و هم در جغرافیای عربی افزایش داد، اما با مخالفت های جدی در داخل کشور به این دلیل که “لبنان را بار دیگر به سوی فاجعه می کشاند” مواجه شد.

ظرفیت نظامی حزب الله

حزب الله با قدرت موشکی که از ایران دریافت کرده یا در لبنان توسعه داده است، توجهات را به خود جلب می کند. رسانه ها و منابع امنیتی اسرائیل اغلب بر این قدرت سازمان تاکید می کنند و ادعا می کنند که تهدیدی برای آنها است.

پس حزب الله چه موشک هایی دارد و برد آنها چقدر است؟

در گزارشی که مرکز ارتباطات و تحقیقات انگلیس و اسرائیل تهیه کرده، قدرت موشکی حزب الله به تفصیل مورد بحث قرار گرفته است.

بر این اساس، حزب الله موشک هایی با برد 8 تا 500 کیلومتر دارد. این موشک ها قادرند فرودگاه ها، بنادر و پایگاه های نظامی مهم اسرائیل را هدف قرار دهند. حزب الله نیز این ادعاها را مکرر بیان می کند.

آیا درگیری اسرائیل و فلسطین به منطقه گسترش خواهد یافت؟ چه کسی می تواند درگیر شود؟

یکی دیگر از جنبه های ظرفیت نظامی حزب الله، نیروی انسانی آن است. خبرگزاری فارس ایران در گزارشی در سال 2016 نوشت که این سازمان 65 هزار سرباز داشت.

بر این اساس 21 هزار نفر از 65 هزار سرباز حرفه ای هستند.

آیا درگیری اسرائیل و فلسطین به منطقه گسترش خواهد یافت؟ چه کسی می تواند درگیر شود؟

به ویژه خودروهای نظامی اهدایی آمریکا به ارتش لبنان توسط حزب الله نیز استفاده می شود.

نیروهای تحت حمایت ایران

این سازمان ها که به ویژه در زمان جنگ داخلی سوریه به این منطقه آمدند، در اطراف بلندی های جولان که توسط اسرائیل اشغال شده است، مستقر هستند. دولت تل آویو در سال های اخیر با حملات هوایی مکرر به این نیروها ضربه زده است.

به خصوص خودروهای پشتیبانی لجستیکی که از ایران می‌آمدند، هم در فرودگاه و هم در جاده مورد حمله اسرائیل قرار گرفتند.

به دنبال افزایش حملات اسرائیل در غزه این روزها، مداخله سوریه محتمل به نظر می رسد.

ارتش اسرائیل پیش از این با بمباران فرودگاه های حلب و دمشق نشان داده است که این احتمال قوی است.

از سوی دیگر ظرفیت نظامی و حضور این نیروها در سوریه به وضوح مشخص نیست.

 

دکمه بازگشت به بالا