افغانستانجهان

دومین نشست «روند گفتمان ملی» برای بررسی نقشه سیاسی در استانبول برگزار می‌شود

دومین نشست «روند گفتمان ملی» با هدف بررسی یک نقشه سیاسی برای برون‌رفت از بحران‌های کنونی افغانستان در روزهای ۲۰ و ۲۱ دلو در استانبول برگزار خواهد شد. این نشست به دعوت مجمع گفتمان ملی از نمایندگان طالبان، احزاب سیاسی، جامعه مدنی و زنان برگزار می‌شود.

مجمع گفتمان ملی، دومین نشست خود را با حضور نمایندگان مختلف طی روزهای شنبه و یکشنبه، ۲۰ و ۲۱ دلو، در استانبول برگزار می‌کند. این نشست با هدف ایجاد یک نقشه سیاسی برای برون‌رفت از اوضاع کنونی افغانستان ساماندهی شده است.

طبق اطلاعات به دست آمده، مجمع گفتمان ملی از نمایندگانی از جمله طالبان، احزاب سیاسی، جامعه مدنی و زنان برای شرکت در این نشست دعوت کرده است. در بین شرکت‌کنندگان، نام چهره‌های شناخته‌شده‌ای چون پسران کریم خلیلی و محمد محقق، نماینده صلاح‌الدین ربانی، فرزند ګلدبین حکمتیار، فرخنده زهرا نادری و ارشاد حسین به چشم می‌خورد.

با این حال، مجمع گفتمان ملی اعلام کرده است که بر اساس سیاست‌های داخلی خود، هیچ گونه خبر و گزارشی از این نشست رسانه‌ای نخواهد شد و به نظر می‌رسد این رویداد نیز مانند دور اول، پشت درهای بسته برگزار خواهد شد.

نخستین نشست مجمع گفتمان ملی در ماه عقرب سال جاری با حضور ۷۰ نفر از نمایندگان گروه‌ها و اقشار سیاسی برگزار شد. در آن زمان، نمایندگان طالبان و برخی دیگر از رهبران سیاسی از حضور در این نشست خودداری کردند. به همین ترتیب، هنوز مشخص نیست که آیا طالبان در دومین نشست شرکت خواهد کرد یا خیر.

شرکت‌کنندگان در نشست نخست بر لزوم آغاز پروسه شفاف گفت‌وگوهای بین‌الافغانی تأکید کرده بودند. مجمع گفتمان ملی همچنین اعلام کرده است که ۳۵ عضو دائم دارد و هر سه ماه یک بار نشستی را برای ترویج فرهنگ گفتمان برگزار می‌کند.

هدف اصلی این مجمع، ایجاد فضایی سازنده برای گفت‌وگوهای اجتماعی میان شهروندان افغانستان داخل و خارج کشور و تقویت اعتماد ملی برای مقابله با چالش‌های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. مجمع گفتمان ملی از سال ۲۰۲۲ با ابتکار و مالکیت جمعی از شخصیت‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشور به فعالیت خود ادامه می‌دهد و با ساختار شورایی سازمان‌دهی شده است. چهره‌های شاخص رهبری این مجمع شامل بابر فرهمند، مهدی حسینی، مصطفی مستور، حکمت خلیل کرزی و ادریس زمان هستند.


هشتگ‌ها:

تگ‌ها:

سیاستدرافغانستان، فرهنگگفتمان، مجمعگفتمانملی، تحلیلسیاست، چالش‌هایاجتماعی، حقوقزنان ، ثباتسیاسی، مشارکتمدنی، کارایی_سیاسی، مذاکرات

دکمه بازگشت به بالا