افغانستاناقتصادزندگی

مخالفان طالبان: آزادی‌ها سلب شده و عید در سایه ظلم برگزار می‌شود

در پیام‌های عیدی خود، مخالفان طالبان به انتقاد از وضعیت کنونی پرداخته و خواستار پایان سلطه این گروه و بهبود شرایط برای مردم افغانستان شدند.

مخالفان طالبان در روزهای عید انتقادات شدیدی نسبت به این گروه مطرح کرده و بر لزوم پایان دادن به سلطه آنان تأکید کردند. امرالله صالح، معاون پیشین ریاست‌جمهوری، در پیامی در شبکه اجتماعی اکس گفت که طالبان در بن‌بست سیاسی قرار گرفته و این تنگنا روزبه‌روز عمیق‌تر می‌شود. او افزود: «سلطه‌ای که فاقد مشروعیت قانونی و پشتوانه ملت باشد، نه ثبات می‌آورد، نه اعتبار می‌یابد و نه رفاه به ارمغان می‌آورد.»

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان، نیز امیدوار است که عید به عنوان دریچه‌ای به سوی روشنایی و پایان اختناق، شکنجه‌ها و قتل‌های زنجیره‌ای عمل کند. او تأکید کرد که مردم باید در سرنوشت کشورش سهیم شوند و زنان به حقوق و آزادی‌های خود دست یابند.

عطا محمد نور، عضو ارشد جمعیت اسلامی، نیز به جشن‌های عید در زیر سایه «سلطه نامشروع و ظالمانه طالبان» اشاره کرد و گفت: «این گروه با ظلم و ستم، خوشی‌های مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است.» او امیدوار است که عید سرآغاز پایان سلطه طالبان و بازگشت مردم‌سالاری به افغانستان باشد.

معصوم ستانکزی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده حکومت پیشین افغانستان، با ابراز نگرانی از عدم پاسخگویی ملا هبت‌الله، رهبر طالبان، گفت: «رهبری که صدای مردم را نشنود، عبادتش زیر سؤال است.» او افزود که مردم افغانستان در سال‌های اخیر عید را با اشک و خون و در شرایط دشوار جشن می‌گیرند.

مخالفان طالبان با تأکید بر ضرورت همبستگی برای پایان وضعیت کنونی و ساختن آینده‌ای بهتر برای افغانستان، هشدار می‌دهند که در چهار سال گذشته نتوانسته‌اند به یک طرح مشترک سیاسی دست یابند.

دکمه بازگشت به بالا