
این کمک به 13 سازمان که در زمینه آموزش دختران افغان کار می کنند، اختصاص داده شده است. این کمک های مالی در حالی ارائه می شود که دختران افغان به مدت 1000 روز از تحصیل در حکومت طالبان محروم شده اند.
صندوق ملاله از این وضعیت ابراز نگرانی کرد و از کشورهای سراسر جهان خواست تا علیه ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان اقدام کنند. ملاله یوسف زی، موسس این صندوق، ویدئویی را در شبکه های اجتماعی منتشر کرد و گفت: “میلیون ها زن و دختر افغان تحت سیستم آپارتاید جنسیتی زندگی می کنند، نمی توانند در مدرسه، کار یا در زندگی عمومی شرکت کنند.”
ملاله خاطرنشان کرد که با وجود شرایط وخیم، زنان و دختران افغان با آموختن در خفا و سخن گفتن علیه طالبان مقاومت می کنند.
صندوق ملاله این کمک مالی را به بیش از 10 سازمان که برنامه های آموزشی برای دختران افغان را از طریق ماهواره و پلتفرم های آنلاین ارائه می کنند، اختصاص داده است.
اقدام طالبان برای بستن مدارس دخترانه با محکومیت گسترده جهانی روبرو شده است، اما این گروه همچنان تمایلی به لغو این ممنوعیت پس از 1000 روز ندارد.
سیاست های ظالمانه طالبان همچنین زنان را از حقوق اولیه خود از جمله تحصیل و اشتغال محروم کرده است. زنان اجازه ندارند در بیشتر بخش ها کار کنند و فرصت های اقتصادی و استقلال آنها را به شدت محدود می کند.
طالبان علاوه بر ممنوعیت تحصیل برای دختران، مقررات سختگیرانه ای را در مورد پوشش و رفت و آمد زنان وضع کرده و قوانینی را اعمال می کند که زنان را در خانه هایشان محدود می کند و مشارکت آنها را در زندگی عمومی محدود می کند. این اقدامات با انتقاد سازمان های حقوق بشر در سراسر جهان مواجه شده است.