جهانعکس

بیانیه نگران کننده سازمان جهانی بهداشت: ویروس آبله میمون در مقایسه با شیوع قبلی رفتار غیرعادی دارد

تدروس آدهونام گبریسوس، مدیر کل سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرد که ویروس آبله میمون که تقریباً ۱۳۰۰ نفر را در حداقل ۲۸ کشوری که بومی نیست آلوده می کند، در مقایسه با اپیدمی های قبلی رفتاری “غیرعادی” داشته است.

غبریسوس گفت که یک جلسه اضطراری برای ارزیابی خطر اپیدمی در یک زمینه جهانی برگزار خواهد شد.

سازمان بهداشت همچنین اعلام کرد که در حال کار بر روی تغییر نام رسمی ویروس آبله میمون است. توجیه آن ادعای «تبعیض آمیز» و «انگ زنی» نام فعلی است.

تدروس آدهونام گبریسوس، مدیر کل سازمان بهداشت جهانی (WHO) در مورد افزایش اخیر موارد ابتلا به آبله میمون در سطح جهان اظهارات جدیدی را بیان کرد.

گبریسوس گفت که ویروس آبله میمون در مقایسه با شیوع قبلی رفتار غیرعادی داشته است.

غبریسوس افزود که کمیته اضطراری هفته آینده تشکیل جلسه خواهد داد تا بررسی کند که آیا این بیماری همه گیر یک اورژانس بهداشت عمومی و نگرانی بین المللی است یا خیر.

با این حال، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که واکسیناسیون دسته جمعی علیه آبله میمون در حال حاضر ضروری نیست و گفت: واکسیناسیون باید بر اساس ارزیابی همه خطرات و فواید مورد به مورد باشد.

با این حال، تعداد موارد آبله میمون در کشورهایی که ویروس آندمیک نیست، همچنان در حال افزایش است.

طبق به روز رسانی منتشر شده در سایت رسمی سازمان جهانی بهداشت در تاریخ ۱۰ جولای، آبله میمون در حداقل ۲۸ کشور که بومی نیست، مشاهده شده است و تعداد موارد ابتلا به آن به ۱۸۵ نفر رسیده است.

با این حال، گروهی از دانشمندان که به WHO توصیه می کنند، خواستار تغییر نام این بیماری بودند.

پیشنهاد محققان مشابه بحثی است که پس از آن که سازمان بهداشت جهانی SARS-CoV-2 را بدون تعریف رسمی توسط مردم سراسر جهان به عنوان ویروس چینی یا ووهان نامید. منبع حیوانی واقعی آبله میمون که در طیف گسترده ای از پستانداران یافت می شود، ناشناخته است.

دانشمندان در نامه ای که منتشر کردند، می گویند: «در شرایط گسترش جهانی کنونی، اشاره و نامگذاری دائمی ویروس آبله میمون به آفریقایی نه تنها نادرست، بلکه تبعیض آمیز و انگ است.»

از سوی دیگر، همانطور که بلومبرگ می‌داند، سخنگوی سازمان جهانی بهداشت برای نام‌های مناسب‌تر برای ویروس‌های ارتوپاکس (خانواده‌ای که آبله میمون به آن تعلق دارد) با کارشناسان مشورت کرد.

این سخنگو گفت: نام‌گذاری بیماری‌ها باید برای به حداقل رساندن تأثیر منفی و جلوگیری از آسیب رساندن به هر گروه فرهنگی، اجتماعی، ملی، منطقه‌ای، حرفه‌ای یا قومی انجام شود.

از سوی دیگر، بر اساس توصیه‌های مشترک سازمان جهانی بهداشت، سازمان جهانی بهداشت حیوانات و سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، آنفولانزای خوکی از دیگر نام‌های بیماری است که مغایر با دستورالعمل‌ها است.

ماه گذشته، انجمن مطبوعات خارجی آفریقا (FPAA) از رسانه های بین المللی خواست که از تصاویر آفریقایی ها در گزارش های خود از بیماری ویروس آبله میمون استفاده نکنند. در این بیانیه آمده است که محکوم است که اخبار آبله میمون‌ها به طور مداوم با عکس‌هایی که به سمت آفریقایی‌ها ارسال می‌شود، داده می‌شود.

با تاکید بر اینکه رسانه ها باید با نژادپرستی مخالفت کنند، استدلال شد که رسانه های اروپایی و آمریکای شمالی از سیاست پخش تبعیض آمیز علیه سیاه پوستان و آفریقایی ها پیروی کردند.

 

در این بیانیه آمده است: «اگر درباره همه‌گیری ویروس آبله میمون در اروپا و آمریکا صحبت می‌کنید، باید از عکس‌های بیمارستان‌های اروپا و آمریکا استفاده کنید.

“آبله میمون” از طریق تماس نزدیک یا رابطه جنسی با فرد آلوده منتقل می شود. این ویروس از طریق زخم ها و ترک های روی پوست، از طریق مجاری تنفسی یا از دهان، بینی و چشم ها وارد بدن می شود. این ویروس همچنین از طریق تماس با حیوانات آلوده مانند میمون، موش و سنجاب منتقل می شود. همچنین می تواند از لباس یا ملافه عبور کند.

این بیماری با تب بالا، سردرد و خارش شروع می شود. همراه با تعریق، درد پشت و عضلانی و ضعف است. بثورات معمولا ابتدا روی صورت ظاهر می شوند و سپس به بدن سرایت می کنند.

اکثر موارد خفیف هستند. به نظر می رسد “آله مرغان” که به عنوان بیماری دوران کودکی شناخته می شود. بیماران طی ۱۴ تا ۲۱ روز خود به خود بهبود می یابند. گاهی اوقات می توان با موارد شدید مواجه شد. مشخص است که مواردی منجر به مرگ در غرب آفریقا می شود.

هیچ درمانی برای آبله میمون وجود ندارد. شیوع بیماری را می توان با روش های کنترل عفونت کنترل کرد. واکسن های آبله ۸۵ درصد در پیشگیری از آبله میمون موثر هستند.

در حالی که احتمال سرایت موارد آبله میمون به کشورهای دیگر و تبدیل شدن به یک اپیدمی جهانی مورد بحث قرار می گیرد، همچنین جای تعجب است که آیا واکسن موثری در برابر خطر مرگ این ویروس وجود دارد یا خیر.

در این زمینه، آژانس ایمنی بهداشت بریتانیا اطلاعاتی را به اشتراک گذاشت که واکسن خاصی برای ویروس آبله میمون وجود ندارد، اما واکسن آبله تا حدی محافظت می کند و این واکسن برای کسانی که به آن نیاز دارند ارائه می شود.

داده های سازمان جهانی بهداشت (WHO) همچنین نشان می دهد که واکسن های مورد استفاده برای ریشه کنی آبله تا ۸۵ درصد در برابر بیماری ویروس آبله میمون موثر است.

منبع: آژانس خبری بین‌المللی کوکچه

دکمه بازگشت به بالا